پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 488037 تاریخ : 1398/04/30-10:53:51
,8,
امکان پیش‌فروش محصولات از طریق تامین مالی جمعی / بورس به تامین مالی جمعی اعتبار می‌بخشد

امکان پیش‌فروش محصولات از طریق تامین مالی جمعی / بورس به تامین مالی جمعی اعتبار می‌بخشد

سیدی: «ارائه پلتفروم تامین مالی جمعی توسط نهادهای قانونی مانند بورس‌ها به اعتبار بخشی آن کسب و کار یا فعالیت یاری میرساند»

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، معاون توسعه و فناوری تامین سرمایه تمدن بیان کرد: تامین مالی جمعی یکی از روش‌هایی است که در اثر گسترش اینترنت و خدمات مبتنی بر آن، سبب ایجاد تکنولوژی‌هایی در حوزه مالی شده است. این روش شرایط تامین مالی را برای بنگاه های کوچک تحت تاثیر فضای وب تسهیل کرده است.  

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: تامین مالی جمعی در ایران به طور قانونی درآمده است؛ معمولا هر کاری که خواستار رشد باشد، نیاز دارد تا قانون‌گذار برای آن چارچوبی تعیین کند تا بتواند به طور قانونی گسترش یافته و پیشرفت کند.

وی در خصوص مزایای تامین مالی جمعی گفت: این روش یک نوع فعالیت اجتماعی است که تامین سرمایه مورد نیاز برای کسب و کارهای مختلف را تسهیل می‌کند؛ لازم به ذکر است که تامین مالی جمعی تنها برای کارهای «استارتاپ محور» نیست، بلکه در بررسی این روش در دنیا، مشاهده می‌شود که بیشتر کسب و کارهای «محصول محور» هستند که در تامین مالی جمعی موفق می‌شوند.

سیدی افزود: ممکن است در خصوص محصولی که مورد نیاز بوده و در بازار با قیمت مناسب وجود ندارد، شخصی ایده‌ای را بوسیله روش تامین مالی جمعی به طور «پیش فروش» ارائه کند؛ به این معنی که محصول مورد نظر را از طریق تخفیف یا حق تقدم ویژه برای شرکت‌کنندگان در پلتفرم مذکور تهیه کند.

معاون توسعه و فناوری تامین سرمایه تمدن توضیح داد: اکنون و با متنوع شدن محصولات و خدمات، فضای بانکداری الکترونیکی ارتباط افراد و مبادلات مالی بین آنها را تسهیل کرده است.

وی یکی دیگر از کارکردهای تامین مالی جمعی را اقدامات عام‌المنفعه و اجتماعی در حوزه‌های مختلفی مانند هنر، محیط زیست یا امور بشردوستانه دانست.

سیدی، در بررسی ریسک و برگشت سرمایه در تامین مالی جمعی توضیح داد: این روش می‌تواند ریسک زیادی به همراه داشته باشد، زیرا با تعامل افراد، سرمایه‌گذاری انجام می‌شود و از این رو می‌تواند با افزایش یا کاهش اعتبار افراد شود.

این کارشناس بازارسرمایه گفت: زمانیکه این روش بر اساس «پیش‌فروش» یک محصول مشخص از طرف فردی که سابقه مشخصی دارد، انجام شود، خود به خود ریسک‌های موجود کاهش پیدا می‌کند؛ بنابراین مجددا تاکید می‌کنم که ضریب موفقیت در این روش یا روی عام المنفعه بودنش است و یا روی پیش فروش محصولات و خدمات است.

وی در خصوص استفاده از تامین مالی جمعی برای طرح‌های کلان اظهار کرد: به نظر می‌رسد مدل های بهتری که از قبل وجود داشته‌اند، مانند صندوق‌های تخصصی و واگذاری سهام شرکت‌های بزرگ ابزارهای بهتری برای طرح های کلان باشند، اما شاید اگر پلتفرمی در اندازه‌های کوچک بتواند در پیش فروش خدمات و محصولات موفق باشد، بعدا بتواند در قالب ساختارهای بهتر و هدفمندتر برای پروژه‌های بزرگ تامین مالی به شکل فروش سهام یا فروش بدهی انجام شود.

سیدی، چالش‌های تامین مالی جمعی را در حوزه پلتفرم، شامل موضوع عرضه و نیز جلب اعتماد دانست و گفت: این پلتفرم‌ها باید بتوانند اعتماد سرمایه‌گذاران را جلب کنند و بتوانند خدماتشان را به نحو صحیحی ارائه کنند تا با این موضوع سازگار باشد. در این راستا بهترین کار الگوگیری از نمونه های موفق است. این نمونه‌ها بیشتر در حوزه پیش فروش و سرویس خدمات هستند.

وی تاکید کرد: به طور قطع تامین مالی جمعی می‌تواند برای استارتاپ‌ها و اشتغالزایی در کسب و کارهای کوچک کارآمد باشد. ضرورت حضور فرابورس همانطور که گفته شد بیشتر برای قانونمند شدن و شفاف شدن این فعالیت‌هاست که در موفق شدن آنها کمک زیادی می‌کند.

سیدی در پایان تصریح کرد: به نظر من سازمان بورس باید بستری فراهم کند تا افرادی که در این حوزه خلاقیت دارند بتوانند مقداری خارج از چارچوب هم اقدام کنند، زیرا این حوزه با خلاقیت و نوآوری، رشد بیشتری خواهد کرد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 176
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران