به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت،مسعود خوانساری در جمع اقتصادی و کارآفرینان ایران و بوسنی افزود: امیدواریم در فصل جدید از همکاریها شاهد نقشه راهی باشیم که درنهایت به همکاری اقتصادی، مشارکت در سرمایهگذاری و توسعه گردشگری بینجامد.
وی اضافه کرد: همکاری مشترک اقتصادی و تجاری، کانون اصلی توجه دولتمردان دو کشور و سفر هیئت قوی و با ظرفیت بالا از فعالان بخش خصوصی ایران به این کشور دلیلی به توسعه روابط اقتصادی دوجانبه است.
رئیس اتاق تهران گفت: اکنون اقتصاد ایران در کانون توجه بینالمللی است و با موقعیت ممتاز خود در منطقه و با تکیه بر سرمایه انسانی و زیرساخت مهم، فضای امنی را برای سرمایهگذاران خارجی فراهم کرده است.
خوانساری ادامه داد: زمینه همکاری میان دو کشور فراهم است از این رو باید فرصت را غنیمت دانسته و از حمایت و اراده سیاسی دولتها بهرهبرداری لازم را داشته باشیم.
وی افزود: ما بهعنوان بخش خصوصی در ایران، معتقدیم که در صنعت گردشگری، صنایع کشاورزی و صنایع تبدیلی، خدمات فنی و مهندسی و مدیریت شهری و برنامهریزی، صنعت ساختمان، حملونقل و زیرساخت جاده و راه میتوانیم همکاری مشترک و مناسبی با همتایان خود در بوسنی و هرزگوین داشته باشیم.
رئیس اتاق تهران ادامه داد: ما میتوانیم با بهرهگیری از ظرفیت کانون زنان بازرگان، نسبت به توانمندسازی این قشر مهم فعالیت مشترک انجام دهیم. همچنین صنعت حلال با توجه به جایگاهی که در اقتصاد دنیا، ازجمله در زمینه صنعت غذایی و سلامت پیدا کرده است، میتواند سرفصلی خوب برای همکاری دو کشور باشد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: برای دو کشور با توجه به سابقه همکاری تاریخی از ابتدای استقلال بوسنی و هرزگوین، قابلقبول نیست که مشکلاتی برای مبادلات بانکی وجود داشته باشد. لذا از مقامات عالی حاضر در جلسه تقاضا داریم برای بهبود ارتباط بخش خصوصی دو کشور کوشش کنند.
تاکید بر بهره گیری صحیح از ظرفیت گردشگری کشور
نائب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران، گردشگری را صادرات نامرئی با قدرت ارزآوری بالا دانست و بر ضرورت بهره گیری صحیح از این ظرفیت در جهت رشد اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری تاکید کرد.
محمد جعفر رائیچی افزود: گردشگری در دنیای امروز بهعنوان یک صنعت سودآور و پاک و شاهرگ اصلی حیات اقتصادها در جهان تبدیل شده است که با ویژگی خاص همواره صنعتی پویا با آیندهای روشن است.
وی با بیان اینکه ظرفیت گردشگری کشور به حدی است که حتی می تواند جایگزین مناسبی برای صادرات نفت باشد، گفت: تحقق این مهم مشروط به برنامه ریزی صحیح و همهجانبه توام با آیندهنگری است ضمن اینکه مسئولان باید برنامه و تصمیم جدی مبنی بر بهره گیری از ظرفیت عظیم گردشگری در جهت پیشرفت اقتصادی کشور داشته باشند.
رائیچی همچنین گفت: شکوفایی صنعت گردشگری در کشور نیازمند عزم جدی مسئولان، برنامه ریزی مناسب، تبلیغات موثر و مصادیقی از این نوع است.
نائب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه نگاه به ایران از بیرون نگاه خوبی نیست و همواره ایران از سوی دشمن به عنوان یک کشور ناامن در دنیا معرفی می شود گفت: دشمنان با شایعه پراکنی و ایران هراسی ها مانع از توسعه گردشگری و جذب گردشگر برای می شوند که موجب شده گردشگری صنعتی آسیب پذیر باشد از این رو خنثی سازی توطئه ایران هراسی کار فرهنگی و رسانه ای وسیعی را می طلبد.
نائب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی گفت: ایران دارای ظرفیت بسیار بالایی در زمینه جذب گردشگران خارجی است که تحقق این مهم منوط به سرمایه گذاری در حوزه های مختلف بویژه زیر ساختی، تبلیغی، فرهنگی و همینطور تسهیل روند ورود گردشگران خارجی و تقویت دیپلماسی گردشگری است.
رایزنان اقتصادی ایران، فاقد اختیارات سیاسی هستند
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: رایزنان اقتصادی بعنوان بازوی اقتصاد و سیاست کشور باید در حوزه ی سیاسی دارای اختیار و اعمال قدرت باشند اما این مهم تا امروز مغفول مانده است.
یحیی آل اسحاق افزود: حقیقت این است که موفقیت دولت ایران و یا هر دولتی در جهان به دیپلماسی اقتصادی آن کشور برمی گردد از این رو وزارت خارجه به تازگی به این مهم پی برده و در پی جبران نواقص برآمده است.
وی اضافه کرد: اگر بین دو کشور جنگی رخ دهد اولین کسانی که باید بازخواست شوند سفیران آن دو کشور هستند زیرا بروز جنگ، نتیجه ی عمل نکردن به وظایف محسوب می شود بنابراین اگر روابط اقتصادی میان کشورها توسعه یابد بدنبال آن توسعه اقتصادی و نیز امنیت کشورها نیز تامین خواهد شد ضمن اینکه جایگاه روابط اقتصادی،هم در توسعه و ایجاد امنیت کشورها و هم در روابط سیاسی شان نقشی جدی ایفا می کند.
وزیر اسبق بازرگانی گفت: تحقق روابط اقتصادی بصورت اتوماتیک امکان پذیر نیست لذا ابزارها، امکانات و شرایط آن برای رایزن های اقتصادی باید فراهم شود.
آل اسحاق افزود: رایزن اقتصادی باید فردی فعّال، دانا و دو وجهی باشد به گونه ای که مسلط به مسائل اقتصادی و سیاسی بوده و در کنار همه اینها وزارت خارجه و وزارت صنعت،معدن و تجارت او را مورد حمایت خود قرار دهند.
وی گفت: سفیر ایران در عراق،خوشبختانه سفیری مسلط و با تجربه ای است که این نقطه ی مثبتی تلقّی می گردد اما از سوی وزارت خارجه باید اختیاراتی در حوزه سیاسی به او داده شود و به عبارت دیگر سفیر باید قدرت اعمال اختیارات را نیز داشته باشد اما متاسفانه در خصوص اختیارات و الزامات رایزنان کشور،تعلّل به خرج داده می شود.