به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت؛ احمد کیمیایی اسدی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: با روی کار آمدن دولت یازدهم و دوازدهم چشمانداز فعالان اقتصادی رفع بسیاری از مشکلات بود. نگاه بسیار روشن بود به این قضیه که در دولت یازدهم و دوازدهم وضعیت بخش خصوصی و تولیدکنندگان بهتر میشود با این حال این موضوع محقق نشد.
وی افزود: با وجود قانونی که دولت باید در ارائه بخشنامهها، با فعالان بخش خصوصی مشورت کند اما این روند انجام نمیشود و بخشنامههای یک شبهای تصویب میشود که برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان بسیار دست و پا گیر شده است. هر لحظه بخشنامهای برای صادرات، سیستم ارزی از بانک مرکزی و غیره صادر میشود که بعضا متناقض با یکدیگر نیز هستند.
این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: باید حتما یک تغییر و تحولاتی صورت گیرد. باید هرچه زودتر تکلیف وزارتخانههای اقتصادی بدون وزیر تعیین شود زیرا این وضعیت بلاتکلیفی آسیبزا است.
کیمیایی اسدی تصریح کرد: با توجه به اینکه به آغاز تحریمهای جدید مدت زیادی باقی نمانده است، دولت باید آرایش دفاعی خوبی به خود بگیرد تا از ضرب تحریمها کم شود. بنابراین لازم است که دولت هماهنگی بیشتری در تیم اقتصادی خود داشته باشد و همکاریاش با بخش خصوصی نیز همکاری نزدیکتری شود تا بتوان از بحرانها عبور کرد.
این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه در حاضر سازمان دارایی و مالیات، سیستم بانکی و تامین اجتماعی سه ارگانی هستند که فعالان اقتصادی بیشترین گله را از آنها دارند، گفت: خودتحریمیها و بخشنامههایی که از داخل ابلاغ میشوند، بیش از تحریمهای خارجی اثرگذار شدهاند.
وی ادامه داد: رئیس بانک مرکزی با صریحترین و عجیبترین لحن ممکن اعلام میکند که ارادهای برای مهار رشد پول در ایران وجود ندارد. قاعدتاً این فرد مسئول مستقیم اداره امور سیستم مالی کشور است و نباید خود را منتظر اراده دیگران نگه دارد.
کیمیایی اسدی اظهار کرد: مردم سفرههایشان کوچکتر و توان خریدشان کم شده است. تولیدکنندگان با مشکل نقدینگی روبهرو هستند. تیم اقتصادی دولت باید تمرکزش بر حل این مشکلات باشد.