به گزارش بانک و صنعت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بانک صنعت و معدن، مجمع عمومی عادی سالیانه بانک صنعت و معدن بعد از ظهر امروز (26 تیرماه) با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی و سایر اعضای مجمع این بانک برگزار شد.
فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی، در این جلسه ضمن تشکر از بانک صنعت و معدن برای برگزاری نخستین مجمع عمومی عادی سالانه در شبکه بانکی کشور، این بانک را در حوزه های دیگر نیز رکورددار توصیف کرد و گفت: بانک صنعت و معدن در سال گذشته سعی کرده است تا مصوبات مجمع سال قبل را محقق کند و بخش هایی که در تحقق آن ها موفق نبوده مربوط به مسائل خارج از اختیار و حیطه مدیریت بانکی است، گرچه در موارد محدودی نیز نیاز به برنامه ریزی جدی تر برای دستیابی به اهداف و تکالیف تعیین شده وجود دارد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه بانک صنعت و معدن محوریت و نقش اصلی در اجرای انقلاب چهارم صنعتی و اقتصاد هوشمند در کشور را دارد، تصریح کرد: برای ایفای این نقش لازم است که جهشی در راستای مدرنیزه کردن بانک اتفاق بیفتد و برای دستیابی به این مهم نیاز به افزایش ریسک پذیری مدیریت است.
دژپسند تحقق برنامه دیجیتالی شدن بانک صنعت و معدن را یک امر قریب الوقوع توصیف کرد و افزود: اقداماتی خوبی در بانک صنعت و معدن انجام شده است و با توجه به محدودیت هایی که در یک سال گذشته بر این حوزه حاکم بوده است عملکرد بانک قابل قبول و مثبت است و با توجه به عملکرد این بانک در سال گذشته می توان باز هم نسبت به ایجاد جهش در عملکرد 1400 بانک امیدوار بود.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن در مجمع عمومی عادی سالانه این بانک مطرح کرد:
بانکداری دیجیتال در راستای تحقق اقتصاد هوشمند در حال تبدیل به یک فرهنگ در نظام بانکداری است.
حسین مهری، در ابتدای جلسه ضمن تشکر از همکاری سازمان حسابرسی و حمایت های وزارت خانه های صمت و امور اقتصادی و دارایی به ایجاد فرهنگ جدید بانکداری دیجیتال و اقتصاد هوشمند در سال های اشاره کرد و گفت: در این خصوص جلسات متعدد و دوره های آموزشی برگزار شد و این ادبیات جدید در سیستم بانکی در حال تبدیل شدن به یک فرهنگ است.
مدیر عامل بانک صنعت و معدن، بانکداری نوین و دیجیتال را یک حرکت رو به جلو در سیستم بانکی و اقتصاد هوشمند توصیف کرد که آثار اجرایی آن در سال های آتی نمایان خواهد شد.
مهری در بخش دیگر صحبت های خود از اقدامات و حمایت های وزارت صمت تشکر کرد و با اشاره به تفاهم نامه اخیر مابین این بانک و ایمیدرو از تحقق هزار میلیارد تومان اعتبار تسهیلات برای حمایت از بخش صنعت، توسط ایمیدرو خبر داد.
دستاوردهای چند ساله بانک صنعت و معدن
وی در ادامه گزارشی از اهم اقدامات و دستاوردهای هشت ساله بانک صنعت و معدن را ارائه داد؛ بر اساس این گزارش در این مدت برای بیش از 5 هزار طرح، اعتباری بالغ بر 13.9 میلیارد یورو و 682 هزار میلیارد ریال تامین شده است.
مدیر عامل بانک صنعت و معدن، بهره برداری از هزار و 196 طرح (92 درصد از مجموع طرح های ایجادی)، ایجاد بیش از 74 هزار فرصت شغلی به صورت مستقیم با اجرای طرح های ایجادی، اولویت حمایت از صنایع دانش بنیان و صادرات گرا را به عنوان نمونه هایی از اقدامات بانک صنعت و معدن در هشت سال اخیر نام برد و اظهار داشت: در این مدت در کنار افزایش 35 برابری گشایش اعتبارات اسنادی ریالی و 94 برابری ضمانت نامه های ریالی ، افزایش اعتبارات اسنادی ارزی از 2.4 میلیارد یورو در دوره 91-84 به 12.7 میلیارد یورو در دوره 99-92 را هم شاهد بودیم.
بر اساس صحبت های مهری، افزایش شفافیت صورت های مالی، افزایش 40 هزار میلیارد ریالی سرمایه بانک، حرکت در جهت توازن پرتفوی ریالی و ارزی بانک، واگذاری اموال و سهام غیربانکی در اجرای مواد 16 و 17 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و رونمایی از هشت سرویس جدید از دیگر اقدامات این بانک در بازه زمانی مذکور است.
اهم اقدامات یکساله بانک صنعت و معدن
در ادامه جلسه و پس از گزارش عملکرد هشت ساله، گزارشی از عملکرد یکساله بانک صنعت و معدن ارایه شد.
در این گزارش تمرکز بر پرداخت تسهیلات در گردش و تسهیلات تکمیلی به طرح های با پیشرفت فیزیکی بالای 70 درصد، افتتاح هشت محصول و خدمت جدید بانکی، سرمایه گذاری هزار و 400 میلیارد ریالی در هفت شرکت بورسی و مشارکت در افزایش سرمایه گذاری رکن فولاد بافت به عنوان اهم اقدامات بانک صنعت و معدن معرفی شد.
همچنین چالش های مهم پیش روی بانک و ارائه راهکارهای پیشنهادی برای رفع آن ها از دیگر مسائل مطرح شده در این جلسه بود.
گفتنی است در بخش دوم این جلسه و به دنبال گزارش عملکرد این بانک در سال 99 که نقش موثری در تامین مالی طرحهای صنعتی و معدنی و انضباط مالی داشته است، گزارش حسابرس و بازرس قانونی بانک به همراه صورتهای مالی تلفیقی گروه و بانک برای دوره مالی منتهی به 1399/12/30 ارائه شد و مورد تصویب اعضا قرار گرفت.