/2019/10/13980722173735.jpg
امضای دیجیتال بانکی؛ یک یا دو سال دیگر
مهدوی در این باره با بیان اینکه مصوبات مربوط به امضای دیجیتال در هیات دولت مربوط به پیش از سال 1388 بوده است، اظهار کرد: بر اساس مصوبه هیات وزیران مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت بازرگانی متولی این امر شد، اما این امر باید در ارتباط با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان ثبت احوال، سازمان فناوری کشور و حتی قوه قضاییه انجام شود.
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک قرض الحسنه رسالت، سید محمد مهدوی، مدیر بانکداری الکترونیک بانک قرض الحسنه رسالت افزود: در حال حاضر زیرساخت تئوری و قانونی برای اجرای طرح امضای دیجیتال در کشور وجود دارد، اما با وجود اینکه لازم الاجرا بودن آن هم ابلاغ شده، اما هنوز در فوریت قرار نگرفته است.
مدیر بانکداری الکترونیک بانک قرض الحسنه رسالت با بیان اینکه از این زیرساخت در فضای بانکی کشور استفاده شده است، تصریح کرد: بانک قرض الحسنه رسالت هم اکنون طرح امضای دیجیتال را اجرایی کرده و برخی بانک های دیگر نیز این کار را انجام می دهند.
مهدوی با اشاره به زیرساخت نرم افزاری موردنیاز امضای الکترونیک، گفت: زیرساخت نرم افزاری این طرح بر اساس رمزگذاری نامتقارن است که در برخی بانک ها این امروز اجرایی شده و در سطح کلان نیز بانک مرکزی این پروژه را در قالب طرح چک های الکترونیک اجرایی خواهد کرد.
به گفته وی، چک های الکترونیکی نیاز به زیرساخت امضای دیجیتال دارند و بر اساس تدابیر اندیشیده شده در بانک مرکزی این طرح تا سال 1399 یا 1400 نهایی خواهد شد.
این در حالی است که ناصر حکیمی، معاون فناوری های نوین بانک مرکزی در سال 1395 گفته بود که تا یک سال دیگر این موضوع اجرایی می شود.
مدیر بانکداری الکترونیک بانک قرض الحسنه رسالت با اشاره به کاربرد امضای الکترونیک در کشور، اظهار کرد: از این زیرساخت نه تنها در مباحث مربوط به احراز هویت در مسائل بانکی می توان استفاده کرد، بلکه استخراج هویت تراکنش ها نیز از طریق امضای دیجیتال امکان پذیر است.
مهدوی با بیان اینکه کشورهای پیشرفته 15 تا 20 سال پیش این طرح را اجرایی کردند، گفت: بانک ها می توانستند زودتر این پروژه را اجرایی کنند، اما بر اساس زمان و اقتضائات مالی این کار را انجام ندادند.
وی در ادامه با اشاره به برخی چالش های موجود در روند اجرای این طرح، خاطرنشان کرد: ایجاد زیرساخت های اولیه برای امضای الکترونیک در کشور ماه هزینه اولیه ای دارد و پس از آن توجیه مدیران به استفاده از این پروژه یکی دیگر از چالش هاست.
مدیر بانکداری الکترونیک بانک قرض الحسنه رسالت اضافه کرد: موضوع دیگر با توجه به تحریم های اعمال شده علیه ایران محدودیتی در استفاده از جستجوگرها خواهیم داشت و موضوع امنیتی آن نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
به گفته مهدوی، در حال حاضر هماهنگی های لازم بین دستگاه های اجرایی مرتبط با این پروژه در حال انجام است و امید است که تا سال 1400 این پروژه در کشور راه اندازی شود.