به گزارش بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل پژوهشکده بیمه، جلسه مشترک رئیس پژوهشکده بیمه با رئیس مؤسسه آموزش بیمه و مالی بحرین [1](FIFE) ، عصر روز دوشنبه 25 اردیبهشت 1402 با حضور پروفسور محمدمهدی عسگری رئیس پژوهشکده بیمه، پروفسور حسین العجمی رئیس موسسه آموزش بیمه و مالی بحرین و مدیران ارشد پژوهشکده بیمه به صورت مجازی برگزار شد.
رئیس پژوهشکده بیمه در آغاز این نشست ضمن معرفی مدیران حاضر در جلسه و اشاره به ظرفیت های علمی پژوهشکده بیمه به عنوان تنها نهاد پژوهشی فعال در صنعت بیمه ایران، به تشریح ساختار و فعالیت های این مجموعه به ویژه در حوزه تکافل پرداخت و ابراز امیدواری کرد همکاری های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت با مؤسسه آموزش بیمه و مالی بحرین در زمینه برگزاری برنامه های علمی، برگزاری کارگاه ها و وبینارهای تخصصی، انجام فعالیت های تحقیقاتی و طرح های پژوهشی مشترک و اعطای بورسیه تحصیلی به دانش پژوهان ایرانی در آینده نزدیک انجام پذیرد. وی همچنین از رئیس موسسه آموزش بیمه و مالی بحرین جهت حضور در همایش های آتی پژوهشکده بیمه دعوت به عمل آورد.
پروفسور عسگری خواستار تهیه و ارسال طرحنامه دوره های آموزشی مورد نیاز صنعت بیمه ایران از سوی این موسسه و برگزاری دوره های آموزشی مشترک در ایران و بحرین شد و ابراز امیدواری کرد که همکاری های مشترک دو مجموعه در قالب امضای تفاهم نامه ادامه یابد.
در ادامه جلسه نیز، پروفسور حسین العجمی رئیس موسسه آموزش بیمه و مالی بحرین به تبیین برنامه ها و فعالیت های آموزشی این موسسه در حوزه بانکداری و بیمه پرداخت. رئیس موسسه آموزش بیمه و مالی بحرین با تاکید بر تمرکز این موسسه بر فعالیت های آموزشی، به همکاری این موسسه با موسسه بیمه چارتر لندن و موسسات آموزشی ایالات متحده امریکا اشاره کرد و افزود این موسسه برخی دوره های آموزشی، کارگاه های آموزشی مختص قضات و دوره های آموزشی بسیار ویژه در حوزه مقررات گذاری را نیز در عمان برگزار می نماید.
پروفسور حسین العجمی تاکید کرد؛ موسسه آموزش بیمه و مالی بحرین دوره های آموزشی را در زمینه مدیریت ریسک، بیمه گری، خسارت، بیمه اتومبیل، بیمه سایبری و ... بر اساس نیازهای هر موسسه طراحی و به دو زبان انگلیسی و عربی برگزار می نماید. وی همچنین از تسلط برخی مدرسین این مرکز به زبان فارسی و امکان ارائه دوره های آموزشی به زبان فارسی خبر داد.
رئیس موسسه آموزش بیمه و مالی بحرین با ابراز خرسندی از آغاز همکاری با پژوهشکده بیمه، آمادگی این موسسه را برای انعقاد تفاهم نامه با پژوهشکده بیمه و برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت و بلندمدت به صورت حضوری و مجازی، اعلام کرد.
در این نشست همچنین بر به کارگیری توان پژوهشی پژوهشکده بیمه و تجارب موسسه بیمه و مالی در حوزه آموزش در همکاری های مشترک میان دو مجموعه و به اشتراک گذاری تجارب در زمینه تکافل، فناوری های جدید، زنجیره بلوکی، هوش مصنوعی و برگزاری دوره های آموزشی در سطوح بالای مدیریتی و متوسط تاکید شد.
گفتنی است، موسسه آموزش بیمه و مالی بحرین با هدف تأمین آموزش مورد نیاز حوزه بیمه و مالی در منطقه خاورمیانه و آفریقا در سال 1998 تأسیس گردیده و دفتر اصلی آن در قبرس و به صورت عملیاتی در بحرین خدمات ارائه می کند.
موسسه آموزش بیمه و مالی، عضو مؤسسه جهانی بیمه[2] (IGIE) است که متشکل از چندین مؤسسه جهانی آموزش بیمه از جمله مؤسسه بیمه چارتر لندن[3] (CII) می باشد. اهداف کلیدی موسسه آموزش بیمه و مالی، بیشتر متمرکز بر ارتقای علمی دانش پژوهان در حوزه بیمه و مالی از طریق ارائه برنامه های آموزشی نوآورانه، مدارک حرفه ای بین المللی و کارگاه های صنعتی است. همچنین، این موسسه تلاش دارد تا در راستای منافع عمومی، مطالعه و پژوهش هایی در حوزه های بیمه و مالی و در تمامی زیرشاخه های آن، به انجام برساند.
موسسه آموزش بیمه و مالی بر اساس تعهدی که در توسعه صنعت بیمه و مالی منطقه دارد، صندوق هایی نیز برای ارائه بورسیه تحصیلی برای برخی دوره های آموزشی بیمه و مالی و نیز مطالعات خاص در برخی حوزه ها راه اندازی کرده است.