به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت , پدرام سلطانی در نشست هیئت اعزامی ژاپن گفت: این نشست برای دو طرف از اهمیت زیادی به منظور توسعه روابط برخوردار است.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران اظهارداشت: ایران بر اساس گزارش های معتبر داخلی و خارجی دومین اقتصاد بزرگ خاورمیانه، آسیای میانه و منطقه است. وی تصریح کرد: همچنین ایران رتبه اول در ذخایر گازی، رتبه سوم در تولید گاز طبیعی و رتبه دوم در ذخایر نفتی برخوردار است؛ از سویی در تولیدات معدنی جایگاه ویژه ای دارد.
سلطانی ادامه داد: در عین حال در حوزه معدن ایران پنجمین تولیدکننده سیمان، دومین تولیدکننده گچ و اولین تولیدکننده ذخایر روی در دنیا است. وی یادآور شد: اقتصاد ایران در حال گذار از اقتصاد مبتنی بر منابع به کارایی است.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران افزود: منابع انسانی در حال حاضر مهم تر از ذخایر معدنی در ایران است. همچنین نرخ بالای تحصیلات عالی جوانان ایرانی در تعداد فارغ التحصیلان مهندسی مشهود است و در این زمینه دارای رتبه پنجم در دنیا است.
به گفته وی، این رتبه برای شرکت های ژاپنی بسیار مهم است که با بهره گیری از مزیت های اقتصادی ایران و تکیه بر نیروی انسانی تحصیل کرده می توانند با سرمایه گذاری در این کشور به بیشترین میزان بهره وری در منطقه دست یابند و ارزش افزوده آن را برای کل منطقه رقم بزنند.
سلطانی اظهارداشت: ایران در حال حاضر باثبات ترین کشور منطقه خاورمیانه است و از امنیت بالایی برخوردار است و در قیاس با کشورهای دیگر منطقه مطمئن ترین نقطه برای سرمایه گذاری است.
وی افزود: موقعیت ژئواستراتژیک ایران در منطقه این کشور را به یکی از نزدیکترین مناطق اتصال شرق به غرب و شمال به جنوب قرار داده و نزدیکترین کشور به بازار 600 میلیون نفری خاورمیانه و آسیای میانه است.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران اظهارداشت: فرصت های تجاری و سرمایه گذاری متعددی برای همکاری شرکت های ایرانی و ژاپنی وجود دارد. از جمله در حوزه های انرژی، خودرو و قطعات خودرو، معدن، صنایع معدنی، کشاورزی و منسوجات دو کشور می توانند با یکدیگر همکاری های مشترک داشته باشند.
سلطانی افزود: فرصت های سرمایه گذاری با ایران در زمینه های تکنولوژی های نوین و خدمات در حال افزایش است و زمینه های خوبی برای فعالیت در زمینه های گردشگری، حمل و نقل، بانک، بیمه، تبادل و انتقال دانش فنی با توجه به نیروی تحصیل کرده در ایران وجود دارد.
وی با اشاره به ابنکه بعد از برجام در کشور شاهد رفت وآمد جدی رقبای اروپایی شرکت های ژاپنی بودیم گفت: البته همه می دانند کشور ژاپن بعد از بررسی های همه جانبه به بازار کشورهای دیگر وارد می شود از این رو بعد از ورود نیز فعالیت های گسترده تری را آغاز می کند.
سلطانی ورود هیات ژاپنی به ایران را سرآعازی برای توسعه روابط تجاری و معاملات با ژاپن دانست و گفت: امیدواریم دو کشور با بهره مندی از ظرفیت های یکدیگر بتوانند در مسیر توسعه و گسترش تعاملات گام هایی محکم بردارند.