به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، سید حسین میری مدیرعامل تامین سرمایه سپهر، در خصوص صنایع رو به رشد در بازار سرمایه ابراز داشت: صنایعی در بازار رو به رشد تلقی می شوند که دو ویژگی داشته باشند. یک ویژگی این که ظرفیت رشد داشته باشند و از حیث مزیت های نسبی کشور برخوردار باشند و در زمره صنایعی باشند که پتانسیل رشد دارند.
وی در خصوص دومین فاکتور صنایع پرمزیت بازار سرمایه ادامه داد: دومین فاکتور این است که اگر این صنایع مزیت رشد داشته باشند باید امکان تأمین مالی آنها نیز از طریق بازار فراهم باشد.
مدیرعامل تأمین سرمایه سپهر در خصوص این صنایع ابراز داشت: اگر این دو فاکتور را در نظر بگیریم می توان گفت که گروه پتروشیمی ها، نفت و معدنی ها از جمله صنایع پربازده و پر مزیت در اقتصاد کشور هستند. به این دلیل که ظرفیت نفتی کشور موجب تمایز گروه پتروشیمی ها و نفتی شده است و در حوزه معدنی نیز معادنی داریم که امتیازاتی برای این صنعت ایجاد کرده است که نسبت به دیگر صنایع، مزیت مناسبی دارد و بازار امکان تأمین مالی آن را نیز دارد.
میری در ادامه با اشاره به عوامل موثر بر روند بازار سرمایه تصریح کرد: بازار سهام همیشه متأثر از دو عامل است. یکی واقعیت های موجود در بازار مانند وضعیت ای پی اس و شرایط اقتصادی شرکت ها و دومی انتظارات بازار مانند جو روانی.
وی گفت: این دو عامل بسیار در بازار تأثیرگذار هستند. عامل اول به شرایط درآمدی شرکت ها وابسته است که به نظر می رسد شرایط بدی تا آخر سال نداشته باشیم که بتواند تأثیر منفی بر بازار داشته باشد. شرکت ها با شرایطی مشابه قبل در حال حرکت هستند .
میری با اشاره به اینکه ممکن است برخی از صنایع صادرات محور، در این دوران با مشکلاتی مواجه شوند، تصریح کرد: البته شرکت ها بعد از این مدت طولانی یاد گرفتند که مساله تحریم را چگونه حل و فصل کنند. اما عامل دوم که این روزها خیلی بازار را متأثر کرده است و نباید پایدار باشد جو روانی حاکم بر بازار است. معمولا در زمانی که بازار رشد سریع دارد، بخشی از سرمایه گذارانی که تجربه ندارند بدون مطالعه وارد بازار می شوند و وقتی بازار دچار سکون می شوند همین گروه از بازار خارج می شوند و در نتیجه بازار منفی می شود.
مدیرعامل این شرکت تأمین سرمایه در ادامه بیان داشت: با در نظر گرفتن این دو پارامتر کنار هم، به نظر می رسد، در سه ماهه پایانی سال باید شرایط با ثباتی را در بازارسرمایه شاهد باشیم و به این ترتیب، سهم هایی که به لحاظ تحلیل بنیادی وضعیت خوبی دارند، شرایط بازار خوبی هم خواهند داشت و حرکت معقول و مثبتی را در پیش خواهند گرفت.
میری در این میان خاطرنشان کرد: اگر رونق بازار را مشمول دو تابع افزایش شاخص و رشد قیمت ها ببینیم؛ به آن "رونق معقول" می گوییم. این رونق، تابع تحلیل و شرایط واقعی شرکت ها است. هم اکنون نیز سهم های بسیار خوبی در بازار وجود دارد که پتانسیل درآمدزایی مناسبی دارند.
نقش بازار سرمایه در جزییات بودجه دولت
وی در خصوص نقش بازار سرمایه در جزییات بودجه امسال بیان داشت: چند مولفه با اهمیت مانند نرخ ارز و بودجه های عمرانی، در بودجه سالانه کشور، همواره شاخص های بورسی را تحت تاثیر قرار می دهد. اما نکته اینجاست که بازار در روزهای اخیر اثرات بودجه را پیش خور کرده است یعنی با اخباری که از بودجه منتشر شده و نرخ ارز و حجم بودجه های عمرانی را فاش کرده است اثرات آن در بازار ایجاد شده و امید می رود که بورس از مسیر رونق خود خارج نشود.
مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه سپهر در پایان اشاره داشت: بازار سرمایه باید قاعدتا محلی باشد برای جمع آوری و هدایت سرمایه های افرادی که در جامعه به تنهایی قادر به اداره نقدینگی خود نیستند و مقدار سرمایه آنها به دلیل کوچک بودن مقیاس، ظرفیتی ندارند. به این ترتیب بازار سرمایه باید بتواند این نقدینگی ها را جمع آوری کند. دولت در سال های اخیر به این نقش بیشتر واقف شده و هر چه بتواند این پس اندازها و نقدینگی ها را به سمت تأمین مالی شرکت ها سوق دهد رونق اقتصادی سریعتر اتفاق می افتد.