به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی شرکت ملی پست، روز جاری و در دیدار اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با مسئولان ارشد شرکت ملی پست، گزارش جامعی از تحولات حوزه پست و تغییرات ماهیتی خدمات و سرویس ها به آنان ارائه شد.
معاون وزیر ارتباطات در این دیدار با اشاره به تغییر رویکرد شرکت ملی پست هم راستا با تحولات جهانی گفت: پست قدمتی طولانی در ایران داشته و از جمله کشورهایی است که بیش از یک قرن از عضویت آن در اتحادیه پستی جهانی می گذرد.
مهندس نعمتی پست را به لحاظ ساختاری یکی از منحصر به فردترین شبکه های ارتباطی جهان دانست که ماهیت بین المللی داشته و از ابعاد سه گانه یکپارچه فیزیکی، الکترونیک و مالی برخوردار است به طوری که امکان مبادله کالا و اسناد در اقصی نقاط دنیا را فراهم نموده و در زنجیره تأمین جایگاه ویژه ای دارد.
وی شبکه مویرگی پست را عامل موثری در توسعه اقتصادی برشمرد که بستر گسترده و امنی برای توسعه تجارت الکترونیک فراهم ساخته و با پیروی از قوانین و الزامات اتحادیه پستی جهانی که لازم الاجرا نیز می باشد، روند توزیع و مبادله اسناد و مرسولات را سرعت بخشیده است.
مدیرعامل همکاری با شرکت های خدمات هوایی و ارسال مرسوله به 120 مقصد به صورت مستقیم را یکی دیگر از مزیت های خدمات پستی دانست و افزود: پست با ایجاد راه های دسترسی به بازارهای مختلف کسب و کارهای خرد، نقش موثری در توسعه بازارهای ملی و بین المللی ایفا می کند.
مهندس نعمتی با برشمردن امکانات و خدمات فراهم شده از سوی پست برای کسب و کارها اظهار داشت: ارسال بسته کوچک و امانات، بازاریابی مستقیم فیزیکی و الکترونیکیبا و یا بدون نشانی، انتقال وجوه به طور مطمئن و مقرون به صرفه و از طریق سرویسهای امن دیجیتال در شبکه خدمات مالی پستی، خدمات لجستیک الکترونیک مانند مدیریموجودی کالا، انبارداری، مدیریت مرجوعی، مدیریت وجوه با استفاده ز سرویس COD، خدمات رهگیری مرسولات و بسیاری دیگر از این خدمات، نمونه های کوچکی از قابلیت های فراهم شده برای کمک به کسب و کارهای خرد و کلان به شمار می رود.
رئیس هیئت مدیره در ادامه به مطالعه و شناخت فضای کسب و مار با اتکاء به داده های موجود در بستر کد پستی 10 رقمی پرداخت و گفت: در حال حاضر قریب به 52 میلیون رکورد آدرس، دارای کدپستی بوده که این داده ها به بخش های مسکونی و تجاری و نیز کسب و کارهای دولتی و خصوصی تقسیم بندی شده و می تواند مبنای مناسبی برای شناخت و توسعه ظرفیت بازار در اقصی نقاط کشور باشد.
وی برگزاری نشست ها و جلسات هم اندیشی با کسب و کارها و صنایع مختلف و نیز شناخت ظرفیت ها و توانمندی های بخش های مختلف را بسیار مهم دانسته و گفت: برگزاری نشست های هم اندیشی به منظور آشنایی با ظرفیت ها و توانمندی های بخش های مختلف، نقش موثری درخلق سرویس های جدید و مشتری مدار دارد.
مهندس نعمتی پس از آن به تمبر به عنوان یگانه سفیر فرهنگی هر کشور اشاره نمود و گفت: بسیاری از کشورها صنایع ملی، مفاخر فرهنگی، جاذبه های گردشگری و سایر دغدغه های ملی خود را در قالب تمبر به دنیا صادر می کنند و با برگزاری نمایشگاه های تمبر داخلی و بین المللی و جذب مشترک، تاثیر بسیاری در اشاعه فرهنگی کشور خود و تبلیغ مناسبی برای کسب و کارها دارند.
منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام که مجموعه فرودگاهی در شمال غربی شهر کرج نکته دیگری بود که مهندس نعمتی در خصوص آن گفت: هدف از تأسیس این منطقه ویژه اقتصادی، حمل و نقل بار هوایی و پستی، فرآوری کالا، انبارداری، خدمات سردخانه ای، صنایع ICT و صادرات است که فرصت خوبی برای سرمایه گذاری و توسعه کسب و کارها می باشد.
معاون وزیر ارتباطات همچنین مزیت های شبکه پستی برای توسعه تجارت الکترونیک به ویژه در بعد بین الملل را برشمرد و تصریح کرد: با استفاده از شبکه جهانی پستی، امکان برخورداری از تسهیلات گمرکی در ارسال کالا، رهگیری مرسولات از طریق شبکه جهانی IPS، دسترسی به اقصی نقاط دنیا از طریق شبکه پستی جهانی، امکان بازگشت کالا و مدیریت وجوه وجود دارد.