پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 377788 تاریخ : 1397/07/08-17:25:35
,8,
تاثیر گزارش های ماهانه و فصلی بر حرکت بنیادی بازار

در گفتگو با همایون دارابی مطرح شد؛

تاثیر گزارش های ماهانه و فصلی بر حرکت بنیادی بازار

توزیع نقدینگی در بازارهای 5گانه دارایی

به گفته دارابی، برای خیلی از حرفه ای ها کار کردن در یک بازار خیلی مثبت به مراتب سخت تر از بازار منفی است؛ چراکه در بازار منفی شما با احتیاط کار می کنید ولی در بازار مثبت، فرصتی برای احتیاط نیست و همین باعث بروز مشکلات ناشی از ریسک پذیری بالا می شود.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، مدیر صندوق های سرمایه گذاری کارگزاری بانک آینده، تاثیر گزارش های ماهانه و فصلی شرکت ها را بر حرکت بنیادی بازار مثبت ارزیابی کرد و گفت: این گزارش ها روند بهبود وضعیت شرکت ها را به ویژه در میان شرکت هایی که صادرات داشته یا قیمت فروش محصولات آنها بر اساس بهای جهانی تعیین می شود، به خوبی نشان می دهد.

همایون دارابی، افزود: گزارش های ماهانه و فصلی، تاثیر خوبی بر بازار داشته است و  بازار کم کم به حذف پیش بینی سود عادت می کند.

وی با بیان اینکه کمبودهایی هم در این بخش وجود دارد و بخش مهمی از این کمبود به ماهیت هزینه ها و افشای ماهانه هزینه های پرداختی شرکت ها بر می گردد، توضیح داد: در واقع اعلام درآمدها و فروش فقط بخشی از تصویر مالی شرکت را نمایش می دهد اما همه آن نیست .

دارابی ادامه داد: از این کمبودها که بگذریم گزارش های ماهانه، روند بهبود وضعیت شرکت ها را به ویژه در میان شرکت های صادرات محور و شرکت هایی که قیمت فروش محصولات آنها براساس بهای جهانی تعیین می شود، نشان می دهد که همین امر تاثیرات خوبی را بر سهام این شرکت ها گذاشته است.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که هجوم نقدینگی به سمت بازار سهام تا چه حد به پوشش ریسک بالا و امنیت سرمایه گذاری در بازار سهام ارتباط دارد، گفت: برای پاسخ به این سوال باید به ابتدای دوره اول ریاست جمهوری حسن روحانی برگردیم ؛ در سال 92 سیاست اقتصادی دولت بر مهار تورم براساس افزایش نرخ بهره استوار شد، این سیاست که در کوتاه مدت قابل توصیه بود متاسفانه برای چند سال به طول انجامید و ماحصل آن ایجاد رکود در اقتصاد کشور، انباشت نقدینگی در حساب های بانکی و افزایش نقدینگی از محل سود بانکی شد.

دارابی توضیح داد: با گذشت زمان متاسفانه مشخص شد برای بخش عمده ای از این سودها به صورت موهوم و از قبل ثبت های حسابداری ایجاد شده و همین امر به گزارش های بسیار نگران کننده بانکها منجر شد.

مدیر صندوق های سرمایه گذاری کارگزاری بانک آینده  ادامه داد: در این شرایط با شروع دوره دوم دولت آقای روحانی نرخ سود بانکی برای جلوگیری از انباشت دارایی های موهوم کاهش یافت، اما این کاهش توام با برنامه ریزی برای نقدینگی آزاد شده نبود؛ لذا نقدینگی به سمت پنج بازار دارایی شامل ارز ، طلا، خودرو، املاک و مستغلات و بازار سرمایه هدایت شد.

به گفته دارابی، در واقع این نقدینگی به صورت طبیعی با توجه به پیش بینی ناشی از تورم از حساب های بانکی خارج شده و با توجه به میزان آشنایی معامله گران به گروه های 5گانه دارایی میان بازارهای متفاوت توزیع شده است.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه این گفت و گو در پاسخ به سوالی در خصوص  اثر تحولات بین المللی در حوزه رشد قیمت نفت و کامودیتی ها و ارتباط آن با بازار سهام گفت: واقعیت این است که تحلیل شرایط بازارهای جهانی بسیار سخت تر از گذشته شده است؛ به دلیل آنکه در بازار جهانی علاوه بر مسایل اقتصادی، تحولات سیاسی و جنگ های تجاری نیز مطرح است.

دارابی خاطرنشان کرد: پیچیدگی هایی نظیر آنچه هر بار بعد از توئیت های ترامپ یا اعلام مسایل مربوط به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا رخ می دهد یا واکنش های چین باعث می شود نتوان در مورد بازار جهانی با اطمینان صحبت کرد، لذا باید امیدوار باشیم شرایط باثباتی را تا رسیدن کریسمس داشته باشیم.

وی در پاسخ به این سوال هم که سهامداران باید چه استراتژی هایی را مدنظر داشته باشند تا از مسیر تحلیلی و بنیادی معاملات خارج نشوند، اظهار داشت: برای خیلی از حرفه ای ها کار کردن در یک بازار خیلی مثبت به مراتب سخت تر از بازار منفی است؛ چرا که در بازار منفی شما با احتیاط کار می کنید ولی در بازار مثبت، فرصتی برای احتیاط نیست و همین باعث بروز مشکلات ناشی از ریسک پذیری بالا می شود .

مدیر صندوق های سرمایه گذاری کارگزاری بانک آینده  افزود: در این شرایط بهترین راهکار برای سهامداران، احتیاط و  پرهیز از هیجان است؛ در همین حال باید به استراتژی خود و عدم پیروی از بازار پایبند باشند.

دارابی اظهار داشت: در واقع سهامداران باید تلاش کنند تا روند قیمتی را بر ملاحظات بنیادی اولویت ندهند و بدانند با تخطی از استراتژی های خود اگر چه ممکن است در کوتاه مدت از محیط های پر ریسکی نظیر بازار پایه سود ببرند ولی در صورت بروز مشکل، این هیجان مشکل ساز خواهد بود.      

این کارشناس بازار سرمایه همچنین درخصوص راهکارها برای کنترل حجم پول های تازه ای که وارد بازار سرمایه شده است، گفت: سرمایه گذاری مستقیم یکی از سخت ترین کارها به ویژه برای افراد تازه وارد است و متاسفانه این مرحله برای بسیاری از سرمایه گذاران با تلخی های همراه می شود.

دارابی با بیان اینکه به نظر می رسد کمبودها در این بخش همچنان باقی است، افزود: مهمترین موضوع لزوم آموزش یا الزام افراد به سرمایه گذاری غیر مستقیم یا به کارگیری خدمات مراکز مشاوره است.

وی تاکید کرد: افرادی که تازه وارد بازار سرمایه می شوند باید پیش از اقدام برای سرمایه گذاری مستقیم حتما آموزش اولیه ببینند یا مدتی با سرمایه گذاری در صندوق ها  و برخورداری از خدمات مشاوره به فعالیت بپردازند تا در یکسال اول ورود به بازار سرمایه کمتر دچار مشکلات تازه واردان به بازار شوند.

 



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 203
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران