رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی با بیان اینکه 900 مشاور انتخاب شدند و واحدهای راکد را شناسایی می کنند، افزود: از ابتدای امسال تاکنون بیش از 780 واحد راکد احیا شدند و به چرخه تولید بازگشتند. بر اساس آمار تعداد واحدهای راکد 10 درصد کاهش یافته و 12 درصد از اشتغالی که از دست رفته، کاهش یافته است.
وی ادامه داد: ارزیابی ها نشان می دهد که عمده مشکلات به تسهیلات بانکی، کمبود سرمایه در گردش و مباحث تأمین مواد اولیه و ماشین آلات بوده است؛ بررسی 780 واحد احیا شده نیز نشان می دهد که 42 درصد از واحدها به سرمایه گذار جدید واگذار شده است که هم مشکل مدیریتی را حل کرده و هم تأمین مالی کرده است. 10 درصد هم با تأمین تسهیلات از طریق تزریق سرمایه در گردش یا سرمایه ثابت، مشکلشان حل شده است. همچنین 16 درصد با تأمین مواد اولیه احیا شده اند. 11 درصد از واحدها هم تولید محصول جدید و متناسب با بازار داشته اند.
معاون وزیر صمت تصریح کرد: باقی مشکلات نیز درصدهای کمتری دارند مثلاً 3 درصد از واحدها با رفع مشکل زیرساختی، یک درصد با رفع مشکل حقوقی و یک درصد هم با انتقال تکنولوژی احیا شده اند.
رسولیان گفت: در حال هماهنگی با سازمان برنامه و بودجه هستیم تا 200 میلیارد تومان از منابع خود را اختصاص دهیم تا از طریق مشارکت با بانک ها، 500 میلیارد تومان تأمین کنیم و برای تأمین مالی بنگاه های کوچک و متوسط راکد، استفاده کنیم. البته طرح تام وزارت صمت هم برای تأمین مالی کمک کرده است.