پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 463988 تاریخ : 1398/02/16-18:10:36
,17,
تاکید بر استفاده از تولیدات بومی در زیرساخت‌ها و صنایع حیاتی

سمینار معرفی تولیدات ایرانی صنعت حفاظت الکترونیک برگزار شد

تاکید بر استفاده از تولیدات بومی در زیرساخت‌ها و صنایع حیاتی

در همایش تولیدات ایرانی صنعت حفاظت الکترونیک که در اتاق بازرگانی تهران برگزار شد، تولیدکنندگان و نمایندگان بخش خصوصی با بیان دستاوردهای خود در این حوزه، بر لزوم توجه همه نهادها و قوا به شعار «رونق تولید» و الزامات تحقق آن گفتند و به‌ویژه خواستار کاهش مداخله و تصدی‌گری دولت در اقتصاد شدند.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، سمینار معرفی تولیدات ایرانی صنعت حفاظت الکترونیک با حضور دبیرکل اتاق بازرگانی تهران، فعالان این صنعت و نمایندگان برخی نهادهای دولتی برگزار شد. در این همایش که به همت اتحادیه سراسری صنعت حفاظت الکترونیک و در اتاق بازرگانی تهران برگزار شد، آخرین تولیدات و دستاوردهای نرم‌افزاری و سخت‌افزاری این حوزه معرفی شده و همچنین چالش‌های پیش روی رونق تولید در این بخش مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در ابتدای این سمینار، مسعود شنتیایی، عضو سابق هیات نمایندگان اتاق تهران و رییس هیات مدیره اتحادیه سراسری صنعت حفاظت الکترونیک، سخنان خود را با اشاره به وظایف و ظرفیت تشکل‌ها آغاز کرد و گفت: یکی از وظایف هر تشکلی، ساماندهی و کمک به توسعه فعالیت اعضا و فعالان آن رشته فعالیت‌هاست.

او سپس از رشد اعضای اتحادیه تحت مدیریت خود خبر داد و گفت که حدود 40 الی50 شرکت در سال گذشته به این اتحادیه پیوسته‌اند. شنتیایی افزود: تحلیل افزایش اعضا در شرایط دشوار امروز این است که فعالان اقتصادی به انسجام بیشتر علاقمند هستند.

او با بیان اینکه شرکت‌ها در سال گذشته هم با تورم و هم با رکود مواجه بودند، ادامه داد: سال 1397 برای اغلب شرکت‌ها سال خوبی نبود و امیدوار بودیم که مشکلات در سال 1398 کاهش پیدا کند. اما در مورد سال پیش رو نیز چشم‌انداز مطلوبی نداریم. در واقع، علاوه بر تحریم‌های خارجی، برخی مشکلات داخلی، عدم تشخیص صحیح و مدیریت صحیح مسایل به مشکلات فضای کسب و کار دامن زده است. در این شرایط است که تشکل‌ها باید راهکار ارائه کنند.

این عضو سابق هیات نمایندگان اتاق تهران با اشاره به اینکه توسعه فعالیت‌های مولد، یکی از راهکارهای برون‌رفت از شرایط فعلی و ماندگاری در فضای کسب و کار است، ادامه داد: خوشبختانه نامگذاری سال جدید به عنوان رونق تولید، این نوید را به ما می‌دهد که سیاستگذاران نیز به این مساله توجه ویژه معطوف کنند و انتظار ما این است که دولت، مجلس و سایر ارکان حاکمیت شرایط را به‌گونه‌ای مهیا کنند که رونق تولید محقق شود.

او در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به هدف برگزاری این سمینار گفت: در صنعت حفاظت الکترونیک، صنایع مختلفی از جمله صنایع فلزی، پلاستیک، الکترونیک، نرم‌افزار و خدمات دخیل است و با برگزاری چنین گردهمایی‌هایی قصد داریم باب تبادل‌نظر و معرفی پتانسیل‌ها را باز کنیم.

