به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ,بهروز کمالوندی در حاشیه کنفرانس اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه صنعت هسته ای ایران در حال نزدیک شدن به دوران بلوغ خود است افزود: بدون بخش خصوصی، نمی توانیم در آینده به توسعه صنعت هسته ای اقدام کنیم.
وی گفت: در چرخه سوخت غیر از غنی سازی، بخش خصوصی می تواند از اکتشاف، استخراج، پسماند، تولید، توزیع و صادرات رادیو ایزوتوپ، سامانه های پرتودهی و نیروگاه های کوچک هسته ای،بخش خصوصی می تواند ورود کند البته این در حد ایده و نیازمند تدبیر و طراحی ساختارهای حقوقی لازم است.
کمالوندی گفت: درباره پیش نویس قانون داریم کار می کنیم و با مجلس در ارتباط هستیم البته دولت در این باره باید پیشقدم شود اگرچه بخش خصوصی هم باید سهم خود را ایفا کند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین گفت: مقاوم شدن اقتصاد در درون و تکانه های بیرونی، نیازمند مدیریت و کم کردن شوک های بیرونی است که مهمترین آن تحریم بود.
کمالوندی افزود: تحریم در ادبیات سیاسی آینده دنیا هم مطرح خواهد بود و با همین نگاه، موضوع اقتصاد مقاومتی مطرح شد از این رو کشوری که معتقد به ارزش های جهانی است که قدرت ها آن را دوست ندارند باید اقتصادی داشته باشد که بتواند در مقابل تکانه ها به ویژه تکانه های مصنوعی مانند تحریم ها مقاومت کند.
وی اضافه کرد: اگر از این دید نگاه کنیم برجام کمک کرد که بخش مهمی از فشارها کم و کنترل شود طوری که می توان گفت با اجرای برجام به بخش خصوصی کمک کردیم.
کمالوندی در پاسخ به این پرسش که چرا با اجرایی شدن برجام همچنان هزینه و زمان مبادلات تجاری زیاد است و بانک های بزرگ از تعامل با بانک های ایرانی خودداری می کنند گفت: اگرچه بانک های بزرگ در همکاری با بانک های ما تردید دارند و هنوز به صحنه تعامل با بانک های ما وارد نشدند اما اعتقاد داریم به علت ظرفیت های بالای اقتصاد ایران، این بانک ها به تدریج برخواهند گشت و با ما تعامل خواهند کرد زیرا همین تردید را شرکت های بزرگ اروپایی هم داشتند که به تدریج این تردیدها در حال کاهش است.
وی افزود: بانک های ما هم 10 تا 12 سال است که ارتباطات بین المللی گسترده نداشتند ضمن اینکه در این مدت تغییرات در حوزه مقررات و قوانین پولشویی در مبادلات بانکی ایجاد شده که ضروری است بانک های ما عقب افتادگی این سال ها را جبران کنند.
کمالوندی گفت: فضا برای حضور بانک های بزرگ بسته نیست و از آنچه که در فضای بین المللی مشاهده می کنیم درمی یابیم که این بانک ها در حال ورود به ایران هستند ضمن اینکه اروپایی ها در حال آماده کردن مکانیزم ترغیب و تشویق حضور بانک های بزرگ اروپایی در ایران هستند و حتی در این باره در حال تدارک تدابیر مالی هم هستند.