به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک توسعه صادرات ایران، آقای بهمن وکیلی در پنل یکی از نشست های یست و چهارمین همایش بانکداری اسلامی گفت: باید توازنی از ساختار مالی بانک محور و بازار محور ایجاد شود تا توسعه همه جانبه ساختار مالی سامان یابد و شاهد رونق فعالیت های اقتصادی باشیم.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران گفت: باید ظرفیتهای مکمل بازارهای پول و سرمایه و بیمه را مورد توجه قرار دهیم و نظام تامین مالی کشور از بانک محوری خارج شود.
آقای وکیلی گفت: هدف از راهاندازی بازار سرمایه، کمک به تولید کشور بود نه اینکه وابسته به بانکها باشند.
وی افزود: چرا بانکها باید 85 درصد منابع یک کار تولیدی را تامین کنند؟ پس سهم سهامداران در این حوزه چیست؟ سهم بازار سرمایه چطور؟ متاسفانه بازار سرمایه و شرکتها و کارخانههایی که در آن وجود دارند وابسته به بانکها هستند و درصورتی که نتوانند منابع مالی خود را از بانکها تامین کنند در بورس نیز با مشکل مواجه میشوند.
وی گفت: مردم به بانک به چشم صندوقی که میتوانند از آن پول بگیرند نگاه میکنند. در حالیکه بانک منابع محدودی داشته و در نتیجه مجبور به اولویتبندی در اعطای تسهیلات به مشتریان خود میشود و آنان که قادر به دریافت تسهیلات نشدند، از نحوه خدمترسانی بانک ناراضی می گردند.
رئیس هیات مدیره بانک توسعه صادرات ایران تصریح کرد: بانکداری اسلامی در واقع بخشی از اقتصاد اسلامی است و ابتدا ما باید در جنبههای متعدد اقتصاد اسلامی کار کنیم که تاکنون نشده است از قبیل مالکیت، بازار سرمایه، سیاستهای مالی و غیره که حجم عظیمی از کار را میطلبد و بانکداری اسلامی بخشی از آن است.
آقای وکیلی تصریح کرد: در خصوص ربا نیز باید عرض کنم که ربا فزونخواهی است. اما در کشور ما به دلیل تورمی که وجود دارد، بانکها هیچوقت ربا نمیگیرند، زیرا نرخ سود تسهیلات بانکی از نرخ تورم پایینتر است. زیرا ارزش پول در این مدت کاهش پیدا کرده و در نتیجه با این منظر میتوان که بانکداری ما بانکداری بدون رباست.
وی گفت: برای اصلاح نظام بانکی باید در ابتدا مطالبات از بانکها مورد بررسی قرار گیرد، سپس باید دید که چه بخشی از این مطالبات در اختیار بانکها است، سپس نسبت به اصلاح آن اقدام شود. به طور مثال بانکی که پول ندارد، در بخش اعطای سود اختیاراتی ندارد و نمیتواند در فعالیت با مشتریان خود اختیارات کافی داشته باشد، با این محدودیتها نمیتواند بسیاری از مطالبات مردم را پاسخ بدهد. از این رو لازم است که این مشکلات پیش روی نظام بانکی باید برای مردم تبیین شود تا آنها را هم ببینند.