به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، محمود نوابی در حاشیه امضا تفاهم نامه همکاری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان گفت: وظیفه نظارت بر بازار در استان ها بر عهده سازمان های صنعت، معدن و تجارت است که با سازمان حمایت در تعامل پیوسته کار می کند.
رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان افزود: اولویت ما به عنوان یکی از دستگاه های پیشتاز مبارزه با کالای قاچاق، در سطح عرضه بوده است.
وی بیان کرد: در حوزه مبارزه با کالای قاچاق 55 درصد نسبت به سال قبل رشد داشته ایم و در مورد سایر بازارها درعید نوروز امسال همکاران ما در سطح کشورعملکرد قابل قبولی داشتند.
نوابی بیان کرد: در ماه رمضان با همکاری وزارت جهاد کشاورزی وشرکت پشتیبانی امور دام، برنج، شکر، مرغ و گوشت به قیمت های کاملاً مناسب در فروشگاه های عمومی در اختیار مردم قرار گرفت.
وی تصریح کرد: روزانه از 31 استان گزارش عملکرد در برخورد با گرانی و عدم عرضه کالا دریافت و به مقامات ارشد کشور هم ارسال می کنیم.
وی افزود: مولفه های دیگری در وضعیت اقتصادی بازار وجود دارد و بازارهای دیگر تحت تأثیر قرار می گیرد. رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان ادامه داد: کلیه کالاهایی که با ارز 4200 تومان یا 3800 تومان وارد کشور می شود عین کالاهای تکلیفی است.
وی افزود: برخی عرصه ها خارج از عهده ما است امروز به ما می گویند چرا مسکن گران شده! هیچ وقت سازمان حمایت و بازرسی در حوزه مسکن و یا در حوزه کالاهای دست دوم ورود پیدا نمی کند مثلا وقتی خودرویی از شرکت خودروسازی، بیرون می آید کنترل آن با ما است که به قیمت مصوب و بدون افزایش در بازار فروخته شود اما وقتی خودرو دست دوم می شود تعریفی ندارد که سازمان حمایت وارد شود.
نوابی بیان کرد: از مردم خواهش می کنم در جاهایی که با گرانی مواجه می شوند با سامانه 124 تماس بگیرند و مطالب را بگویند.
رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان گفت: اقدامی که رسانه ها باید انجام دهند امید بخشی به بازار است.
وی با اشاره به اینکه برداشت ما از بازار این است که مسیر خود را طی می کند گفت: این تکانه هایی که اتفاق افتاد نا امنی روانی است.
نوابی تاکید کرد: اگر امروز خودرو خارجی وارد کشور نشود نمی توانیم به خودروهایی که در بازار است بگوییم قیمت آن گران یا ارزان است وقتی کالایی وارد کشور نشود کالا در کشور باشد بحث قیمت مطرح نیست، کالا از قبل بوده و ممکن است دچار نوسان قیمت شود.
وی بیان کرد: کسانی که گوشی وارد کردند باید کالا را به قیمت خرید دلار به مردم عرضه کنند. فهرست واردکننده های تلفن همراه را وزیر ارتباطات منتشر کرد و ما هم در تعامل با بانک مرکزی فهرست همه وارد کنندگان اعم از گوشی، تجهیزات، لوازم خانگی و هر کالایی را که با ارز4200 تومانی وارد کردند روی سایت 124 دات آی آر -وارد می کنیم تا مردم هم دسترسی داشته باشند و این امکان را فراهم می کنیم تا مردم بدانند کالا با چه قیمتی وارد شده است.
نوابی افزود: تعداد بازرسی ها در حوزه قاچاق در 3 ماه اول سال، نود هزار مورد به ارزش 15 میلیارد تومان بوده که به محاکم قضایی و تعزیرات ارسال شده است.
وی بیان کرد: در سال 96 ؛ 332 هزار مورد بازرسی داشتیم و پرونده هایی که تشکیل دادیم 59 میلیارد تومان بود که فقط در حوزه کالای قاچاق است و در باقی پرونده ها در 2 ماه اول امسال 40 هزار و 500 پرونده داشتیم که 126 میلیارد تومان جریمه آنها شده و به تعزیرات رفته تا حکم صادر شود.