به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، بهترین روش جهت به میدان آمدن زنان و دختران کشور به عنوان یک پتانسیل قوی جامعه ایجاد بسترهای فرهنگی مبتنی بر قواعد فرهنگ اسلامی ایرانی ماست.
متاسفانه بیش از نیمی از فارغالتحصیلان جامعه ما را در هر سال بانوان تشکیل میدهند که با صرف هزینههای بسیار در مقاطع کارشناسی و بالاتر از دانشگاهها خارج و بدون در نظر داشتن بازار کار و همچنین ظرفیتهای اشتغال بدون دانش حرفهای در جامعه رها میشوند.
این مورد سالهاست به صورت تسلسل در هر حال تکرار است و در آینده نزدیک با انبوهی از زنان با تحصیلات بالا و بدون هیچ آینده شغلی مواجه خواهیم بود. شما به این تعداد زنان سرپرست خانوار که هر ساله افزوده میشوند را اضافه کنید.
در این رابطه سند اشتغال پایدار زنان در حال تدوین و اجرایی شدن است که توسط معاونت امور زنان در حال پیگیری است؛ کاری که دیر شروع شد ولی برای جامعه زنان فرخنده خواهد بود.در مبحث اشتغال زنان در کشور به غیر از مشکلات فرهنگی مشکلات عدم ورود زنان به امور اقتصادی مستقل کاملا مشهود است.
در این رابطه پیشنهادی تجربه شده در سایر کشورها را به معاون امور زنان پیشنهاد دادهایم که بتوانیم مرکز توانمندسازی زنان در آموزش فناورانه را راهاندازی کنیم.
در این فرصت ایجاد شده دختران و زنان فارغالتحصیل میتوانند در دورههای کوتاهمدت به عنوان چگونگی راهاندازی کسبوکار کوچک و متوسط فناوری ضمن کسب دانش و استعدادیابی، وارد عرصه اشتغال و به کارگیری سایر زنان در موضوعات مختلف کنند.
متاسفانه ما در تخصیص بودجه دولت به توانمندسازی زنان کشور و راهاندازی اینگونه موارد آموزشی بهشدت محجور ماندهایم.
این توقع از معاونت امور زنان و فراکسیون زنان مجلس میرود که با ورود به این عرصه به صورت جدی و بدون شعارزدگی اقدامات عملی انجام دهد که در کوتاهمدت شاهد اثر مثبت آن باشیم.
میتوان از بخش کوچک زنان فعال اقتصادی استفاده کرد تا در زمینههای فرهنگی و همچنین ایجاد مراکز مشاوره در سطوح مختلف از جمله اصناف و بنگاههای کوچک و متوسط به جامعه زنان راهکارهای مفیدی برای ورود و ایجاد کسبوکار کرد. هرچند که این موضوعات یک عزم ملی را طلب میکند.