به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، مهدی رباطی مدیرعامل کارگزاری بورس بیمه ایران چشم انداز بورس در سه ماهه دوم سال را ترسیم کرد و گفت: آمارها نشان می دهد که طی 40 سال گذشته، بازده بازارسرمایه و سایر بازارها مانند طلا، مسکن و ارز، هیچگاه انحراف جدی نسبت به هم نداشته اند وحتی در بلندمدت بازده بورس از سایر بازارهای مشابه بیشتر بوده است. این در حالی است که طی دو سال اخیر بازار سرمایه بازده کمتری نسبت به بازارهای موازی ثبت کرده و به همین دلیل در حال حاضر ظرفیت بالایی برای بازدهی بازار سرمایه وجود دارد.
رباطی ادامه داد: سیاستهای دستوری دولت در حوزه اقتصادی ازجمله در بحث نرخ ارز و اصرار بر دلار 4200 تومانی و موضوع مداخلات در فرآیندهای معاملاتی بورس کالا و مسائلی از این دست ریسکهایی را بر بازار سرمایه تحمیل میکند. علاوه بر این ریسک هایی نیز در سطح بین المللی قابل مشاهده است، اما تجربه نشان داده که اگر بازار قصد رشد داشته باشد، توجه چندانی به این ریسکها نمیکند.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به سال «رونق تولید» نیز گفت: رونق تولید به معنای افزایش رونق و درآمد در شرکتها است؛ اگر این اتفاق به وقوع بپیوندد، بازار سرمایه نخستین جایی است که تاثیر آن را به طور مستقیم خواهد پذیرفت. اما باید توجه داشت که رونق تولید نیازمند یک سری ملزومات و بسترهایی است، ازجمله توجه دولت به دانش اقتصادی و توصیه اقتصاددانان و پرهیز از رویکردهای و غیر اقتصادی!
این کارگزار بازار سرمایه ادامه داد: همچنین باید سیاستهایی اتخاذ شود که بازارهای سفتهبازی و دلالی جذابیت خود را از دست بدهند تا نقدینگی به سمت تولید حرکت کند. اگر دولت، بسترهای لازم را برای رونق تولید به وجود بیاورد، بدیهی است که بیشترین تاثیر مثبت خود را بر بازار سرمایه خواهد داشت.