به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ، آمار منتشر شده صنعت بیمه در 4 ماهه اول 1396 مشتمل بر سه قسمت حق بیمه تولیدی ، خسارت پرداختی و نسبت خسارت است که هر کدام بصورت جداگانه شرح داده شده است:
الف) حق بیمه تولیدی
حجم حق بیمه های تولیدی بازار بیمه با 16/3 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به بیش از88/5 هزارمیلیارد ریال رسید.
در حالیکه سهم بخش غیردولتی از این مقدار به 64/9 درصد رسید و 35/1 درصد دیگر توسط بیمه ایران در نقش تنها شرکت بیمه دولتی تولید شد.
با این حال تنها 9 شرکت بیمه ایران، بیمه آسیا، بیمه دانا، بیمه پارسیان، بیمه البرز، بیمه کوثر، بیمه پاسارگاد، بیمه معلم و بیمه رازی (هر یک دارای سهم بالاتر از 3 درصد) درمجموع 82 درصد از حق بیمه تولیدی بازار را به خود اختصاص داده اند و 18 درصد مابقی حق بیمه، توسط 18 شرکت بیمه دیگر تولید شده است.
قابل توجه است که تعداد بیمه نامه های صادره در این مدت نیز با 27/1 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل، نزدیک 17/9 میلیون فقره بود و 39/8 درصد حق بیمه های تولیدی به رشته بیمه شخص ثالث و مازاد اختصاص داشت.
در این بین سهم بیمه زندگی به 16/1 درصد از پورتفوی حق بیمه تولیدی بازار رسید و 19/7 درصد از حق بیمه های تولیدی مرتبط با بیمه درمان بود.
ب) خسارت پرداختی
شرکت های بیمه بالغ بر 54/9 هزارمیلیارد ریال خسارت به بیمه گذاران پرداخت نمودند که در مقایسه با چهار ماهه منتهی به تیر 1395 ، معادل 18/2 درصد رشد نشان می دهد.
با توجه به اینکه 59/5 درصد از خسارتهای بازار بیمه توسط بخش غیردولتی جبران شد در مجموع شرکت های بیمه در حدود 12/5 میلیون مورد خسارت به بیمه گذاران پرداخت نمودند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 32/2 درصد رشد داشته است.
لازم به ذکر است 38/5 درصد از خسارت های بازار بیمه در رشته بیمه درمان پرداخت شده است و 35/3 درصد از خسارتهای پرداختی به بیمه شخص ثالث و مازاد اختصاص داشته و سهم بیمه زندگی نیز به 7/7 درصد از خسارتهای پرداختی در بازار بیمه رسید.
ج) نسبت خسارت
نسبت خسارت عبارت است از: حاصل تقسیم خسارت پرداختی به حق بیمه تولیدی بر حسب درصد است و در محاسبه آن مبالغ خسارتهای معوق، ذخایر حق بیمه، کارمزد شبکه فروش و هزینه های اداری- عمومی دخالت داده نمی شود.
لازم به ذکر است، بررسی آمار عملکرد شرکتها و رشته های بیمه از حیث "نسبت خسارت" در این مدت نمی تواند ارزیابی مطلوبی از عملکرد آنها در دسترس قرار داده و فعالیت واقعی شان را نشان بدهد، چرا که با گذشت تنها 4 ماه از سال، دریافت کامل حق بیمه های مربوط به برخی از بیمه نامه های صادره در این مدت انجام نگرفته و به مرور طی سال وصول خواهند شد. با این وجود، آمار نسبت خسارت در شرکتها و رشته های بیمه در این مدت به شرح زیر است:
نسبت خسارت صنعت بیمه در این مدت در حدود 62 درصد بود و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 1 واحد افزایش نشان داد.
نسبت خسارت 7 شرکت بیمه: میهن، دانا، سینا، آسماری، ایران، البرز و دی ( به ترتیب با: 191/4 ، 112/6 ، 85/6 ، 81/6 ، 71/6 ، 68/7 ، 66/9 درصد ) بالاتر از این میزان در بازار بیمه بوده است.
پس از شرکتهای بیمه نامبرده، نسبت خسارت شرکت بیمه پارسیان ( با 60/6 درصد) به این میزان در سطح بازار بیمه نزدیک بوده و نسبت خسارت سایر شرکتهای بیمه به مراتب پایین تر از این مقدار است.
سه رشته بیمه درمان، حوادث راننده و بدنه اتومبیل (با 121/5 ، 72/1 ، 68/8 درصد ) نسبت خسارتی بالاتر از بازار بیمه داشتند.
پس از رشته های نامبرده، نسبت خسارت دو رشته بیمه شخص ثالث - مازاد و حوادث ( با 55 ، 50/3 درصد ) بالاتر از سایر رشته ها بوده اما از سطح بازار بیمه به مراتب پائین تر بوده است.