به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از کمیته امداد امام خمینی (ره)، محمد امید، با اشاره به شناسایی مددجویان مستعد اشتغال گفت: از مجموع جامعه آماری نزدیک به دو میلیون و 700 هزار نفر، حدود یک میلیون نفر از مددجویان تحت حمایت این نهاد باتوجه به غربالگری انجام شده مستعد ایجاد اشتغال هستند.
وی ادامه داد: تعداد 45درصد آنان مستعد طرح اشتغال و 12درصد دارای طرح اشتغال و مابقی به علت بیماری و معلولیت، داشتن بیمار نیاز به مراقبت و فرزند صغیر، محصل بودن، مشمولان خدمت سربازی و کهولت سن مستعد ایجاد اشتغال نیستند.
وی با بیان اینکه رویکرد اصلی کمیته امداد توانمندسازی خانواده های تحت حمایت کمیته امداد افزود: توانمندسازی اقتصادی و خودکفایی مددجویان بر اساس نیاز سنجی مناطق، استعدادسنجی، مشاوره و راهنمایی شغلی، آموزش فنی و حرفه ای و کارآفرینی، ایجاد اشتغال و پایدارسازی مشاغل انجام می گیرد.
وی در ارتباط با اشاره به جنسیت و سن افراد مستعد اشتغال در این نهاد افزود: 77 درصد از افرادی که مستعد اشتغال هستند بین سنین 18 تا 60 سال، 22 درصد هم بالاتر از 60سال و 1درصد این افراد زیر 18 سال هستند.
امید تصرح کرد: 24درصد دوره ابتدایی، 29درصد دیپلم و زیردیپلم، 6درصد فوق دیپلم و لیسانس و کمتر از 1درصد فوق لیسانس و دکترا هستند.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد در ارتباط با وضعیت سکونت افراد مستعد اشتغال یادآورشد: 3 درصد از این افراد در حاشیه شهرها، 54 درصد در روستاها و حدود 46درصد در شهرها سکونت دارند.
امید از بهره مندی بیش از250 هزار مددجوی تحت پوشش از آموزشهای کوتاه مدت و بلند مدت سازمان فنی و حرفه ای خبر داد و تصریح کرد: 350 هزار مددجو نیز در حال دریافت مشاوره از کمیته امداد و سازمان فنی و حرفه ای برای آموزش حرف مختلف هستند.
امید با بیان اینکه امسال110هزارخانوار با ایجاد اشتغال و خودکفایی از پوشش کمیته امداد خارج می شوند، گفت: چنانچه برای یک میلیون افراد مستعد اشتغال، از طریق کاریابی با پرداخت تسهیلات فرصت شغلی ایجاد شود، نیاز به اعتباری بالغ بر 200 هزار میلیارد ریال تسهیلات است.