به گزارش بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک صنعت و معدن، وی ضمن بیان مطلب فوق افزود: اوراق گواهی اعتبار بانک صنعت و معدن با تاریخ سررسید یک ساله به تعداد 10 میلیون ورقه با ارزش اسمی هر برگ یک میلیون ریال با راهبری مدیریت اعتبارات و همکاری شعبه صنعت صادر و از طریق شرکت فرابورس ایران عرضه عمومی شد.
معاون اعتبارات و راهبری شعب این بانک خاطرنشان کرد: در سال جاری اوراق گواهی اعتبار مولد به مبلغ بیش از 30 هزار میلیارد ریال در ارکان اعتباری بانک مصوب شد که باقی مانده اوراق پس از رفع برخی موارد و چالش ها صادر خواهد شد.
ولی الهی عنوان داشت: بررسی ها نشان می دهد؛ توان تسهیلات دهی بانک ها (نسبت تسهیلات به سپرده) در مجموعه شبکه بانکی به دلایلی همانند کیفیت و ترکیب ترازنامه بانک ها، مطالبات غیرجاری، مشکلات جریان نقدی و غیره روند نزولی دارد؛ از سوی دیگر، ساختار فعلی تامین مالی سرمایه در گردش زنجیره های تامین، مبتنی بر دریافت تسهیلات مستقیم از بانک ها، منجر به دریافت تسهیلات به طور موازی توسط تمامی حلقه های تولید شده و بانک ها را با کمبود منابع جهت تخصیص منابع مواجه نموده است. ضمن آن که امکان انحراف منابع مالی پرداختی به شرکت ها از چرخه تولید و ورود به سایر بازار ها نیز از سایر چالش های موجود است. به همین دلیل استفاده از ابزار های تامین مالی زنجیره ای (SCF) همانند اوراق گواهی اعتبار مولد و برات الکترونیک به منظور تامین مالی بخش تولید و رفع تنگناهای اعتباری بنگاه ها با شیوه غیر تورمی اجتناب ناپذیر می باشد.
وی تصریح کرد: حدود 65 درصد تسهیلات پرداختی بانک ها مربوط به تامین مالی سرمایه در گردش است و شرکت ها (به خصوص بنگا های کوچک و متوسط) با استفاده از اوراق گام می توانند بدون تامین وثایق معتبر و حذف فرآیند های زمانبر اخذ تسهیلات از شبکه بانکی، نسبت به تنزیل اوراق در بازار سرمایه اقدام نموده و یا آنکه اوراق را جهت تامین مواد اولیه به سایر بنگا ه ها در طول زنجیره انتقال دهند.
ولی الهی در پایان بیان داشت: درسال آتی، پس از رفع چالش های موجود، انتشار اوراق گواهی اعتبار مولد (گام) به عنوان یکی از ابزار های تامین مالی زنجیره ای (SCF) به طور جدی دنبال خواهد شد و تلاش خواهد شد تصویب و صدور اوراق گام (و یا برات الکترونیک) به بیش از دو برابر مقدار فعلی افزایش یابد