به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل ازروابطعمومی سازمان برنامه و بودجه کشور، دکتر سعیدنمکی، معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه در این جلسه گفت: گرچه تعبیرسونامی سرطان در کشور، چندان علمی و منطقی نیست اما با توجه به مواردی مانند؛ افزایش طول عمر، تغذیه نامناسب، استرس، بیتحرکی و آلایندههای محیطی افزایش موارد سرطان در کشور غیر منتظره هم نیست.
وی تصریح کرد: عملکرد جزیرهای، استفاده از شیوههای تشخیصی پرهزینه و بیفایده، مصرف داروهای گران و پرعارضهای که کیفیت باقیمانده عمر بیمار را نیز تحت تاثیر قرار میدهد و تاثیری بر افزایش طول عمر بیمار ندارد و دهها مورد دیگر از مسائل عمده گریبانگیر بیماران مبتلا به سرطان است که باید به آن بپردازیم.
دکتر نمکی با بیان اینکه ضروری است با محوریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برنامه جامعی داشته باشیم تا به همه ابعاد پیشگیری، تشخیص زودرس، درمان درست و بازتوانی بیماران سرطانی پرداخته شود، افزود: البته باید پذیرفت در زمینه اجرا بدون همکاری و مشارکت بینبخشی گسترده و استفاده از ظرفیت ارزشمند سازمانهای مردمنهاد نمیتوان با این بیماری مقابله کرد.
اختصاص بودجههای سنواتی برای کمک به بیماران سرطانی
دکترعلی نوبخت، رئیسکمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در جلسه هماهنگی نحوه خدمترسانی به بیماران سرطانی به اهمیت رسیدگی عاجل به امور بیماران سرطانی بهعنوان یک وظیفه اخلاقی، شرعی و ملی پرداخت وگفت: مجلس شورای اسلامی آمادگی هر گونه کمک در عرصه قانونگذاری و تصویب موارد در بودجههای سنواتی را در کمک به بیماران سرطانی دارد.
بنا به این گزارش درپایان این جلسه مقرر شد، وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی با اعلام یک نظرسنجی به تدوین و تکمیل برنامه پیشگیری، درمان و توانبخشی سرطان بپردازد تا با پرهیز از عملکرد جزیرهای، بخش دولتی، خصوصی و خیریه با همافزایی در مدیریت بیماری سرطان در کشور تلاش کنند.