معاون وزیر جهادکشاورزی تنوع ارقام انار ایران و ذخایر ژنتیکی این محصول در کشور را بیش از 760 ژنوتیپ به صورت محصولی سالم و ارگانیک معرفی کرد و گفت: دارا بودن مزیت نسبی تولید و کیفیت بالای محصول تولید شده با بازارپسندی جهانی و قابلیت صادرات، تولید ارزش افزوده از محصول درجه 2 و 3 از ویژگی های انار تولیدی سرزمین چهار فصل ایران است.
برومندی اشتغالزایی در مناطق محروم حاشیه کویر، دارا بودن ارزش غذایی و خواص دارویی، امکان صادرات بالا و ارزآوری، تحمل بالای این میوه در مقابل شرایط نامساعد محیطی، کم آبی و تا حدی شوری، تنوع ژنتیکی، وجود دانش بومی در میان تولید کنندگان، امکان افزایش بهره گیری از فناوری های نوین داخلی و خارجی و افزایش بهره وری از عوامل تولید را از فرصت های کشور برای حفظ و توسعه اراضی باغات انار دانست.
معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی سطح زیرکشت باغات انار در کشور را 96 هزار و 636 هزار هکتار بیان کرد و گفت: میزان تولید انار در ایران در سال 1401 یک میلیون و 281 هزار و 332 تن و در سال گذشته یک میلیون و 330 هزار تن بود و پیش بینی می شود در سال جاری یک میلیون و 344 هزار تن برداشت محصول داشته باشیم.
وی عملکرد تولید در هکتار برای محصول انار در ایران را 13 تن و 970 کیلوگرم و استان های مهم انارخیز ایران را هم به ترتیب استان فارس با 31 درصد، مرکزی 12، یزد 9، سمنان 8، خراسان رضوی 7، اصفهان 5، لرستان 5، خراسان جنوبی 4، قم 3، مازندران 2 و سایر استان ها را 14 درصد بیان کرد.
برومندی، میزان صادرات این محصول در سال های 1399، 1400 و 1401 را به ترتیب 11 هزار و 917 تن، 17 هزار و 785 تن و 21 هزار و 285 تن بیان کرد و گفت: سال گذشته نیز 36 هزار و 949 تن انار به ارزش بیش از 17 هزار دلار به کشورهای مختلف صادر شده است.
به گفته وی، ملس ساوه، شیشه کپ فردوس، رباب فارس، نادری بادرود، خزر بردسکن، اردستانی مه ولات، بجستانی و قجاق قم و ملس یزدی از ارقام مهم صادراتی انار ایران است.