پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 328119 تاریخ : 1397/02/01-13:19:16
,17,
تاثیر نوسانات اخیر ارز بر ایفای تعهدات بیمه‌ها

تاثیر نوسانات اخیر ارز بر ایفای تعهدات بیمه‌ها

یکی از بخش‌ های اقتصاد ایران که با توجه به تعهدات طولانی مدت ممکن است از نوسانات ارزی آسیب ببیند، صنعت بیمه است. در این زمینه ولی مدیرعاملان بیمه‌های کشور معتقدند به چند دلیل از جمله پایین بودن تعداد بیمه‌نامه‌ های ارزی، صنعت بیمه از نوسانات ارز آسیب چندانی نخواهد دید.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل ازایسنا، پس از نوسانات اخیر ارز گر چه در نهایت دولت توانست ارز را در عدد 4200 تومان که آن را نرخ تعادلی تشخیص داده بود تثبیت کند، ولی به هر حال نگرانی‌ هایی در بین بسیاری از فعالان اقتصادی پیش آمد که این نرخ در همین حدود تثبیت خواهد شد یا خیر؟ و در عین حال این سوال نیز مطرح بود که بخش‌هایی از اقتصاد که موظف به ایفای تعهدات ارزی هستند، چگونه این مسئله را ساماندهی خواهند کرد؟

یکی از بخش‌های اقتصاد ایران که با توجه به تعهدات طولانی مدت ممکن است از نوسانات ارزی آسیب ببیند، صنعت بیمه است. این موضوع به ویژه در بحث بیمه‌ نامه‌ های ارزی مورد توجه است. از این منظر که بیمه‌ نامه‌ ها در زمان صدور توسط صنعت بیمه با نرخ کمتری صادر شده و طبعا حق بیمه‌ ها با نرخ کمتری پرداخت می‌شود، ولی در آینده که بیمه‌ گر باید تعهدات خود را ایفا کند قیمت ارز رشد کرده و هزینه‌ ی سنگین‌ تری بر صنعت بیمه‌ی کشور تحمیل خواهد شد.

با این حال باید دید چند درصد از بیمه‌ نامه‌ های کشور ارزی هستند؟

طبق آنچه اعلام شده است. تعداد بیمه‌ نامه‌ های ارزی چندان بالا نیست که نوسانات ارز صنعت بیمه را دچار مشکل کند. حسین کریم خان زند، مدیرعامل بیمه نوین می گوید در حدود سه یا چهار درصد بیمه‌ نامه‌ ها ارزی هستند. بنابراین تعداد بیمه نامه‌ های ارزی انقدر نیست که نگرانی جدی بابت تعهدات ارزی ایجاد شود.

همچنین برآوردها و تجربیات گذشته نشان می‌دهد که صنعت بیمه تاکنون کمتر پیش آمده که با مشکل کمبود ارز روبه‌رو شود و طبق آنچه رسول تاجدار، مدیرعامل بیمه البرز می‌گوید در سال‌های گذشته ممکن است صنعت بیمه با مازاد ارز روبه‌ رو باشد، ولی کمبود ارز هرگز مشکل جدی برای آن نبوده است.

تمهیداتی که بیمه‌ها برای نوسانات ازر اندیشیدند

 برخی شرکت‌های بیمه که بیمه‌ نامه‌ ای ارزی صادر کردند، موضوع  مصونیت از نوسانات ارزی را از طریق صدور بیمه‌نامه در شرایط صدور بیمه‌ نامه کنترل کرده‌اند. مثلا وقتی بیمه‌ نامه صادر می‌شود، اگر بیمه‌ نامه ارزی باشد، معادل آن ارز دریافت شده و چون قانون اعداد بزرگ وجود دارد، شرکت بیمه برای تعداد بیشتری مشتری بیمه‌نامه ارزی صادر کرده و از آن ارز گرفته است.

تاجدار در این زمینه این را هم اضافه می‌کند، که ما ارز دریافت شده را سپرده‌ می‌کنیم و از آن به عنوان داد و ستد استفاده نمی‌کنیم و آن را برای ایفای تعهدات خود نگه می‌ داریم و در مقابل شاید به تعداد معدودی مشتری خسارت پرداخت می‌ کنیم و به این ترتیب هیچ وقت با کمبود منابع ارزی روبرو نمی‌شویم.

برخی شرکت‌های بیمه هم هستند که  در موضوع ارز ریسک اوپن نپذیرفته و نرخ را در ابتدای صدور بیمه‌ نامه می‌ بندند. مثلا تاکید می‌شود که شرکت بیمه معادل ریالی 4100 تومان ارز پرداخت خواهد کرد و به این ترتیب تلاش می‌کند از نوسانات ارز در امان بماند.

گرچه طبق آنچه مدیران عامل بیمه‌ها اظهار کردند پیش‌بینی نمی‌شود با نوسانات نرخ ارز، صنعت بیمه در ایفای تعهداتش دچار مشکل شود، ولی به هر حال نمی‌توان گفت که صنعت بیمه به ‌طور کلی از نوسانات ارزی اخیر آسیب می‌بیند. در این زمینه، خلیل حسن زاده - مدیرعامل بیمه خاورمیانه - در  این نکته را مطرح کرد که درست است که صنعت بیمه در پرداخت تعهدات دچار مشکل نمی‌شود ولی به هر حال وقتی  ارزش پول ملی تضعیف می‌شود هر یک ریالی که می‌خواهید در آینده بگیرید ارزش خود را از دست می‌دهد و این برای صنعت بیمه بد است.

او ادامه داد: در نظر بگیرید پولی که قبلا واگذار شده ارزش خود را از دست می‌دهد و در این خصوص نیز سیاست‌ها بصورت کلان اعمال می‌شود. بنابراین برای بیمه‌ها در سطح خرد کاری نمی‌شود کرد و تدبیری هم از دست بیمه‌ ها بر نمی‌آید. این موضوع به ویژه در بخش بیمه‌ های زندگی قابل توجه است. در نظر بگیرید که شما پولی به شرکت‌های بیمه داده‌اید تا شرکت بیمه با توجه به وضعیت سرمایه‌گذاری در کشور و نرخ بازده سرمایه‌گذاری در ایران بتواند سرمایه‌گذاری کند، عایدی ایجاد شود تا سهم اندک خود را برداشته و سهم مردم را بدهد. بی ارزش شدن پول ملی در این پروسه قطعا به ضرر صنعت بیمه است.

با این حال مدیران صنعت بیمه می‌گویند علی‌رغم نوسانات اخیر ارز، به روند گذشته به ایفای تعهدات خود پایبند هستند. در این زمینه محسن پورکیانی، مدیرعامل بیمه دولتی ایران که جزو شرکت‌هایی است که بیشترین بیمه‌نامه‌های ارزی را نسبت به کل بیمه‌های کشور صادر کرده چنین توضیح می‌دهد:  به نظر نمی‌رسد که شرکت‌های بیمه در ایفای تعهدات ارزی خود دچار مشکل شوند. در بیمه‌ی ایران ما هر بیمه‌ای که ارزی فروخته باشیم به صورت ارزی هم تعهدات آن را پرداخت می‌کنیم.

وی ادامه داده است: ما همیشه سعی کرده‌ایم در رسیدگی به موقع به خسارت‌ها سرآمد باشیم. در طی این سال‌ها هم هیچ‌گاه هیچ خسارتی را با تاخیر پرداخت نکردیم. این رفتار، علی‌رغم فشارهای مالی بوده که به ما تحمیل شده است.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 214
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران