به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از سازمان میراث فرهنگی، سلطانی فر در این نشست اظهار داشت : بعد از برجام، هم تصویر عمومی ایران نزد دنیا بهبود پیدا کرد و هم اشتیاق گردشگران برای سفر به ایران افزایش یافت همچنین استقبال سرمایه گذاران خارجی از سرمایه گذاری در زمینه ایجاد زیر ساختهای گردشگری در ایران مانند هتل سازی بسیار چشمگیر است. وی افزود: برجام منجر به دور شدن سایه جنگ از سر کشور شد و اگر بخواهیم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون از دو دستاورد افتخار آمیز برای کشور نام ببریم یکی از آنها پیروزی در دفاع مقدس 8 ساله بود و دیگری پیروزی در منازعه هسته ای که منجر به امضای و اجرای برجام شد که در آن ما به تمام حقوق هسته ای مان دست یافتیم و تحریم ها را هم لغو کردیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت : انقلاب هتل سازی در دولت تدبیر و امید آغاز شده است و تا کنون در 3 سال گذشته35 هتل 4 و 5 ستاره ساخته و بهره برداری شده است و در 5 سال آینده یعنی تا پایان دولت دوم تدبیر و امید حدود170 هتل4 و 5 ستاره دیگر که هم اکنون عملیات ساخت آنها آغاز شده است به بهره برداری می رسد. به عبارت دیگر در طول 8 سال دولت تدبیر و امید تعداد هتل های 4 و 5 ستاره جدید به 200 مورد می رسد، این در حالی است که از ابتدای تاریخ هتل سازی در ایران یعنی از سال 1300که اولین هتل ایران به نام گراند هتل قزوین ساخته شد تا سال 92 تنها 125 هتل 4 و5 ستاره در کشور ساخته شد، به عبارتی در طول 8 سال بیشتر از 92 سال گذشته هتل 4 و 5 ستاره در کشور ساخته می شود.
وی افزود : هم اکنون 1750پروژه هتل و هتل آپارتمان در کشور در حال ساخت است که از این میان 820پروژه ، هتل های 1 تا 5 ستاره است و در هیچ دوره ای از تاریخ ایران به این اندازه پروژه هتل سازی در کشور وجود نداشته است. وی خبر داد که در سال 1393 و 1394حدود 800 میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت از محل صندوق توسعه ملی برای تکمیل 70 پروژه گردشگری اختصاص یاقت.
وی به تجربه موفق برگزاری اجلاس راه ابریشم در ارومیه اشاره کرد و گفت: سیاست سازمان، برگزاری رویدادهای مهم در استان های مختلف است و در همین راستا اجلاس وزرای گردشگری عضو مجمع گفتگوی کشورهای آسیا موسوم به ACD در اوایل شهریور در تبریز برگزار می شود. در مهر ماه امسال اجلاس بین المللی صنایع دستی در اصفهان و همایش بین المللی سرمایه گذاری گردشگری در تهران و در بهمن ماه اجلاس جهانی راهنمایان گردشگری با حضور 500 نفر ازراهنمایان گردشگری کشورهای مختلف در ایران برگزار می شود. وی گفت: تدوین برنامه جامع گردشگری کشور با مشارکت استادان دانشگاه در حال انجام است. وی همچنین به استقبال گروه های سرمایه گذاری خارجی از فعالیت در ایران اشاره کرد و گفت: با گروه های هتل سازی آلمانی و ترکیه ای مذاکره و تفاهم شده است و 20 تا 25 هتل توسط گروه های مذکور در ایران ساخته خواهد شد.
سلطانی فر به ثبت جهانی 5 اثر میراثی ایران در فهرست جهانی یونسکو در 3سال گذشته اشاره کرد و گفت: بازگشت 4 محموله اشیا تاریخی به کشور واحیا انجمن های میراث فرهنگی و بازگشایی و افتتاح چند موزه از جمله موزه دوران اسلامی در موزه ملی ایران از جمله دستاوردهای مهم دولت در این عرصه بوده است. همچنین با مشارکت بخش خصوص و غیر دولتی، حدود 80 مکان و بنای تاریخی مرمت و احیا شده است. وی همچنین خبر داد که در آینده نزدیک خبرهای خوبی در مورد بازگشت برخی اشیا تاریخی به کشور منتشر خواهد شد.
در چارچوب این نشست سراسری، 8 کارگروه تخصصی در 2 روز تشکیل شد و نتایج کارگروه ها در نشست عمومی مطرح شد و معاونان و مدیران کل ستادی و استانی به طرح برنامه ها، راهبردها و سیاستهای موجود پرداختند.
کارگروه میراث فرهنگی،کارگروه صنایع دستی و هنرهای سنتی، کارگروه گردشگری، کارگروه توسعه مدیریت، کارگروه حقوقی ، کارگروه برنامه ریزی و سرمایه گذاری، کارگروه شرکتهای وابسته و کارگروه حوزه ریاست 8 کارگروهی بوند که نتایج هم اندیشی خود را در این نشست ارایه دادند.
در این نشست6 معاون سازمان، 31مدیر کل استانی، 35دیر کل ستادی و مدیران شرکتها و واحد های تحت نظر سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری حضور داشتند. دبیران کارگروه ها گزارشی از مباحث مطرح شده در نشست اصلی ارایه داده و معاون تخصصی ذی ربط به تشریح راهبردها و پاسخ به سوالات و ابهامات موجود پرداختند.