به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از بانک مرکزی، «عبدالناصر همتی» روز شنبه در همایش تبیین سیاست ها و فرآیندهای اجرایی طرح ادغام بانک های وابسته به نیروهای مسلح با ترسیم شرایط کشور و اشاره به اعمال تحریم های ناجوانمردانه، موضوع ادغام بانک های وابسته به نیروهای مسلح را امری حساس و ویژه خواند.
وی افزود: با وجود فشار دشمنان در همه زمینه ها به ویژه در جنگ اقتصادی، تصمیمی خوب و تاریخی در جهت ادغام بانک های وابسته به نیروهای مسلح گرفته شده است.
وی افزود: انجام این طرح با حجم عملیات و نیروی انسانی این شش بانک و با در اختیار داشتن 18 درصد از منابع نظام بانکی قطعاً کاری بزرگ و ماندگار در تاریخ نظام بانکی خواهد بود.
رییس کل بانک مرکزی از نهایی شدن طرح ادغام بعد از چهار ماه خبر داد و گفت: پس از چهار ماه مقدماتی، ادغام نهایی و شاهد تشکیل بانک سپه جدید با قدرت و توانایی بیشتری خواهیم بود.
همتی با اشاره به ظرفیت های بانک سپه و سایر بانک های ادغامی از همه دستاندرکاران این طرح خواست با استفاده از ظرفیت بانک های ادغامی در جهت پیشبرد هر چه بهتر این طرح اقدام کنند.
رییس کل بانک مرکزی دلیل انتخاب بانک سپه به عنوان راهبر طرح ادغام را قدمت و توانایی مالی و فنی این بانک برشمرد و تصریح کرد: بانک سپه از نظر مالی بنیه قوی و قابل توجهی دارد که اطمینان خاطر خوبی برای بانک مرکزی در زمینه ادغام ایجاد کرده است.
همتی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحریم ها و فشارهای ناشی از تامین مالی اقتصاد توسط نظام بانکی اظهار کرد: شبکه بانکی با وجود مواجهه با مشکلات متعدد، در عرصه تامین مالی و انجام پروژه های کلان اقتصادی اقدامات چشمگیر و موثری انجام داده و کارنامه نظام بانکی را قابل دفاع کرده است.
همتی ضمن اینکه از هیات مدیره و مدیران عامل بانک های ادغامی خواست به سرعت مجامع خود را برگزار کنند، افزود: حفظ حقوق مشتریان و شهروندان بانکهای ادغامی باید در اولویت بانک سپه و بانکهای ادغام شونده قرار داشته باشد.
وی اضافه کرد: هیات مدیره و مدیران عامل باید به موضوع ادغام با دید پروژه نگاه کنند و در احصای داراییها و بدهی های این بانک ها نهایت دقت را صرف کنند.
همتی به کارکنان بانک های ادغامی اطمینان داد که در بانک سپه نوین فضای خدمت برای همه وجود دارد و کارکنان نباید از این بابت دغدغه ای داشته باشند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: بانک مرکزی همچون گذشته حامی بانک ها و موسسات اعتباری است و در این طرح نیز با تمام توان وارد شده است.
بانک مرکزی یازدهم اسفند ماه ادغام بانک های انصار، قوامین، حکمت ایرانیان، مهر اقتصاد و موسسه اعتباری کوثر در بانک سپه را کلید زد؛ این تصمیم با مصوبه شورای پول و اعتبار و ستاد اقتصادی سران قوا اجرایی شده است.