پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 446413 تاریخ : 1397/10/29-19:04:45
,17,
ایران سالیانه 45 میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت می کند

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت:

ایران سالیانه 45 میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت می کند

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت: ایران با 80 میلیون نفر جمعیت، سالیانه 45 میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت می کند در حالی که چین با 1.5 میلیارد نفر جمعیت، 38 میلیارد یارانه انرژی دارد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، محسن دلاویز امروز(شنبه) در نشست خبری افزود: از نظر مصرف سوخت در وضعیت مطلوبی نیستیم و با میانگین و استانداردهای جهانی فاصله زیادی داریم.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با بیان اینکه مقابله با مصرف بی رویه انرژی در کشور نیاز به عزم ملی دارد، اضافه کرد: بهینه سازی مصرف سوخت مربوط به یک سازمان یا نهادی خاص نیست و همه بخش ها باید کمک کنند.

دلاویز یادآورشد: بودجه کشور توان پاسخگویی به این میزان از یارانه انرژی را ندارد.

وی ادامه داد: 15 درصد یارانه انرژی که در دنیا پرداخت می‌شود مربوط به ایران است که برای پرداخت آن سالانه 10 درصد تولید ناخالص ملی کشور مصرف می شود.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت تصریح کرد که پرداخت یارانه سنگین مانع توسعه است و باید در آن تجدید نظر کرد.«پرداخت یارانه انرژی با هدف دستیابی به عدالت اجتماعی انجام می‌شود اما باید بررسی کرد که این موضوع تا چه حد توانسته به تحقق عدالت اجتماعی کمک کند.»

دولت و مجلس برنامه ای برای افزایش قیمت سوخت ندارد

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در ادامه با بیان اینکه دولت و مجلس برنامه‌ای برای افزایش قیمت سوخت در سال آتی ندارند، افزود: اکنون 50 درصد یارانه انرژی به سه دهک ثروتمند جامعه می‌رسد که بهای سوخت آنها سه درصد از هزینه هایشان را تشکیل می دهد.

دلاویز به ابزارهای مختلف برای مدیریت مصرف سوخت اشاره کرد و گفت: ابزار قیمتی از مهمترین شیوه ها برای کنترل مصرف به شمار می رود.

وی با بیان اینکه بنزین در ایران ارزان است، افزود: البته باید توجه داشت که سرانه درآمد مردم ایران پایین بوده باید در جای خود به آن پرداخته شود.

وی اضافه کرد: اخذ جریمه، ابزار دیگر مدیریت مصرف سوخت است که تجربه نشان داده که کارساز نیست.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، از فرهنگ‌سازی و آموزش به عنوان ابزار دیگر مدیریت مصرف سوخت نام برد و گفت: باید برای گروه هایی مانند دانش آموزان و بانوان فرهنگ سازی کرد.

 تلفات انرژی در ایران معادل 445 میلیون بشکه نفت خام در سال

دلاویز افزود: براساس ترازنامه سال 1395، انرژی کشور سالیانه معادل 396 میلیون بشکه نفت خام انرژی در بخش خانگی مصرف می شود.

وی افزود: میزان مصرف انرژی در بخش صنعت معادل 331 میلیون بشکه و در بخش حمل و نقل معادل 319 میلیون بشکه نفت خام است.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با بیان اینکه بخش عمده‌ای از سوخت در خودروهای فاقد استاندارد و فرسوده هدر می رود، گفت: مصرف بالای سوخت در کشور در حالیست که سرانه مالکیت خودرو در ایران پایین است.

وی ادامه داد: در ایران برای به ازای هر 100 کیلومتر به طور متوسط 7.8 لیتر بنزین مصرف می شود در حالی که میانگین آن در اروپا 5.5 لیتر است که برای کاهش آن به 4 لیتر برنامه ریزی کردند.

دلاویز گفت: سالیانه معادل 445 میلیون بشکه نفت خام تلفات انرژی در کشور داریم که باید فکری به حال آن کرد.

برگزاری جشنواره فرهنگ سازی برای دانش آموزان

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت: قرار است جشنواره بزرگ دانش آموزی با نام «بهسو» برای دانش آموزان مقطع متوسطه با هدف فرهنگ‌سازی برگزار شود.

وی افزود: حدود 6 میلیون دانش‌آموز در این مقطع تحصیلی مشغولند که با احتساب خانواده‌های آنها حدود 15 میلیون نفر را درگیر خواهد کرد.

دلاویز اضافه کرد: این جشنواره از اول بهمن ماه تا 22 بهمن ماه برگزار می‌شود که در مراسم اختتامیه از نفرات برتر تقدیر خواهد شد.

 مصرف گاز 3 فاز پارس جنوبی توسط بخاری های سنتی 

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت به مصرف بالای بخاری های سنتی اشاره کرد و گفت: هر بخاری سنتی روزانه 11.5 متر مکعب گاز مصرف می‌کند که بالاتر از استاندارد جهانی است. 

دلاویز افزود: بخاری های سنتی به علت فناوری پایین، در 110 روز سرد سال در مجموع معادل تولید سه فاز پارس جنوبی، گاز مصرف می کنند.

 وی اضافه کرد: برای توسعه سه فاز پارس جنوبی باید 18 میلیارد دلار سرمایه گذاری کرد، در حالی که برای تبدیل بخاری های هوشمند با بخاری های سنتی تنها به سه میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است. 

