به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، حسین محمدجانی رئیس اداره بازرگانی خارجی صنعت، معدن و تجارت استان در چهارمین جلسه شورای ساماندهی مبادلات مرزی با ارائه توضیحات اجمالی در خصوص مصوبات کمیته پایش تجارت خارجی استان در بازارچه های مرزی، میزان صادرات و واردات بازارچه های مرزی استان، وضعیت فعالیت پیله وران را تشریح کرد.
وی به سهم 5 بازارچه استان اشاره کرد و گفت: بازارچه های تمرچین پیرانشهر و کیله سردشت واقع در جنوب استان عمدتاً بازارچه های صادراتی و بالعکس بازارچه های ساریسو ماکو و رازی خوی واقع در شمال استان وارداتی هستند.
سهم مبادلات مرزی در این بازارچه ها از 50 میلیون دلار به 77 میلیون دلار افزایش یافته و در 7 ماهه اخیر میزان واردات 24 میلیون دلار بوده که کاهش چشم گیری داشته است.
محمدجانی افزود: کارت پیله وری طبق قانون صرفاً برای اشتغال و درآمدزایی مرزنشینانی که از لحاظ معیشتی در دهک های پایین قرار دارند، صادر می شود و دارندگان این کارت حق توکیل ندارند و باید خود شخص راساً اقدام به مبادلات مرزی اقدام نمایند.
وی ادامه داد: پیله ورانی که سالانه حجم بالایی از صادرات و واردات را انجام می دهند نسبت به اخذ کارت بازرگانی و فعالیت تجاری در گمرکات رسمی کشور اقدام نمایند.
رئیس اداره بازرگانی خارجی صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی، گفت: پیله ورانی که از بازارچه های مرزی استان قصد واردات کالا به کشور را دارند، قبل از ورود کالا به داخل کشور به هنگام اخذ ثبت آماری نسبت به تعهد سپاری به ادارات صنعت، معدن و تجارت شهرستان مربوطه مبنی بر اطمینان از کد تعرفه مربوط و سایر استعلامات مرتبط به کالای خود اقدام نمایند.
وی ادامه داد: در کل استان 1512 کارت پیله وری در استان وجود دارد که سهم هر پیله ور درسال از بابت واردات 75 هزار دلار و میزان صادرات آزاد می باشد که محل فعالیت پیله وران فقط بازارچه های مرزی می باشد و تعداد کارت صادر شده برای مبادلات مرزنشینی 142 هزار و 816 فقره می باشد.
همچنین در ادامه این جلسه درخواست های تعدادی از پیله وران مورد بررسی قرار گرفت.