وی انجام نظارت های ستادی ریاست جمهوری را گامی مهم در تکمیل سفرهای استانی برای چاره جویی مشکلات کشور عنوان کرد و گفت: پایش مداوم عملکرد مدیران، یک فرآیند جدی نظارتی در دولت سیزدهم است که همواره مورد تأکید بوده است.
مرتضوی با اشاره به حضور مدیران کل استانی در این همایش که با عنوان«افق بهره وری و اشتغال» نام گذاری شده است، افزود: سرآغاز این همایش حضور ریاست محترم جمهوری است و مدیران در 2 روز و با حضور در چهار کارگروه اصلاح ساختار و مدیریت سودآوری شرکت ها، اشتغال و تعاون، مدیریت نقدینگی و پایداری صندوق ها، چشم انداز اشتغال و توسعه نظام جمهوری اسلامی ایران را تبیین و تدوین می کنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در دولت سیزدهم همسو با اسناد بالادستی نظام اسلامی، اقدامات گسترده ای در عرصه های رفاه اجتماعی، اشتغال و توسعه اقتصاد مردمی انجام شده است.
مرتضوی با اشاره به اهمیت حکمرانی بازار کار در تحقق ایجاد یک میلیون شغل اظهار کرد: در این راستا با بسیج همه کنشگران عرصه های تولید و اثرگذاران اقتصاد کشور تلاش می کنیم بیکاری جوانان را کاهش دهیم.
وی افزود: نظارت میدانی بر ایجاد اشتغال، ایجاد پایگاه اطلاعات شغلی، کاهش زمان صدور مجوزها، توسعه آموزش های مهارتی و فنی و حرفه ای در قالب زیست بوم ملی اشتغال از ابتدای شروع به کار دولت مردمی انجام شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کمک به رفع فقر مطلق را از مهم ترین راهبردهای وزارت رفاه عنوان کرد و گفت: ارتقای وضعیت معیشتی دهک های پایین جامعه با رویکرد توانمندسازی و راه اندازی شبکه ملی اعتبار و کالابرگ با این هدف پیاده سازی شده است.
مرتضوی به اهمیت افزایش سهم تعاون در اقتصاد اشاره و تأکید کرد: تعاونی ها می توانند در تحقق وعده ساخت یک میلیون مسکن، دولت مردمی سیزدهم را یاری کنند.
وی گفت: در ارتقای رفاه اجتماعی توجه ویژه ای به سیاست های کلی تأمین اجتماعی وجود دارد و در ارائه برنامه هفتم توسعه نیز سرفصل های مهمی به این حوزه اختصاص داده خواهد شد.
وزیر کار پرداخت بدهی تاریخی تأمین اجتماعی به نظام بانکی را نیز از دستاوردهای بزرگ دولت مردمی سیزدهم عنوان کرد و افزود: در بودجه سال 1402 نیز منابع خوبی برای کمک به رفع ناترازی منابع و مصارف صندوق های بازنشستگی در نظر گرفته شده است که امید داریم با همراهی مجلس نهایی شود.
مرتضوی گفت: برای اولین بار در بودجه اعتبارات تبصره 18 به صورت جامع در راستای توسعه مناطق مختلف کشور مورد بازنگری قرار گرفته است.
وی تأکید کرد: در دوره کنونی همه بسترهای لازم برای تحقق سیاست ها و چشم انداز تعریف شده در توسعه اشتغال، کاهش فقر، ارتقای بهره وری صندوق های بازنشستگی و امیدآفرینی در دولت و حاکمیت تعریف شده و نیازمند کار جهادی است.
در ابتدای این نشست جمعی از مدیران و معاونین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدامات و عملکرد حوزه های کاری خود را تشریح کردند.