 آمادگی برای تعویض 150 هزار بخاری ناایمن مدارس 

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت به حادثه آتش سوزی مدرسه ای در زاهدان در هفته های اخیر اشاره کرد و گفت: حدود 150 هزار بخاری و وسیله گرمایشی غیر استاندارد در مدارس کشور وجود دارد که در صورت همراهی سازمان نوسازی و تجهیز مدارس می توان آنها را در مدت دو سال با بخاری های جدید و ایمن جایگزین کرد. 

دلاویز افزود: ظرفیت ساخت سالانه 300 هزار بخاری هوشمند وجود دارد که از طریق آن می توان در مدت 2 سال بخاری های مدارس را تعویض کنیم. 

وی با بیان اینکه دولت برای هر بخاری جدید 250 دلار یارانه می‌دهد، اضافه کرد: آمادگی داریم تا از طریق کمیته امداد و سایر نهادهای ذیربط برای تامین بخاری های افراد کم برخوردار اقدام کنیم. 

 ضرورت ایجاد سازمان متولی انرژی در کشور 

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با انتقاد از وضعیت جزیره ای در مدیریت بخش انرژی کشور گفت: اگر ما بتوانیم یک سازمان واحد متولی انرژی در کشور ایجاد کنیم می توانیم وضعیت مدیریت مصرف سوخت را سامان بدهیم. 

دلاویز با بیان اینکه بخش عمده ای از تلفات انرژی کشور در نیروگاه ها و برای تبدیل گاز به برق است، ادامه داد: بهره وری نیروگاه‌های حرارتی کشور 38 درصد است که فاصله زیادی با استاندارد جهانی دارد. 

وی افزود: قرار است 110 هزار چاه کشاورزی تا سه سال آینده برقی شود که این اقدام را از طریق سازمان توانیر انجام خواهیم داد. 

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت اضافه کرد: جایگزینی 140 هزار تاکسی گازسوز با تاکسی فرسوده، نوسازی 65 هزار کامیون و کشنده سنگین، توسعه حمل و نقل ریلی و مترو از مهم‌ترین برنامه‌های در دست اجرا برای مدیریت کلان مصرف سوخت در کشور است. 

دلاویز ادامه داد: حدود 19.5 میلیارد دلار پروژه مصوب برای بهینه سازی مصرف سوخت در کشور وجود دارد که برخی از آنها به خوبی در حال اجراست اما در اجرای شماری از این طرح ها مشکلاتی رخ داده است. 

وی یادآور شد: بخشی از چالش هایی که در روند اجرای این طرح ها رخ داده مربوط به انتقال این پروژه‌ها به وزارت صنعت است که از جمله آنها می توان به طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل و تاکسی ها اشاره کرد. 

 دولت و مجلس برنامه ای برای افزایش قیمت سوخت ندارند 

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در پاسخ درباره بهینه سازی مدیریت مصرف بنزین نیز گفت: طرح های مختلفی برای مدیریت مصرف بنزین در دست اجراست که از جمله می‌توان به توزیع بنزین به همه افراد به جای خودرو اشاره کرد که در راستای عدالت اجتماعی مطرح شده است. 

دلاویز اضافه کرد: یارانه بنزین با هدف تحقق عدالت اجتماعی پرداخت می شود، این در حالی است که بخش عمده ای از افراد نیازمند جامعه اصلا خودرو ندارد و این یارانه عاید افراد دارای خودرو می شود. 

وی ادامه داد: البته طرح اعطای یارانه سوخت به همه افراد نیز دارای ایراداتی است، از جمله اینکه آیا افزایش توزیع یارانه، کار درستی است یا خیر؟ 

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با بیان اینکه باید بررسی کرد که آیا عدالت اجتماعی از طریق قیمت پایین سوخت تحقق می یابد یا راه های دیگری نیز وجود دارد، افزود: آیا عدالت اجتماعی در کشوری مانند نروژ که دارای قیمت بالای سوخت است تحقق یافته یا در کشورهایی مانند ونزوئلا، سودان و ایران که یارانه سنگینی برای سوخت پرداخت می کنند. 

دلاویز یادآور شد: در دنیا آنچه که بیشتر مورد توجه قرار گرفته، مالیات بر مصرف سوخت است به این معنا که هر کس که سوخت بیشتری مصرف می کند باید پول بیشتری نیز بپردازد. 

وی با بیان اینکه دولت و مجلس برنامه‌ای برای افزایش قیمت سوخت ندارند، گفت: باید فکری به حال مصرف سوخت کرد زیرا به شدت در حال افزایش است. 

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت: تولید سوخت و بنزین از سال 92 رو به افزایش گذاشت اما همزمان با آن میزان مصرف سوخت نیز به شدت بالا رفته است. 

وی ادامه داد: به دلیل قیمت پایین سوخت هم اکنون حجم بالایی از قاچاق سوخت وجود دارد که آمارها از 10 تا 20 میلیون لیتر قاچاق حکایت دارد. 

دلاویز ادامه داد: برای مدیریت مصرف سوخت نیاز به گفتمان مشترک بین نخبگان داریم باید نخبگان به دور از بحث های سیاسی و جناحی به تبادل نظر در این موضوع بپردازند. 



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 209
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران