پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 447593 تاریخ : 1397/11/10-12:36:59
,17,
بخش سلامت و درمان در لایحه بودجه سال 98

در بیست و پنجمین نشست کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران مطرح شد

بخش سلامت و درمان در لایحه بودجه سال 98

نمایندگان بخش خصوصی در نشست کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران از عدم رشد برخی ردیف‌های بودجه بخش بهداشت و درمان یا رشد اندک نسبت به جهش هزینه‌ها ابراز نگرانی کردند.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، در بیست‌و‌ پنجمین نشست کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران، لایحه بودجه سال 98 دولت مورد نقد و بررسی قرار گرفت و گزارشی از این بودجه از منظر حوزه سلامت نیز ارائه شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، در این نشست ابتدا رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران با اشاره به رفت‌‌و‌آمد صورت گرفته در راس وزارت بهداشت طی ماه گذشته، حضور دکتر نمکی به عنوان سرپرست این وزارتخانه را با فال نیک گرفت و در عین حال اظهار امیدواری کرد که روزی فرا برسد که سکان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را افراد مطلع در حوزه اقتصاد در دست بگیرند.

محمود نجفی‌عرب به برخی تغییر و تحولات صورت گرفته پس از حضور سرپرست جدید وزارت بهداشت اشاره کرد و افزود: سرپرست جدید وزارت بهداشت در نخستین گام، طی احکامی اعضای جدید هیات امنای ارزی را ابلاغ و در احکام آنان تاکید کرده است که هیات امنای ارزی در حوزه‌هایی که بخش‌خصوصی حضور دارد حق ورود و رقابت با بخش خصوصی را ندارد که باید این دیدگاه را به فال نیک گرفت.

 بازگشت رکود تورمی به اقتصاد ایران؟

در ادامه این نشست، مشاور عالی رییس اتاق تهران به تحلیل لایحه بودجه سال 98 دولت پرداخت. ابراهیم بهادرانی با بیان اینکه از جمله اهداف بودجه سال آتی کشور، ارتقای سرمایه‌ اجتماعی، اصلاح روش پرداخت یارانه نقدی و به‌کارگیری سیاست‌های مالی و پولی مناسب است، افزود: از جمله انتظارات بخش خصوصی از این لایحه، عدم توسعه عملکرد شرکت‌های دولتی، پیش‌بینی معقول درآمدهای مالیاتی، پیش‌بینی پرداخت بدهی به طلبکاران از دولت در بودجه، اصلاح نظام بانکی و جلوگیری از توزیع رانت، است.

وی در ادامه با اشاره به رقم 1703 هزار میلیارد تومانی بودجه سال آینده کشور، افزود: با وجود واگذاری برخی از شرکت‌های دولتی، 52 درصد بودجه شرکت‌ها افزایش یافته است و این در حالی است که به نظر می‌رسد رشد مذکور در صورتی که تغییر مبنایی به وجود نیامده باشد، غیرمنطقی است.

بهادرانی همچنین افزود: با توجه به این که تورم 8 ماهه امسال معادل 18 درصد اعلام شده است، با توجه به رشد 5.7 درصدی بودجه معادل 12.3 درصد، بودجه سال آتی انقباضی است.

مشاور عالی رییس اتاق تهران سپس تصریح کرد: در سال 97، درآمد مالیاتی مصوب 142 هزار میلیارد تومان مصوب شده که در شش ماهه اول امسال حدود 50 هزار میلیارد تومان برابر 70 درصد محقق شده است با این وجود، در لایحه پیشنهادی 8.5 درصد رشد داده شده و به رقم 154 هزار میلیارد تومان رسیده است.

بهادرانی با این حال افزود: پیش‌بینی می‌شود که طی سال آینده، بخش تولید در رکود و درآمد اشخاص حقوقی و مالیات کمتر خواهد شد و این در حالی است که درآمد گمرکی نیز، به رغم افزایش نرخ ارز معادل 20 درصد کمتر خواهد شد. این در حالی است که طی سال آینده، اقتصاد کشور با رکود تورمی مواجه خواهد شد.

 بودجه‌ریزی وزارت بهداشت برای سال 98

مشاور کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران نیز طی تحلیلی بر بخش بهداشت و درمان لایحه بودجه سال 98، گفت: بودجه‌ای که برای وزارت بهداشت در نظر گرفته شده 14.489 میلیارد تومان است که شامل 4.426 میلیارد تومان اعتبارات هزینه‌ای، برابر 9.430 میلیارد تومان درآمد اختصاصی و 633 میلیارد تومان اعتبارات متفرقه و سرمایه‌ای است و در کل با رشد 0.3 درصدی نسبت به سال قبل مواجه شده است.

سعید طاهری افزود: در بودجه وزارت بهداشت، ردیف طرح تحول سلامت با اعتبار 4900 میلیارد تومانی اضافه شده است.

وی افزود: عدم رشد بودجه ردیف «کاهش نرخ داروهای ساخته شده، مواد اولیه، واکسن، شیرخشک» و «یارانه دارو و شیرخشک» با در نظر گرفتن افزایش میانگین قیمت دلار در بودجه سال 98 به 5400 تومان، نگرانی‌های زیادی را در حوزه دارو در پی دارد.

به گفته این کارشناس کمیسیون اقتصاد سلامت، بودجه پزشک خانواده نیز از سال 92 ثابت مانده و در لایحه سال 97 حتی با 20 هزار میلیارد تومان کاهش مواجه است. طاهری همچنین افزود: بودجه مربوط به فصل درمان، 10 درصد و فصل بهداشت 6 درصد نسبت به سال قبل رشد داشته است که کمترین رشد خود در سال‌های اخیر را تجربه می‌کند.

به گفته وی، سهم وزارت بهداشت از بودجه کل کشور 5.1درصد است که این نسبت در مقایسه با سال 97 و سال های قبل که 6.3 درصد بوده کاهش پیدا کرده است. سعید طاهری در ادامه افزود: مشکل دیگر در بودجه‌ریزی وزارت بهداشت، تامین اعتبار لازم برای پرداخت حقوق نیروهای جدید است به طوری که در دو سال گذشته حدود 30 هزار نفر نیروی جدید در وزارت بهداشت استخدام شدند که برای پرداخت حقوق آنها رقم مناسبی به بودجه در مقایسه با سال‌های گذشته اضافه نشده است.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 202
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران