پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 592238 تاریخ : 1400/09/29-18:12:52
,10028,22,
بیش از 20 هزار نفر به بیمارستان تامین اجتماعی امام رضا(ع) قم مراجعه کردند

از ابتدای شیوع کرونا؛

بیش از 20 هزار نفر به بیمارستان تامین اجتماعی امام رضا(ع) قم مراجعه کردند

مدیردرمان تامین اجتماعی استان قم از اجرای کامل و صددرصدی طرح نسخه نویسی الکترونیکی از اول دی ماه خبرداد و گفت: درحال حاضر 98 درصد پزشکان در مراکز ملکی تامین اجتماعی این استان، نسخه الکترونیک صادر می کنند.

به گزارش بانک و صنعت به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، دکتر داودعلیمحمدی در نشست خبری درسالن اجتماعات بیمارستان امام رضا (ع) اظهارداشت: در سالهای اخیر ورود تکنولوژی به تمامی زمینه های زندگی بشری اجتناب ناپذیر شده است یکی از این زمینه ها، حوزه سلامت و بهداشت و درمان است که خود بر پایه پیشرفت علم بنا شده است، نمود تکنولوژی در حوزه بهداشت و درمان تنها به اختراع ابزار و تجهیزات پزشکی خلاصه نمی شود بلکه امروزه شاهد تاثیرات مثبت و مفید فناوری اطلاعات در این حوزه هستیم.

وی افزود: نسخه نویسی الکترونیکی یکی از فواید به کارگیری تخصص های فناوری اطلاعات در حوزه پزشکی و درمان است، اجرای طرح نسخه الکترونیکی که از سال 95 در کشور آغاز شده است، طی سال های گذشته رواج بیشتری یافته و اکنون به مصوبه ای لازم الاجرا تبدیل شده است.
وی ادامه داد: اجرای کامل طرح نسخه نویسی الکترونیکی از اول دی ماه سال 1400 اجباری خواهد شد تمام پزشکان طرف قرارداد با بیمه تامین اجتماعی و سلامت ملزم به استفاده از این سیستم و ثبت نسخه آنلاین هستند. الزامات قانونی اجرای این طرح ذیل ماده 74 برنامه ششم توسعه آمده است و به همین دلیل زیرساخت های لازم برای اجرای کامل آن تامین شده است و اشکالاتی که در حین اجرا مشخص شود در کمترین زمان ممکن رفع می شود.
مدیردرمان تامین اجتماعی استان قم تصریح کرد: یکی از اهداف اجرای طرح نسخه الکترونیک و توقف دفترچه بیمه جلب رضایت مخاطبین از طریق اقدامات مختلف در درمان مستقیم و غیرمستقیم و ارتقا درمان است. براساس بررسی های به عمل آمده درصد زیادی از هزینه های نسخه های دفترچه بیمه اتلاف می شد که با صرفه جویی در آن می توان خدمات بیشتری به بیمه شدگان ارائه کرد.
دکترعلیمحمدی خاطرنشان کرد: با عنایت به اینکه درمان یک کالای خیلی گران قیمت است که هزینه های سنگینی برای سازمان و مردم دارد، باید جلوی اتلاف هزینه ها را بگیریم و منابع و مصارف را مدیریت کنیم تا منابع درست و بهینه مصرف شوند. پیاده سازی نسخه الکترونیک یکی از آرزوهای ما در طول سالیان گذشته بود که اکنون عملی شده است و هیچ اقدام بعدی در درون سازمان در جهت بهبود خدمات درمانی نمی توان متصور شد مگر اینکه از روشهای مکانیزه و الکترونیک استفاده کنیم.

یک میلیون و 300 هزار بار مراجعه به مراکز ملکی در هشت ماه
دکترعلیمحمدی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در هشت ماه امسال یک میلیون و 300 هزار بار مراجعه به مراکز ملکی تامین اجتماعی قم صورت گرفته که در 99.9 درصد از این مراجعه ها، نسخ الکترونیک صادر شده است. وی با تاکید بر این که از اول دی ماه نسخ به صورت صد درصد الکترونیکی صادر خواهد شد، اضافه کرد: در حال حاضر در مطب های طرف قرارداد با بیمه تامین اجتماعی، بیش از 97 درصد و در آزمایشگاه ها و داروخانه ها نیز صد درصد نسخ الکترونیکی صادر می شود.
وی ادامه داد: در سه ماه گذشته جهش بسیار خوبی انجام شد و بیش از 60 درصد نسخ مراکز وابسته به دانشگاه علوم پزشکی نیز به صورت الکترونیکی صادر شده است.
دکترعلیمحمدی قطعی برق، ضعف زیرساخت اینترنت و قطعی سامانه تامین اجتماعی را از مشکلات در مسیر الکترونیکی شدن نسخ عنوان و تاکید کرد: از اول دی ماه نسخه کاغذی مفهومی در درمان بیماران نخواهد داشت؛ هر چند به نظر می رسد در ابتدای کار با مشکلاتی مواجه شویم. قطعی برق و اینترنت از مواردی بسیار نگران کننده است و انتظار داریم سازمان های ذیربط راه حل ارائه دهند.
وی تصریح کرد: زمانی که امکان صدور نسخ الکترونیک وجود دارد، صدور نسخه کاغذی مورد تایید تامین اجتماعی نیست.

مزایای صدور نسخه الکترونیک برای پزشکان و مردم
مدیر درمان تامین اجتماعی استان قم گفت: پزشکان و مراکزی که نسخه الکترونیک صادر می کنند 80 درصد هزینه را همان روز و 20 درصد را نیز در 10 روز بعدی دریافت می کنند؛ در حالی که در نسخ کاغذی پرداخت هزینه مراکز 6 ماه به طول می انجامید.وی با اشاره به این که با الکترونیکی شدن نسخ چندین هزار تردد برای گرفتن دفترچه های کاغذی کاهش یافته است، افزود: خط پزشکان و در نتیجه خطای پزشکی از جمله مشکلات نسخ کاغذی بود که با الکترونیکی شدن نسخ این مشکل مهم برطرف شده است.
وی اضافه کرد: سبک نسخه نویسی، میانگین اقلام دارویی، نوع داروهایی که بیشتر مصرف می شود و مکان هایی که داروها مصرف می شود، به راحتی در سامانه نسخ الکترونیکقابل مشاهده است؛ در صورتی که در نسخ کاغذی زمان طولانی برای این کار به طول می انجامید.

اتصال 26 بیمه تکمیلی به سامانه نسخ الکترونیک
مدیر درمان تامین اجتماعی استان قم با بیان این که هزینه سازمان تامین اجتماعی در الکترونیکی شدن نسخ بالا خواهد بود، خاطرنشان کرد: مقاومتی که در کشور ما برای الکترونیکی شدن نسخ وجود دارد، متاسفانه بسیار بالاست؛ سازمان های زیادی در اجرای این طرح باید در کنار ما قرار می گرفتند تا قدم ها را جدی تر برداریم که این مساله آرام آرام در حال انجام است.
وی همچنین با انتقاد از افزایش اقلام دارویی در نسخ الکترونیک، افزود: در نسخه کاغذی به دلیل محدودیت پنج یا شش قلم دارو نوشته می شد، ولی در نسخه الکترونیک متاسفانه تعداد داروهایی که پزشکان تجویز می کنند، در حال افزایش است و گاها به 20 قلم دارو نیز می رسد.
دکتر علیمحمدی ادامه داد: از طریق دوره های آموزشی حضوری و غیر حضوری و دیگر کانال ارتباطی آموزش های لازم به پزشکان برای استفاده از سامانه نسخه الکترونیکی ارائه شده است.
مدیردرمان تامین اجتماعی استان قم در ادامه سخنان خود گفت: در سامانه صدور نسخه الکترونیکی بخشی هم برای توضیحات تکمیلی پزشکان اختصاص یافته است که در این بخش می توانند موارد مورد نیاز برای بیمار را بنویسند و یا اگر داروی در سامانه نبوده در این قسمت بنویسند و داروخانه ها نیز دارو مورد نظر را به بیمار می دهند.
دکترعلیمحمدی افزود: درحاضر 26 بیمه ای که خدمات تکمیلی ارائه می دهند به سامانه متصل هستند و می توانند نسخه ها را رویت نمایند و ادامه روندکاری خود در خصوص پرداخت حق بیمه تکمیلی به بیمه شده را طی نمایند.

امکان رایگان شدن کامل خدمت درمانی غیرمستقیم وجود ندارد
وی در پاسخ به سوالی در خصوص چرا خدمات درمانی بیمه تامین اجتماعی در دو بخش مستقیم و غیر مستقیم رایگان نمی شود گفت: درحال حاضر 25 درصد هزینه های ما دربخش درمان مستقیم و 75 درصد هزینه ها مربوط به خدمات درمانی غیر مستقیم است و سازمان توان رایگان کردن خدمت درمانی در بخش غیر مستقیم را به طور کامل ندارد و در حال حاضر خدمت بستری افراد بالای 65 سال وهزینه بیماران خاص رایگان است که هزینه بسیار بالایی دارد.
مدیردرمان تامین اجتماعی استان قم ادامه داد: هیچ تفاوتی در ارائه خدمات بین بیمه شدگان وجود ندارد ولی در راستای تکریم افراد بالای 65 سال و بازنشستگان به مدیران مراکز ملکی توصیه کرده ام این عزیزان در اولویت خدمات دهی قرار بگیرند.

عملکرد بیمارستان امام رضا (ع) در ایام کرونا درخشان بود
وی همچنین گفت: از زمان شیوع کرونا تاکنون، بیش از 20 هزار مراجعه کننده به بیمارستان امام رضا(ع) قم مراجعه کردند و بیش از سه هزار نفر بستری شدند و در این ایام پزشکان و کادر درمان به تمام توان اقدام به ارائه خدمات به بیماران کرونایی کردند و 153 نفر از این عزیزان مبتلا به کرونا شدند.
دکتر علیمحمدی تاکید کرد: با تلاش شبانه روزی همکاران بیمارستان امام رضا (ع) در ارائه خدمات به بیماران کرونایی در 5 پیک عملکرد درخشانی بجای گذاشت.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 211
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران