به گزارش بانک و صنعت به نقل از رویترز، برآورد سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در روز چهارشنبه (22 مردادماه) نشان داد افت تقاضای جهانی نفت در سال 2020 به مراتب شدیدتر از پیش بینی پیشین این سازمان خواهد بود. این تغییر برآورد به دلیل آثار ویروس کرونا و شک و تردیدهای موجود درباره بهبود تقاضا در سال آینده میلادی رخ داد که حمایت این سازمان از بازار را به طور بالقوه ای دشوارتر می کند.
اوپک در گزارش ماهانه خود اعلام کرد تقاضای جهانی نفت 9 میلیون و 60 هزار بشکه در روز کاهش می یابد. این رقم در گزارش پیشین این سازمان 8 میلیون و 950 هزار بشکه در روز پیش بینی شده بود.
براساس این گزارش، تحولات قیمت نفت و فرآورده های نفتی در نیمه دوم سال 2020 همچنان تحت تأثیر نگرانی از موج دوم ویروس کرونا و سطح بالای ذخیره سازی جهانی خواهد بود.
برآورد اوپک در تازه ترین گزارش این سازمان درباره بهبود تقاضا تغییری نکرد و در عین حال پیش بینی کرد تقاضای نفت در سال 2021، 7 میلیون بشکه در روز افزایش می یابد. این در حالی است که این نهاد اعلام کرد این چشم انداز تحت تأثیر عدم اطمینان بسیاری قرار دارد که ممکن است بر مصرف نفت اثر منفی بگذارد. تقاضای سفر هوایی، اتومبیل های کم مصرف تر و رقابت بیشتر بر سر دیگر سوخت ها نمونه هایی از این عوامل تأثیرگذار هستند.
این سازمان بین المللی در تازه ترین گزارش ماهانه خود آورده است که تقریباً همه برآوردکنندگان معتقدند جبران تقاضای سوخت جت (سوخت هوایی) در سال 2021 مشکل خواهد بود. تقاضای بنزین نیز برای بازگشت به سطح 2019 با چالش روبه روست.
ذخیره سازی نفت به دلیل سقوط تقاضا افزایش یافته است، اوپک اعلام کرد که ذخیره سازی نفت در کشورهای توسعه یافته در ماه ژوئن افزایش یافته و 291 میلیون و 200 هزار بشکه بالاتر از سطح میانگین پنج سال اخیر است، رقمی که پیش از همه گیری ویروس کرونا سطح مطلوب اوپک بود.
قیمت نفت خام برنت روز چهارشنبه (22 مردادماه) به بالاتر از 45 دلار برای هر بشکه افزایش یافت، اما این قیمت همچنان پایین تر از سطحی است که بسیاری از اعضای اوپک برای تعادل بودجه خود به آن نیاز دارند.