پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 200012 تاریخ : 1395/03/05-17:06:40
,17,
برجام اولویت اصلی حل مشکل اقتصادی ایران / دولت احمدی نژاد اقتصاد کشور را ربع قرن به عقب راند

مشاور معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور:

برجام اولویت اصلی حل مشکل اقتصادی ایران / دولت احمدی نژاد اقتصاد کشور را ربع قرن به عقب راند

مشاور معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: جز برجام راهکار دیگری برای حل مشکل اقتصاد قفل شده ایران وجود نداشته است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت مهدی پازوکی روز سه شنبه در نشست اقتصاد سیاسی، برجام و چشم انداز توسعه ایران در مشهد افزود: از نظر مبانی اقتصاد سیاسی، اقتصاد ایران از اواخر دولت اصلاحات در حال بهبود بود.

وی اظهار کرد: اگر دولت روحانی یک دوره چهار ساله دیگر هم ادامه داشته باشد و دولتمردان فعلی بتوانند از نظر شاخص های کلان به وضعیت اقتصادی دوران اصلاحات برگردند باید به وزرای دولت جایزه داد زیرا احمدی نژاد در دوران هشت ساله ریاست جمهوری خود اقتصاد کشور را ربع قرن به عقب راند.
وی گفت: از قرارداد دارسی تا پایان سلطنت رضا شاه، کل نفتی که ایران فروخته 500 میلیون دلار، از شهریور 1320 تا انقلاب 1357حدود 136 میلیارد دلار و از انقلاب 1357 تا پایان دولت احمدی نژاد یعنی تا مرداد 1392 بیش از 1100 میلیارد دلار بود که 650میلیارد دلار آن در دولت احمدی نژاد فروخته شد و این یعنی در هیچ مقطع تاریخی هیچ دولتی در ایران این میزان درآمد نفتی عایدش نشده است.
پازوکی افزود: ماحصل این درآمد نفتی کلان این شد که در پایان دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد یعنی در سال 1392 رتبه جهانی فضای کسب و کار ایران به 152 رسید. 
وی اظهار کرد: عایدی دیگر این درآمد کلان نفتی این شد که در دوره احمدی نژاد نرخ رشد اقتصادی کشور از سال 1390 شروع به کاهش نمود و در سال های 1391 و 1392 اقتصاد کشور رشدهای منفی 6.8 و منفی 1.9 را تجربه کرد و نرخ رشد سرمایه گذاری در سال‌ های 1391 و 1392 به ترتیب به 21.9- درصد و 13.4- درصد رسید. 
استاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در دو سال پایانی ریاست جمهوری احمدی نژاد یعنی سال های 1391 و 1392 هزینه مصرف نهایی بخش خصوصی به ترتیب نرخ رشد منفی 1.7 و 1درصد را تجربه کرد که در سال 1393 به رشد مثبت 3.1 درصد بازگشت. 
وی افزود: متوسط سالانه رشد نقدینگی در دوره 92- 1390 به تبع اتخاذ سیاست های پولی انبساطی به بیش از 29درصد و نرخ رشد نقدینگی که عمدتا با منشا بسط پایه پولی بود در سال 1392 به بیش از 38 درصد رسید. 
وی اظهار کرد: نرخ تورم در سال 1391 و نیمه اول سال 1392 افزایش یافته و در دوازده ماه منتهی به مرداد ماه سال 1392 به 39درصد رسید ضمن این که نرخ تورم نقطه به نقطه در فصل اول سال 1392 به 43درصد و در فصل دوم سال 1392 به 42.9 درصد افزایش یافت.
پازوکی گفت: اگر سیاست های دوران احمدی نژاد ادامه می یافت هر روز تحریم ها بیشتر می شد و به سوی فروش نفت در ازای گرفتن غذا می رفتیم. 
وی افزود: توسعه اقتصادی فرآیندی است که طی آن مبانی علمی فنی تولید از وضعیت سنتی به وضعیت مدرن متحول می شود که البته فرهنگ مناسب خود را طلب می کند.
وی ادامه داد: اقتصاد تحکمی محکوم به شکست است و علم اقتصاد همچون هر علم دیگری دستور نمی پذیرد.
مشاور معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: باور به برابری انسان ها، لزوم احترام به حقوق دیگران، لزوم نظم پذیری جمعی، آزادی سیاسی و توجه معقول به دنیا و مسائل مادی و دوری از ریاضت نامعقول از ویژگی های فرهنگ مناسب توسعه است که این باورها در دولت های نهم و دهم بسیار کمرنگ بود یا اصلا وجود نداشت. 
وی افزود: از بررسی مبانی رشد اقتصادی می توان گفت که رشد اقتصادی از متغیر هایی است که زیرساخت های غیر اقتصادی دارد که نیازمند تعامل سازنده بین قوای سه گانه (حاکمیت) است.
وی اظهار کرد: در برنامه ششم که قرار است به زودی اجرا شود نرخ رشد اقتصادی هشت درصد پیش بینی شده است که این امر مرتبط با اجرایی شدن برجام است.
پازوکی گفت: تجربه گذشته اقتصاد ایران نشان می دهد حتی با خروج اقتصاد از رکود تورمی موجود ادامه سیاست های متعارف و فعلی منجر به ایجاد رشد اقتصادی حداکثر 4.5 تا 5 درصد خواهد شد.
وی افزود: تجربه بین المللی اقتصاد چین، کره، مالزی، هند و تایلند نشان می دهد که برای رشدهای بالاتر و مستمر اقتصاد باید بسیار برونگرا بود.
وی ادامه داد: تحقق این رویکرد نیازمند اصلاح و اجرای سیاستهای توسعه صنعتی و تجاری بوده و در یک مدت کوتاه اجرایی نخواهد شد و در برنامه های توسعه ای عملیاتی خواهد شد.
وی اظهار کرد: برای تحقق رشد اقتصادی هشت درصد باید استراتژی توسعه صنعتی و تجاری با رویکرد برونگرایی در کنار جذب منابع و سرمایه گذاری های گسترده خارجی و سرمایه گذاری گسترده بخش خصوصی در دستور کار قرار گیرد.
پازوکی گفت: از دیگر الزامات رشد اقتصادی هشت درصد ایجاد تحول بنیادی در ساختارها و نهادها، تقویت قابلیتها و زیرساختهای اجتماعی و زیست محیطی و گفتمان سازی در سطح حاکمیت است.
وی افزود: اقتصاد ایران نیاز مبرم به شفافیت دارد که این البته از آمان های انقلاب اسلامی ایران نیز بوده است. 
مشاور معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اظهار کرد: برجام همچون عملیات والفجر مقدماتی بود که باید با عملیات دیگر ادامه می یافت و تکمیل می شد همان گونه که پس از والفجر مقدماتی عملیاتهای دیگر جنگی انجام شد.
وی گفت: برجام تنها 20 درصد کار بود که البته باید به انجام می رسید و بقیه کارها را باید خودمان در داخل کشور انجام دهیم مثلا در برجام به مبادلات دلاری و سرمایه گذاری کشورهای خارجی در ایران اشاره نشده است و این به سیاست های خود ما بر می گردد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 250
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران