به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل ازپایگاه خبری بورس کالای ایران، حامد سلطانی نژاد در مورد روند معاملات شکر در بورس کالای ایران گفت: بازار شکر در بورس کالا در مسیر رونق قرار گفته، به طوری که از ابتدای سال جاری تا کنون 265 هزار تن شکر در بورس کالا عرضه شده است، این در شرایطی است که روز سه شنبه نیز 6 هزار و 600 تن شکر در این بازار معاملاتی عرضه شد و این روند تا تنظیم بازار و رفع التهاب از بازار شکر ادامه خواهد داشت.
وی در ادامه در رابطه با عرضه های سلف و نقدی در بورس کالای ایران اظهار داشت: در حال حاضر خریداران ما مصرف کنندگان عمده هستند و برای اینکه بازار به تعادل برسد نیاز است که بخش مصرف کنندگان خرد را هم در قالب واحدهای صنفی و شرکت های تعاونی و بنکداران پوشش دهیم.
سلطانی نژاد گفت: در حال حاضر مصرف کنندگان عمده و کارخانه های تولیدی و صنایع پایین دستی در بازار شکر بورس کالا حضور دارند و هنوز همه عرضه شکر دراین بازار صورت نمی گیرد و انتظار داریم همه طرف های عرضه شکر اعم از تولیدکنندگان و وارد کنندگان در این بازار فعال شوند و عمده طرف های تقاضا را نیز پوشش دهیم.
وی افزود: در روزهای اخیر رکورد جدیدی در عرضه و خرید شکر در بورس کالا ثبت شده است و روز دوشنبه حدود 26 هزار تن شکر عرضه شد که 10 هزار تن مورد معامله قرار گرفت و هنوز بخش عمده ای از عرضه شکر در بیرون از بورس کالاست.
مدیرعامل بورس کالا گفت: اگر همه متقاضیان شکر وارد بورس شوند و کد معاملاتی بگیرند می توانیم تا سطح مصرف خرد را هم پوشش دهیم.
سلطانی نژاد ادامه داد: در روزهای آینده شکر تولیدی از چغندرقند هم وارد بازار می شود و از تولید کنندگان انتظار داریم که محل ها و کارخانه های تحویل شکر را افزایش دهند.
وی درباره عرضه گوشت مرغ منجمد هم گفت: هنوز فرهنگ خرید آن از طریق بورس کالا توسعه نیافته است و عمده خریداران هم مصرف کنندگان بزرگ مانند رستورانها و صنایع پایین دستی مانند تولید سوسیس و کالباس است و شرکت پشتیبانی امور دام عرضه مستمری را در هفته های اخیر آغاز کرده است.
سلطانی نژاد گفت:به نظر می رسد اگر تقاضاهای عمده جذب شود به رونق این بازار کمک خواهد کرد و در بیرون از بورس کالا نیز بازار گوشت مرغ گرم از تعادل قیمتی خوبی برخوردار خواهد شد هرچند بخشی از افزایش قیمت مرغ ناشی از افزایش قیمت نهادهای تولیدی است.