به گزارش خبرنگار بانک و صنعت. اسماعیل ثنایی مدیر عامل و عضو هیئت مدیر شرکت آریا همراه در همایش بلاک چین ایران با بیان اینکه این همایش با همکاری شرکت آریا همراه و آزمایشگاه بلاک چین دانشگاه شریف برگزار میگردد، به نقل از سخنی از کارتن پرداخت: در سال 2022 بیش از یک میلیارد نفر بدون آنکه خودشان متوجه شوند قسمتی از دیتایشان در ذنجیره بلاکچین است و این سرفصل اطلاعات زیادی از افراد را دربر میگیرد.
وی با بیان اینکه تحول سیستمی از Web1 (کمپانی محور) به Web2 (کامپیوتر محور) و سپس به Web3 ( ایده محور) رسید، افزود: تفاوت عمده که Web3 نسبت به بقیه دارد این است که روند و ترند به سمت توزیع شدن میرود.
ثنایی با بیان اینکه با ورود به تحول دیجیتال زیر مجموعههای زیادی از جمله اقتصاد دیجیتال مطرح میشود، اظهار کرد: در اقتصاد دیجیتال تا سال 2025، شش مولفه هوش مصنوعی، بلاکچین، اینترنت اشیا، رایانش ابری، بیگ دیتا و 5G اثر بسیار زیادی بر اقتصاد دیجیتال کشورها خواهد داشت.
مدیر عامل شرکت آریا همراه با تاکید براینکه بلاکچین یک انقلاب بعدی نیست بلکه یک طوفان بعدی است، گفت: تا سال 2030 اقتصاد دیجیتال به 301 تریلیون دلار میرسد در صورتی که در 2025 همین سرفصل 179 میلیارد دلار است؛ بین سالهای 2025 و 2030 جهش بزرگی به وجود میآید.
وی گفت: وقتی اینترنت پدید آمد همه به دنیای متفاوتی متصل میشدند، در عین حال Intranet مطرح شد یعنی برای اینکه یک سازمانی شعبات خود در اقصی نقاط دنیا را به یکدیگر متصل نماید ، بحث internet و intranet مطرح شد، این تعریف نیز درباره بلاکچین مطرح میشود. با مساله public blockchain تقریبا همه میتوانند وارد این قضیه شوند و تعریف دیگری به نام Private blockchin مطرح شد که اگر فروش بورسی انجام میشود فقط به فرابورس و بورس وابستهایم بلاکچین نیست، یک ایدهای بین این دو یعنی یک زنجیرهای از موجودیت های مختلف که میتواند عمومی، دولتی و خصوصی باشد که یک خرید و فروش را در بر بگیرند.
ثنایی افزود: با این سرفصل حکومتها مشکل دارند، فیسبوک رمز ارز رگولا را ارائه داد و مورد پذیرش آمازون و گوگل قرار گرفت که جمعیت بالای میلیاردی را در بر میگیرد. وقتی این جمعیت بخواهند از این رمز ارز استفاده کنند طبیعتا اکثر از حکومتها و دولتها با آن مخالفت میکنند، چرا که دلار که سرمایه اصلی است به مخاطره میافتند. فیسبوک اعلام کرد 50 درصد پشتوانه پولش را دلار گذاشته و 50 درصد دیگر را ارزهای دیگر غیر از یوآن چین گذاشت تا نظر دولت آمریکا را جلب کند.
مدیر عامل آریا همراه با بیان اینکه شرط سومی به اسم Hybrid blockchain مطرح شد، افزود: این شرط ترکیب دو تعریف public blockchain وprivate blockchain میباشد، یعنی یک مساله عمومی و یک مساله خصوصی را داریم تا هم نیت اصلی که شفافیت و امنیت است را داشته باشیم و هم نظر رگولاتورها و دولتها را جلب کرده باشیم.
ثنایی ادامه داد: برای اینکه به این سرفصلها برسیم چه اقداماتی باید انجام دهیم؟ مهمترین سرفصل ما فکر و فرهنگ است، اینکه با این قضیه کنار بیایم. مهمترین بحث آموزش در عرصههای مختلف میباشد، آماده سازی فکر ذینفعان این قضیه نظیر دولتها، بورس، فرابورس و بانک مرکزی است. بحث دیگر زیرساختها میباشد.
وی با طرح این موضوع که چگونه بلاکچین را در ایران راه بندازیم؟ تصریح کرد: بلاکچین فقط رمز ارز و بیت کوین نیست و فقط یک قسمت کمی از این قضیه است.
ثنایی با اشاره به بحث فنی، مقیاسپذیری و امنیت افزود: یکی از نقاط ضعف بیت کوین مقیاسپذیری آن است. لذا آینده بسیار روشنی در سطح تکنولوژی به بازار میآید که یکی از آنها تلفیق بلاکچین و اینترنت اشیاء است و زمانی که تلفیق میشوند امنیت را به وجود میآورند و قطعا فضا را برای فرستنده و گیرنده امن میکند.
وی ادامه داد: یکی از تعاریف انقلاب صنعتی چهارم تلفیق هوش مصنوعی و بلاکچین است تا به هم در بحث امنیتی کمک کنند، همچنین موضوع دیگر بیگ دیتا و بلاکچین است.