ضرورت توجه ویژه به تحقیق و توسعه

در ادامه این جلسه، فرهنگ رضایی، عضو هیات مدیره اتحادیه سراسری صنعت حفاظت الکترونیک با اشاره به هدف از برگزاری این سمینار و موضوعات مورد بررسی در آن توضیح داد: طی نشست‌هایی که داشتیم تصمیم گرفتیم جلسات مهمتری با حضور تولید کنندگان برگزار کنیم. در شرایط اقتصادی امروز وظیفه ما این است که اعضای خود اعم از پیمانکار، مشاور و تولیدکننده را گردهم بیاوریم و بیش از گذشته به یکدیگر کمک و توجه کنیم. در شرایط کنونی باید محور اصلی توجه تمام ارکان و تمامی فرآیندها تولید باشد و لازم است کاری کنیم که تولیدکننده‌ها بیشترین رشد و همچنین بیشترین توجه را به تحقیق و توسعه داشته باشند.

اعتماد سازمان پدافند غیرعامل به تولیدات داخلی

در ادامه این همایش، محسن اعظمی، معاون صنعت قرارگاه پدافند سایبری کشور با ارائه تعریفی از پدافند سایبری گفت: این مسئله یک نوع پدافند غیرمسلحانه است و در شرایطی که دنیا شاهد تغییر رویکرد جنگ‌ها از نظامی به سایبری است، پدافند سایبری به روش‌های مقابله با تهدیدات مختلف، انجام اقدامات مختلف غیرمسلحانه برای پیشگیری و مقابله با تهدیدات و خطرات احتمالی که باعث تسهیل مدیریت بحران اطلاق می‌شود. در واقع واژه پدافند، برای توصیف اقداماتی در راستای زندگی راحت‌تر و عبور از سد مشکلات به کار می‌رود.

او افزود: سازمان پدافند غیرعامل برای ایجاد زیست‌بوم امن سایبری با ورود به تولید تجهیزات امنیتی داخلی کار خود را آغاز کرد و تاکنون 180 مورد تجهیزات پایه‌ای و اساسی، اولویت‌بندی شده و نرم‌افزارهای مختلفی را به مرحله تولید رسانده است. در دهه 90 مشخص شد که خارجی‌ها بر زیرساخت‌های ما اشراف دارند و ما به تولید تجهیزات امنیتی بسنده نکرده و برای تغییر اولویت‌ها اقدام کردیم؛ چنانکه لازم بود، تجهیزات شبکه نرم‌افزار و سخت‌افزار پروتکل‌ها را تغییر دهیم تا بتوانیم دسترسی افراد غیرمجاز را تغییر داده و تحت کنترل در بیاوریم.

وی تولیدات شرکت‌های فناوری داخلی را مناسب و خوب ارزیابی کرد و گفت: فایروال‌ها و دیگر تجهیزات صنعتی در اوایل سال‌های 80 تولید شد که تصور نمی‌کردیم قادر به تولید آن باشیم. اما شرکت‌ها با فرآیند مهندسی معکوس موفق شدند این کار را انجام دهند.

اعظمی، اولویت نخست را مصون‌سازی زیرساخت‌های مراکز حیاتی حساس و مهم کشور دانست و بیان کرد: مراکز حیاتی مراکزی هستند که اگر تهدید شود امنیت کل کشور و نظام سیاسی به هم می‌خورد. در سطوح پایین‌تر نیز مراکز حساس هستند که اگر دچار تهدید شوند یک بخش از کشور دچار اختلال می‌شود. در آخر مراکز مهم هستند که بخش کوچکتری هستند و اگر دچار مشکل شوند طبیعتا امنیت ملی به خطر نمی‌افتد.

اعظمی بر همراهی و اعتماد سازمان پدافند غیرعامل به محصولات تولیدکنندگان داخلی تاکید کرد و گفت: اگر تنها محصولات را کپی کنیم شاید خطراتی داشته باشد و نمی‌توانیم تحت عنوان زیست‌بوم امن از آن نام ببریم و باید در راه تولید قدم برداریم.

او با اشاره به اینکه محصولاتی که تولید می‌شود توسط نهاد‌های ارزیابی در یک فرآیند دقیق، مورد آزمایش قرار می‌گیرند، ادامه داد: هم اکنون 5 آزمایشگاه وجود دارد که مورد اعتماد سازمان پدافند است. پس از ارزیابی عملکرد محصولات با رویکرد پدافندی گواهینامه‌ای صادر می‌شود و این محصولات به مراکز حساس و مهم و حیاتی کشور معرفی می‌شوند. البته به رغم تولیدات خوبی که در کشور وجود دارد، متاسفانه برخی از زیرساخت‌ها همچنان به محصولات خارجی روی می‌آورند.

