به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی پژوهشکده پولی و بانکی، محمد لاهوتی در آستانه برگزاری بیست و هفتمین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی که دهم و یازدهم تیرماه برگزار میشود، درباره آغاز هجینگ ارزی در صندوق ضمانت صادرات، گفت: در تمام دنیا بانک ها کار هجینگ ارزی را به عنوان سرمایه گذاری انجام می دهند؛ بانک ها در معامله با افراد حقیقی و حقوقی نرخ ارز را با عددی بالاتر یا پایین تر مانند شرکت های بیمه پوشش میدهند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه ایران نیز متفاوت از سایر دنیا نیست، افزود: از آنجایی که هجینگ نیز موضوع ارز و پول است، باید در بانک ها اتفاق بیفتد.
وی درباره اینکه برخی فعالان معتقد به راه اندازی بازار مشتقه ارزی برای هجینگ هستند، گفت: با وجودی که آئین نامه این موضوع نیز آماده شد ولی بانک مرکزی راه اندازی بازار مشتقه ارزی را مشروط به تک نرخی شدن ارز کرد.
رئیس کنفدراسیون صادرات با قدردانی از اقدام صندوق ضمانت صادرات، اظهارداشت: صندوق ضمانت صادرات حرکت مثبتی را که در حیطه وظایف بانکی بوده، پذیرفته و قطعا ارزی را که تضمین کند، پوشش میدهد.
لاهوتی با اشاره به اینکه هجینگ در حال حاضر تنها درباره صادرات آغاز شده و واردات را شامل نمی شود، تصریح کرد: در صورتیکه صندوق ضمانت صادرات بخواهد هجینگ ارزی را درباره واردات نیز اجرا کند، قطعا به منابع بیشتری نیاز دارد زیرا باید توجه داشته باشیم که نرخ ارز درباره صادرات نیز واقعی نیست و در کمترین سطح خود قرار دارد.
وی با بیان اینکه صندوق ضمانت صادرات این خدمت را تنها به اعضای خود ارائه میکند و هجینگ شامل تمامی صادرکنندگان نمیشود، اظهار داشت: اگر هجینگ ارزی در بانکها آغاز شود، هر مشتری که دارای حساب ارزی باشد میتواند قراردادی برای هجینگ با بانک خود امضا کند.
یادآور می شود، بیست و هفتمین همایش سیاست های پولی و ارزی دهم و یازدهم تیر ماه با حضور مقامات ارشد کشوری و بانکی در مرکز بین المللی همایش های صدا و سیما برگزار می شود.