به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ، فرج الله رجبی در گفتگو با روابط عمومی ر، با اشاره به عملکرد مثبت بانک مسکن در دوره 4 سال گذشته، گفت: این بانک به عنوان یک بانک توسعهای به وظایف خود به خوبی عمل کرده که خروجی این عملکرد امروز واضح و مبرهن است.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه بانک مسکن فعالیتهای تخصصی خود را به خوبی انجام میدهد گفت: سیاستهای شفاف در بانک مسکن به خوبی در جریان است و این بانک در بخشهای مختلف طی حدود 4 سال گذشته به خوبی به لحاظ کیفی رشد کرده که این بهبود عملکرد کاملا مشهود و محسوس بوده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه طبق اساسنامه بانک مسکن، پرداخت تسهیلات به منظور خرید واحد مسکونی، احداث، تکمیل و تعمیر ساختمان یکی از وظایف مهم این بانک به شمار میرود گفت: بدون تردید طی چهار سال گذشته این بانک رسالت خود را به خوبی در سیاست گذاری تسهیل خرید مسکن به نمایش گذاشته است.
وی ادامه داد: تاسیس صندوق پس انداز مسکن یکم، پرداخت تسهیلات از محل اوراق گواهی حق تقدم و امکان استفاده از تسهیلات جعاله برای خرید مهمترین برنامهها و اقدامات این بانک در راستای افزایش قدرت خرید خانوار بوده است. ضمن اینکه در این مدت امکان پرداخت تسهیلات مسکن با تجمیع انواع حسابها با یکدیگر فراهم شد.
این نماینده مردم در مجلس دهم صندوق پس انداز مسکن یکم را یکی از ایدههای بسیار خوب دولت و بانک مسکن برای افزایش سقف تسهیلات خرید عنوان کرد و گفت: با تاسیس این صندوق امکان افزایش تسهیلات خرید مسکن از 20 میلیون تومان که در سراسر کشور یکسان بود، به 80 میلیون تومان در تهران، 60 میلیون در مراکز استانها و شهرهای بالای 200 هزار نفر و 40 میلیون تومان در شهرهای کوچک فراهم شد که بدون اغراق قدرت خرید بسیاری از خانوادهها به ویژه زوجهای جوان را افزایش داد.
رجبی، با بیان اینکه استقبال مردم از این تسهیلات خود دلیلی بر تاثیرگذاری سیاستهای خانه دار کردن اقشار متوسط و کم درآمد جامعه است،کاهش نرخ سود تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم از 13 درصد در ابتدای تاسیس به 9.5 درصد را یک اقدام کم نظیر در نظام تسهیلات دهی بانکی دانست و گفت: نرخ سود تک رقمی تسهیلات در نظام بانکی به ندرت مشاهده می شود که بانک مسکن این نرخ را برای تسهیلات با نرخ 80، 60 و 40 میلیون تومان عملی کرده که بی شک نتیجه تلاشها و ماهها مذاکرات مدیران اجرایی این بانک با دستگاههای مربوطه بوده است.
وی یکی از پیش زمینهها و مقدمات توسعه ابزارهای تسهیلات دهی بانک مسکن را در گرو سیاستهای روشن در حوزه تولید عنوان کرد و گفت: نیاز بازار در سمت عرضه و تقاضا قطعا از پارامترهای مهم در تصمیم گیری سیاستهای تسهیلات دهی این بانک تخصصی – توسعهای است به این ترتیب که اگر حوزه تولید مسکن که به سیاستهای دولت برمیگردد، رونق یابد قطعا بانک مسکن نیز میتواند خدمات بهتری در بخش حمایت از متقاضیان خرید ارائه دهد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در بخش ساخت نیز بانک مسکن انواع تسهیلات ساخت از جمله صنعتی را به متقاضیان و انبوه سازان پرداخت می کند که می تواند به بخش عرضه کمک کند. البته انتظار می رود ظرفیت تسهیلات دهی بانک به بخش عرضه بیش از گذشته تقویت شود.