به گزارش بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بیمه ایران در این همایش یک روزه، عبدالصمد خدامی معاون حقوقی هماهنگی امور استانها شعب و نمایندگی ها این همایش را فرصت بی نظیری خواند و اظهار داشت : فرصت بی نظیری فراهم شده تا همکاران دور هم جمع شوند ، صحبت کنند و روحیه آنها عوض شود، ما باید قدردان این فرصت ها باشیم .
خدامی خاطر نشان کرد:نشاط سازمانی و ایجاد فرهنگ شفافیت و گفتگو یکی از مهمترین مولفه هایی است که میتواند به عنوان یک محرک ، موجب توسعه فرآیند بیمه گری در سطح شرکت و حتی کشور داشته باشد.
در واقع نشاط سازمانی به عنوان عامل اصلی توسعه شفافیت و پایداری موجب همبستگی بیشتر سازمانی خواهد شد.
معاون مدیر عامل، به موضوع توسعه ، بلوغ و رشد سازمانی در بیمه ایران و اهمیت فرهنگ شفافیت و گفتگو پرداخت و تاکید کرد: امیدوارم در این فرصت پیش آمده که شرکت به این باور رسیده و اهمیت زیادی برای فرهنگ گفتگو قائل شده ، بتوانیم حرف های خود را به راحتی و بدون واسطه بیان کنیم و نتایج حاصل از این همایش را در تصمیمات خود بکار ببریم. در حال حاضر فرصتی فراهم شده تا سازمان حرف شما را بشنود و شما باید قدردان این فرصت باشید و کمک کنید تا این روش نهادینه شود تا با توجه به اتفاقات خوبی که در شرکت افتاده ، فرهنگ شفافیت و دوری از ریاکاری را نهادینه کنیم.
حسین روحی سرپرست اداره کل منابع انسانی با دعوت از همه همکاران برای ارائه کمک فکری و مشارکت در اداره هر چه بهتر شرکت بخصوص در حوزه منابع انسانی وسطح کلان شرکت ، اظهار داشت: همه ما بدنبال ایجاد شرایطی برای افزایش سطح نشاط ، شادی و شادابی در محیط کار همکاران هستیم.
وی در ادامه تاکید کرد: با توسعه و گسترش نشاط سازمانی ، قطعا همکاران ما با علاقه و اشتیاق بیشتری در محل کار خود حاضر خواهند شد ، و در نتیجه عشق به نام ، نشان و برند بیمه ایران و مسئولیت پذیری در تمام لایه های سازمان تسری پیدا خواهد کرد و ما شاهد آثار مثبت در عملکرد سازمانی خواهیم بود.
روحی در ادامه به بررسی نتایج حاصل از تحقیقات پژوهشگران در زمینه نشاط سازمانی پرداخت و گفت : نشاط سازمانی به معنای نیرو دادن ، شادابی و طراوت کارمندان شرکت برای حضور بموقع ، با حوصله، با انگیزه در محل کار، همراه با رفتار مناسب و مطلوب با مشتریان و همکاران و در عین حال تلاش برای اعتلای نام بیمه ایران و بهبود عملکرد آن است.
قطعا بسیاری از همکاران دارای عملکرد بسیار مثبتی هستند و به عنوان کارمند نمونه در سطح استانی و ملی انتخاب شده و دارای کارنامه مثبت قابل قبول هستند اما آن چیزی که در نشاط سازمانی مدنظر است این است که همکاران ما بتوانند توانایی حل مسائل و مشکلات حوزه شخصی خود و شرکت را داشته باشند و همچنین بتوانند با روحیه بالای خود در مقابل ناملایمات و سختی ها طاقت و تحمل پذیری بیشتری داشته باشند.
مدیر منابع انسانی ،خویشتنداری ، شوخ طبعی و روحیه تحمل پذیری در سطوح مختلف شرکت اعم از کارکنان ، مدیران و روسای استانی را مهم دانست و تصریح کرد: یکی از الگوهای مهم در ایجاد نشاط سازمانی ورزش است و امیدوارم همیشه شاهد گسترش روزافزون ورزش بعنوان یکی از مولفه های نشاط شرکت باشیم چرا که نشاط مولفه اصلی توسعه یافتگی محسوب می شود و هر کشوری که بتواند با نشاط باشد یعنی توسعه یافته تر است و این شاخص علمی و پذیرفته شده در سطح جهانی است .
