پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 178135 تاریخ : 1394/12/17-05:19:22
,1,8,17,
بانک دی 10 درصد سهام نیروگاه دماوند را واگذار می‌کند

بزودی در بازار فرابورس

بانک دی 10 درصد سهام نیروگاه دماوند را واگذار می‌کند

بانک دی به‌ عنوان سهامدار عمده و اصلی شرکت تولید نیروی برق دماوند بزودی 10 درصد از سهام آن را با نماد «دماوند» در فرابورس عرضه می‌کند.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل ازاداره کل روابط عمومی بانک دی، مدیران شرکت تولید نیروی برق دماوند طی جلسه معارفه‌ای در پژوهشگاه نیرو ویژگی‌های این شرکت را برای فعالان بازار سرمایه ارائه کردند.

در این جلسه حسین رحمتی، رییس هیات ‌مدیره شرکت که به‌عنوان نماینده بانک دی در هیات‌ مدیره حضور دارد ـ اظهار کرد: بانک دی قصد دارد 10 درصد از سهام این شرکت را در فرابورس عرضه کند که البته میزان آن ممکن است بسته به نظر مقام ناظر در مرحله اول کمتر باشد. همچنین عرضه سهام مذکور در سال جاری روی پیش‌بینی سود بانک دی، تاثیر قابل‌توجهی نخواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه چشم‌انداز صنعت برق مثبت ارزیابی می‌شود، گفت: نیاز کشور به برق بیش از تولید فعلی است؛ بنابراین فروش شرکت برای 10 سال آینده تضمین ‌شده است. همچنین این انتظار وجود دارد که در آینده نزدیک، تعرفه برق افزایش یابد.

رحمتی همچنین عملکرد نیروگاه را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: دلیل حاشیه سود بالا در این شرکت، ارزش جایگزینی آن است که بین شش تا هفت هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود به‌عبارت دقیق‌تر، از آنجا که ارزش جایگزینی آن بالاست، نرخ بازگشت سرمایه باید به‌گونه‌ای باشد که برای سرمایه‌گذار جذاب به‌نظر برسد.

در ادامه این مراسم جمال‌الدین عزیزی، مدیرعامل شرکت، طی سخنانی به معرفی تولید برق دماوند پرداخت و گفت: نیروگاه شهدای پاکدشت به‌عنوان بزرگ‌ترین نیروگاه حرارتی و سیکل ترکیبی کشور شناخته می‌شود که به‌عنوان یکی از 10 شرکت معروف به ماده 27، در سال 89 تا 91 تحت عنوان رد دیون به بنیاد شهید واگذار شد.

وی با بیان اینکه فروش شرکت در سال 93 نسبت به سال ماقبل 16.8 درصد رشد داشته است، افزود: در سال 94 نیز این نرخ بیش از 15 درصد افزایش داشته است. همچنین متوسط نرخ خرید انرژی از نیروگاه‌ها در کشور 39 تومان است که این نرخ برای نیروگاه دماوند به بیش از 44 تومان می‌رسد.

عزیزی با اشاره به اینکه آزمون ناموفق ظرفیت از هفت درصد در سال 92 به 2.6 درصد در سال 94 رسیده است، ادامه داد: برنامه شرکت برای بهینه‌سازی و کاهش آزمون ناموفق ظرفیت می‌‌تواند سودآوری شرکت را به طرز معناداری رشد دهد. همچنین، تعداد خروج‌های اضطراری از 219 بار در سال 92 به 112 مرتبه در سال جاری رسیده است.

به گفته مدیرعامل شرکت این میزان نیز می‌تواند کاهش یابد و سودآوری شرکت را بهبود بخشد. تولید برق دماوند قصد دارد تعداد روزهای نگهداری و تعمیرات یک واحد گازی (overhaul) که در سطح استاندارد 90 روز است را به کمتر از 40 روز برساند. این در حالی است که در بودجه 95، حدود 60 روز برای نگهداری و تعمیر در نظر گرفته شده است. البته درآمد هر واحد گازی در روز بیش از 180 میلیون تومان است.

وی خاطرنشان کرد: مطالبات شرکت از وزارت نیرو با توجه به ایجاد سازوکار اسناد خزانه می‌تواند در سال آینده کاهش پیدا کند. این رقم در حال حاضر 700 میلیارد تومان است که در صورت برگشت به مجموعه می‌تواند سود قابل‌توجهی را از محل مدیریت منابع مالی رقم بزند.

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق دماوند در بخش دیگری از جلسه معارفه به چالش‌های پیش‌روی شرکت اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی شرکت عبارتند از تامین نقدینگی و چگونگی دریافت مطالبات از وزارت نیرو، بحران کمبود آب و مشکلات مربوط به تعیین نرخ خرید از طرف وزارت نیرو که شرکت ما برای تمامی این موارد برنامه‌های مدونی در نظر گرفته است.

عزیزی ادامه داد: با وجود اینکه شرکت طرح توسعه‌ای در نظر ندارد، اما می‌توان از ظرفیت موجود، تولید بیشتری به دست آورد. پیش‌بینی می‌شود شرکت، با اجرای طرح خنک‌کاری هوای ورودی توربین گاز بتواند تولید خود را تا دو سال آینده، 10 تا 12 درصد افزایش دهد. اجرای طرح انتقال آب از سد ماملو، از دیگر برنامه‌های شرکت است که تا دو سال دیگر اجرایی می‌شود. همچنین افزایش سرمایه شرکت به میزان 460 میلیارد تومان طی دو مرحله انجام خواهد شد که مرحله نخست از محل سود انباشته انجام می‌شود.

شرکت تولید نیروی برق دماوند در سال 1387 به ثبت رسید که با رعایت تشریفات اداری، بانک دی در سال جاری موفق شد 99.9 درصد سهام این شرکت را خریداری کند.

سرمایه ثبت‌شده شرکت 460 میلیارد ریال منقسم به 460 میلیون سهم 100 تومانی است. از این میزان، 459 میلیون و 508 هزار و 958 سهم در اختیار بانک دی قرار دارد. شرکت‌های سرمایه‌گذاری‌های بوعلی، آتیه‌سازان دی، پشتیبانی آتیه‌سازان دی و عمران و مسکن آباد دی هر کدام 1000 سهم از این شرکت را تحت تملک دارند. همچنین 487 هزار و 42 سهم به‌عنوان سهام ترجیحی کارکنان در نظر گرفته شده است.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 212
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران