پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 328247 تاریخ : 1397/02/04-11:28:23
,5,
امکان کمبود عرضه جهانی نفت در آینده نزدیک

اخبار کوتاه جهان انرژی؛

امکان کمبود عرضه جهانی نفت در آینده نزدیک

بازار نفت در 24 ساعت گذشته با تحولاتی چون، پایبندی تولیدکنندگان عمده نفت به توافق اوپک تا پایان 2018 میلادی، امکان کمبود عرضه جهانی نفت در آینده نزدیک، مختل نشدن روند رو به رشد تقاضا با افزایش قیمت نفت و رکوردشکنی عرضه نفت آمریکا به قاره سبز و همراه بوده است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از خبرگزاری رویترز، «سهیل محمد المزروعی» وزیر انرژی امارات گفت: توافق کنندگان عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) تا پایان سال جاری میلادی به برنامه کاهش تولید پایبند خواهند بود. 

به اعتقاد المزروعی، اصول بازار نفت یعنی توازن عرضه و تقاضا هنوز صورت نگرفته و باید آنقدر ادامه داد تا بازار به توازن واقعی برسد. 

عرضه نفت آمریکا به قاره سبز رکوردشکنی می کند

به گزارش رویترز، در حالی که اعضای سازمان اوپک می کوشند بازار جهانی نفت به توازن برسد، تولیدکنندگان نفت در آمریکا با سرازیر کردن بی سابقه محموله های نفتی خود به اروپا، موفقیت این سازمان را مختل می کنند. 
از یک سو رشد قیمت های نفت و از سوی دیگر افزایش تولید نفت آمریکا سبب شده است که فروش نفت اعضای اوپک به اروپا سخت تر شود. 
طبق برآورد رویترز، عرضه نفت آمریکا به قاره سبز در ماه آوریل (ماه کنونی) به بالاترین رقم تاریخی خود یعنی حدود 550 هزار بشکه در روز خواهد رسید.

اقتصاد آمریکا آمادگی افزایش بیشتر قیمت های نفت را ندارد

به گزارش پایگاه اینترنتی مارکت واچ، قیمت نفت که اکنون حدود 70 دلار برای هر بشکه است، برای اقتصاد آمریکا قابل تحمل است، اما اگر به رشد خود ادامه دهد، ممکن است چالش‌هایی ایجاد کند.
آخرین بار، قیمت نفت در سال 2014 میلادی به 70 دلار رسید و بسیاری از کارشناسان بر این باور بودند که این سطح قیمت تثبیت می ‌شود یا به سطوح بالاتر باز می‌گردد، اما قیمت‌ها روند کاهشی داشت و سرانجام در سال 2016 میلادی به کمینه 26 دلار رسیدند.
آن سقوط، رنج بسیاری به شرکت‌های تولیدکننده نفت تحمیل کرد و مشکل این شرکت‌ها، در بازارهای سهام، اوراق بهادار و دیگر بخش‌های اقتصاد، بازتاب یافت.
قیمت بالاتر بنزین و دیگر فرآورده‌های انرژی نیز کارکردی چون مالیات برای آمریکا دارند و با افزایش تورم، بانک مرکزی این کشور را به بالا بردن نرخ بهره وا می‌دارد. این مسئله به نوبه خود می‌تواند رشد اقتصادی را با کندی روبه‌ رو کند و به بازارهای سهام فشار آورد.

امکان کمبود عرضه جهانی نفت در آینده نزدیک

به گزارش پایگاه خبری مارکت واچ، قیمت نفت تاکنون در سال جاری میلادی از افزایش برخوردار بوده، زیرا تلاش‌ها به رهبری سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به حذف بخشی از عرضه مازاد نفت در جهان کمک کرده است، اما شاید بازار نفت به‌زودی با یک چالش جدید رو‌برو شود و کمبود نفت به افزایش شدیدتر قیمت‌ها بینجامد.
«متیو پری» کارشناس موسسه مشاوره انرژی اسپکتس گفت: بازار جهانی در ماه‌های اخیر به طور چشمگیری فشرده‌تر شده و اوپک به تحقق هدف اصلی خود یعنی بازگرداندن سطح ذخیره‌سازی کشورهای صنعتی به میانگین پنج ساله، بسیار نزدیک شده است. حتی این احتمال وجود دارد که بازار نفت به زودی با کمبود عرضه رو‌برو شود، زیرا ذخیره‌ سازی نفت در کشورهای صنعتی تا پایان سال جاری میلادی ممکن است به سطحی معادل 100 هزار بشکه کمتر از میانگین پنج ‌ساله خود کاهش یابد.
پری گفت: بیشتر کاهش ذخیره‌سازی، برای کاهش عامدانه عرضه نیست، بلکه از چالش‌های ژئوپولیتیک سرچشمه می‌گیرد که به زور عرضه را پایین نگه داشته است؛ برای نمونه می‌توان به کاهش عرضه نفت ونزوئلا اشاره کرد که از بحران اقتصادی رنج می‌برد. البته قدیمی شدن چاه‌های نفت بر تولید آن در کشورهایی مانند آنگولا و چین تاثیر منفی گذاشته است.

رشد قیمت نفت روند رو به رشد تقاضا را مختل نمی کند

به گزارش بلومبرگ، بانک آمریکایی «گلدمن ساکس» مانند عربستان سعودی بر این باور است که افزایش قیمت های نفت، روند رو به رشد تقاضا را مختل نمی کند.
بر اساس نظر این بانک، افزایش قیمت نفت به بالاترین میزان در سه سال اخیر، تشویقی برای افزایش تقاضا و رشد اقتصاد جهانی بوده است، زیرا ذخایر ارزی خاورمیانه برای خرید نفت در کشورهای دیگر به جریان افتاد.
به گفته جف کاری، رئیس بخش تحقیقات کالای گلدمن ساکس، رشد تقاصای جهانی برای این محصول، کارکردی درخشان خواهد داشت و مختل شدن تقاضا نیازمند افزایش بسیار شدید قیمت هاست.
عقیده کاری همسو با خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان است که به تازگی گفت: نفت بالای 70 دلار در میزان مصرف جهانی آن اختلالی ایجاد نکرده است.

کویت ناو نفتکش های خود را توسعه می دهد

به گزارش پایگاه خبری اویل پرایس، «نزار العدسانی» مدیر شرکت ملی نفت کویت از ادامه توافق جهانی کاهش تولید نفت خبر داد و گفت که کشورش قصد دارد شمار ناو نفتکش های مخصوص حمل نفت و فرآورده های نفتی را در 20 سال آینده به 60 فروند برساند. 
کویت اکنون 28 فروند نفتکش دارد که از این میزان 12 فروند ویژه حمل نفت، 10 فروند برای حمل فرآورده های نفتی، چهار مورد مربوط به حمل ال پی جی و بقیه برای سوخت گیری است.
این کشور قصد دارد تا سال 2020 میلادی ظرفیت تولید نفت خود را از میزان کنونی (سه میلیون و 200 هزار بشکه در روز) به چهار میلیون برساند.

دعوت از روسیه برای حضور در پروژه های نفت و گاز سودان

به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، «عبدالزهیر محمد» مشاور وزیر نفت وگاز سودانی گفت که کشورش از شرکت های روسی برای حضور در پروژه های حفاری و تولید نفت و گاز در سودان دعوت کرده است. 
زهیر احتمال داد که این شرکت های روسی، در بخش خدمات، صادرات فرآورده های نفتی به سودان و سرمایه گذاری در حوزه اکتشاف و تولید نفت و گاز نیز در این کشور آفریقایی فعالیت کنند.
روسنفت، تاتنفت، گازپروم و لوک اویل از جمله این شرکت های روسی هستند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 208
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران