به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی سازمان بنادر و دریانوردی، محمد علی اصل سعیدی؛ مدیرکل توافقنامه ها و توسعه بازار ،گفت: ترانزیت و حمل و نقل چندوجهی به واسطه نقش زیربنایی در تجارت، از اجزای مهم اقتصاد جهانی به شمار می رود؛ به نحوی که سهم قابل توجهی از درآمد کشورها بالاخص کشورهای توسعه یافته از این محل حاصل می گردد.
وی با تاکید بر اینکه معاونت امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر درصدد است تا با شناسایی و توانمندسازی کارکنان با انگیزه و دست اندر کار امور حمل و نقل ترانزیتی بنادر گامی مؤثر در راستای پرورش و کادرسازی متخصصین عرصه ترانزیت از طریق بنادر بردارد، اذعان داشت: این رویکرد را در راستای منویات مقام معظم رهبری و توجه به اقتصاد مقاومتی است.
وی تمرکز و تاکید دولت بر فعال سازی ظرفیت های نهفته و مغفول در عرصه ترانزیت و حمل و نقل چند وجهی را مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: ایران با توجه به موقعیت استراتژیک و ژئوپولوتیک خود از زمانهای دور، معبر امنی برای تجارت بشمار رفتهاست. با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، پیدایش کشورها و ظهور بازارهای جدیدی که عمدتاً محصور در خشکی هستند، براهمیت این مسیر افزوده شده است. بنابراین بهره مندی از این مزیت و حرکت در جهت توسعه پایدار،بی شک نیازمند برنامهریزی، سرمایه گذاری وتوسعه زیرساخت ها،بازنگری قوانین و مقررات، تنظیم تعرفه های مناسب و توانمندسازی کارکنان خواهدبود.
به گفته مدیر کل توافقنامه ها و توسعه بازار، اولین دوره از سلسله آموزش های مستمر مربوطه ، با عنوان " آشنایی با مفاهیم اصول تجارت و حمل و نقل بین المللی (ترانزیت)" در 7 و 8 اسفند سال 1396برگزار شد.
بر اساس این گزارش و برنامه ریزی های به عمل آمده از سوی اداره کل توافقنامه ها و توسعه بازار ، مقرر شد سومین دوره از سلسله دورهای تخصصی مرتبط با ترانزیت با عنوان " کنوانسیون های حمل و نقل بین المللی" در تاریخ 29 و 30 مهرماه سال جاری با حضور کلیه افراد ذیربط از سازمان بنادر و دریانوردی و بنادر تابعه و دستگاه های اجرایی مرتبط پیگیری و تشکیل شود.