روحی با طرح موضوع پرداخت بهره وری در شرکت خاطر نشان کرد: بر اساس قانون ، بهره وری باید فقط به 70 درصد از کارکنان پرداخت شود ولی بیمه ایران ، برای حفظ شان و جایگاه همکاران و قدردانی از عملکرد آنها با ایجاد گروه هایA ,B C ،بهروه وری را به همه همکاران پرداخت می نماید اما آنچه که در این همایش باید مورد بررسی قرار بگیرد این است که چرا بعضی ها در بهره وری در گروه C قرار می گیرند و تلاشی برای رسیدن به جایگاه A ,B انجام نمی دهند ، این مسئله ممکن است بابت سلیقه مدیران ، اشتباه بودن شاخص ها و مولفه های بررسی عملکرد فرد و رفتار مافوق و عدم علاقه به محیط کار و عدم تناسب شغل با روحیه همکاران و یا عوامل مختلف دیگری باشد که دست به دست هم داده اند تا موضوع به وجود آمده ، در این همایش دنبال آسیب شناسی این موضوع هستیم که با رفع موانع و مشکلات همکاران ، رضایت نسبی را برای شرکت و همکاران رقم بزنیم.
وی به موضوع واحدهای اجرایی با عملکرد منفی نیز اشاره نمود و گفت: شعبی که در دوره های مختلف عملکرد منفی دارند ، چرا هیچ تلاشی در جهت بهبود عملکرد خود انجام نمی دهند در این همایش این موضوع در کنار عملکرد شعب موفق نیز مورد بررسی قرار می گیرد تا عملکرد شعب موفق به عنوان الگو مورد استفاده شعب باشد چرا که نوع و ماهیت خدمت رسانی در همه واحد های اجرایی شرکت یکسان است.
مدیر کل منابع انسانی تاکید کرد: این همایش فرصت بسیار خوبی برای همفکری ، هم اندیشی ارائه راهکارهای عملی و کالبد شکافی مسائل و ارتقای سطح کیفی عملکردها است ، بنابراین ، انتقاد باید همراه با ارائه راهکار باشد.
وی سپس توضیحاتی در خصوص پنل های مختلف این همایش داد و خاطرنشان کرد: مدیران برای حل مسائل ، نیاز به همفکری کارکنان دارند، اگر نشاط سازمانی رو درست اجرا کنیم می توانیم در آینده یک تیم کاری با نشاط و انگیزه و علاقمند به کار داشته باشیم که بتواند عملکرد و وظیفه خود را به خوبی ارائه نماید ، شرکت نیازمند پوست اندازی و تحول اساسی ، بنیادی و استراتژیک در حوزه منابع انسانی است و ما آمادگی داریم که پیشنهادات را به صورت مستقیم از طریق پیامک ، میز خدمت ، تالار گفتگو و هر طریق دیگری دریافت کنیم، ما از ایده ها استقبال می کنم و دنبال انجام کار خوب هستیم ، امیدوارم عملکرد ما به عنوان یک یادگار خوب در شرکت ماندگار باشد .
دربخش دوم این نشست دو گروه تشکیل گردید ، یک گروه از کارشناسان و یک گروه از روسای شعب و برای هر گروه نیز پنج پنل در نظر گرفته شده و در هر پنل ده نفر از افراد شرکت کننده حضور داشتند که در هر پنل موضوعات ، مسائل مشکلات ، دغدغه ها پیشنهادات و راهکارها با رویکرد حوزه منابع انسانی ، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت .
بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته موضوعات مطرح شده در این پنل ها به همراه راهکارهای ارایه شده توسط دبیر کارگروه ها جمع بندی و از طریق یکی از افراد پنل به انتخاب دبیر به نمایندگی از اعضای پنل برای حاضران ارائه گردید و در نهایت هم مدیریت منابع انسانی تمام این نتایج را جمع بندی نموده و در قالب یک گزارش تحلیلی مدون به مدیرعامل و شورای معاونین تقدیم می کند.
گفتنی است ، ارائه گزارش پنل ها ، ایفای نقش کارمند با کارمند،کارمند با مدیر و با مشتری و همچنین کلاس آموزشی بهره وری برای مدیران و روسای شعب ، در بخش دوم این نشست برگزار گردید،همچنین دکتر عزتی یکی از سخنرانان این همایش بود که نکات بسیار مهم و تاثیر گذاری در خصوص موضوع همایش مطرح نمود ودکتر کوشکی نیز سخنران بخش پایانی این همایش بود.