محسن اعظمی همچنین از نمایشگاه‌های برگزار شده در زمینه صنعت بومی سایبری در کشور نام برد و گفت: اهداف این نمایشگاه‌ها آگاهی از توانمندی بخش خصوصی است و امیدوار هستم که در کنار بخش خصوصی موانع و نیاز‌ها برطرف شوند.

مداخلات دولتی در اوج

در ادامه این جلسه، بهمن عشقی، دبیرکل اتاق تهران با اشاره به اینکه اتاق تهران با حدود 135 سال قدمت به عنوان قدیمی‌ترین تشکل ایران شناخته می‌شود، ادامه داد: اساس انقلاب مشروطه در اتاق تهران شکل گرفته و بیانیه جنبش مشروطیت نیز در خانه حاج محمدحسن امین‌الضرب قرائت شده است.

او افزود: در همه جای دنیا، اتاق‌های بازرگانی بدون حضور تشکل‌های حرفه‌ای ناکارآمد هستند و البته بدون شکل‌گیری اتاق کارآمد، تشکل‌ها نیز خاصیت چندانی نخواهند داشت.

عشقی با بیان اینکه طبق قانون، اتاق‌ها نقش مشاور قوای سه‌گانه را ایفا می‌کنند، ادامه داد: اتاق تهران می‌تواند مجرای انتقال نقطه‌نظرات تشکل‌ها و فعالان اقتصادی به حاکمیت باشد.

دبیرکل اتاق تهران گفت: در سال‌های اخیر نظام واگذاری امور به بخش خصوصی، توفیقی حاصل نکرده است. حال آنکه امروز همه قائل به این نکته هستند که نقش دولت‌ها باید به فضاهایی چون امنیت، آموزش و بهداشت محدود باشد؛ یعنی فضاهایی که بخش خصوصی امکان حضور در آنها را ندارد. اما وقتی دولت صاحب مسئولیت‌های فراگیر می‌شود و به دنبال آن است که قیمت تخم‌مرغ تا آجیل شب عید را کنترل کند، در عمل به وظایف اصلی خود نیز ناموفق خواهد بود.

او با بیان اینکه تحولات یک‌شبه اتفاق نمی‌افتد، افزود: بخش خصوصی باید به سَیَلان این تفکر در جامعه کمک کند که می‌تواند مسئولیت‌پذیر باشد و ایجاد اشتغال توأم با مسئولیت‌پذیری و با گریز از رانت را مورد پیگیری قرار دهد.

دبیرکل اتاق تهران گفت: اتحادیه سراسری حفاظنت الکترونیک در رتبه‌بندی اتاق بازرگانی ایران جایگاه خوبی به خود اختصاص داده و برای تحقق شعار سال 1398 تلاش می‌کند. در این شرایط نیز ما موظفیم بحران موجود و دلایل وقوع آن را برای هم‌طرازان خود در دولت تبیین کنیم

عشقی سپس در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دلایل رشد صنعتی و اقتصادی بی‌سابقه در دهه 1340 گفت: در آن مقطع، مردانی در دولت روی کار آمدند که معتقد بودند بخش خصوصی می‌تواند، میدان‌دار امور اقتصادی باشد و نتیجه این تفکر، رشد اقتصادی 15 درصدی و نرخ بیکاری حدود 1.14 درصدی بود. بنابراین، راه دستیابی به توسعه اقتصادی جز واگذاری امور اقتصادی به بخش خصوصی نیست و دولت‌هایی که قدم در مسیر قبضه کردن اقتصاد نهادند، راه به جایی نبرده‌اند.

او افزود: دخالت دولت در نرخ مرغ و تخم‌مرغ جامعه را به انحراف می‌کشاند و از سال 1305 که دولت مدرن در ایران شکل گرفته است، میزان مداخلات دولتی در اقتصادی تا این حد در اوج نبوده است. چه آنکه، این میزان مداخله اسباب فروپاشی اقتصاد را فراهم می‌کند. برای مشکلات موجود و این اندازه دخالت، وجود تحریم بهانه است؛ اگر تحریم‌ها نیز اعمال نشده بود، با هزار و یک مشکل دست به گریبان بودیم.

دبیرکل اتاق تهران در پایان سخنان خود به تجربه کشور کره‌جنوبی در عبور از بحران اقتصادی و دستیابی به رشد، از ضرورت پویایی در سیاستگذاری اقتصادی سخن گفت.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 205
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران