به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداریهای صنعتی کشور در سال 1396 به عدد 272,82 رسید که 15.37 درصد نسبت به سال قبل (تورم سالانه)، افزایش داشته است. شاخص مرغداری های صنعتی در تمام فصول نسبت به فصل مشابه سال قبل با افزایش روبه رو بوده و بیشترین افزایش در فصل بهار و معادل 19.94 درصد بوده است. شاخص مذکور بجز فصل بهار در بقیه فصول سال نسبت به فصل قبل افزایش یافته است و بیشترین افزایش در فصل زمستان و معادل 8.18 درصد می باشد. همچنین در فصل بهار 3.77 درصد نسبت به فصل قبل کاهش یافته است.
در سال 1396 تمامی استان ها با افزایش قیمت ها روبرو بوده اند. بطوری که بیشترین نرخ تورم را استان تهران با 29,33 درصد به خود اختصاص داده است. همچنین کمترین نرخ تورم را استان کرمانشاه با 3.29 درصد داشته است.
شاخص گروههای اصلی
1- مرغ
در سال 1396 شاخص گروه مرغ به 289,88 واحد رسیده که در مقایسه با سال قبل 8.95 درصد افزایش یافته است. همه اقلام این گروه شامل پولت، مرغ گوشتی و جوجه یکروزه به ترتیب 11.16، 7.95 و 12.89 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشتهاند. شاخص مذکور در تمام فصول نسبت به فصل مشابه سال قبل با افزایش روبه رو بوده و بیشترین افزایش در فصل بهار و معادل 17.44 درصد بوده است.
تخم مرغ
در سال 1396 شاخص گروه تخم مرغ به 226,39 واحد رسیده که در مقایسه با سال قبل 35.96 درصد افزایش یافته است. همه اقلام این گروه شامل تخم مرغ خوراکی و تخم مرغ نطفه دار به ترتیب 38.68 و 33.28 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشتهاند. شاخص مذکور در تمام فصول نسبت به فصل مشابه سال قبل با افزایش روبه رو بوده و بیشترین افزایش در فصل پاییز و معادل 52.18 درصد بوده است.
سایر
این گروه شامل کود می باشد که در سال 1396 شاخص آن به 875,83 واحد رسیده که در مقایسه با سال قبل 2.06 درصد افزایش یافته است. شاخص مذکور در تمام فصول نسبت به فصل مشابه سال قبل با افزایش روبه رو بوده و بیشترین افزایش در فصل زمستان و معادل 5.30 درصد بوده است.اطلاعات بیشتر از طریق فایل پیوست قابل دستیابی است.