به گزارش بانک و صنعت، آرمان خالقی گفت: هدف اصلی تخصیص ارز دولتی تثبیت قیمت ها در آن مقطع بود؛ این کار می توانست برای دوره ای کوتاه قابل توجیه باشد، اما تمدید شدن هر ساله آن قابل فهم برای فعالان و کارشناسان اقتصادی نیست. در این بین افرادی بودند که با سوء استفاده، کالاهایی را که با ارز ارزان وارد کشور شده با ارز آ ازاد در کشور به فروش می رساندند.
او می گوید: در این قیمت کالا ها به قدری خطای محاسباتی وجود داشت و اعداد به قدری بزرگ بود که سر ریز آن به کشور های همجوار می رسید و آن ها را منتفع می کرد. وقتی اختلاف قیمت آرد روغن و حتی محصولات آن را در داخل و خارج از کشور مقایسه می کردیم، مشخص بود که قاچاق را به همراه دارد و سود سرشاری را به جیب قاچاقچی ها سرازیر می کرد. زمانی که کالایی را ارزان در اختیار داشته باشید دور ریز بیشتری خواهید داشت و توجه کمتری به مصرف بهینه خواهیم کرد.
دلار 4200 از فروردین 1397 تا اردیبهشت 1401 میهمان اقتصاد ایران بود. بعد از بروز التهاب قیمتی در ماه های پایانی سال 1396 و هفته های نخست سال 1397؛ اسحاق جهانگیری معاون اول وقت رئیس جمهور، از دلار 4200 تومانی رونمایی کرد. البته بعد ها مسئولیت اتخاذ این سیاست ارزی را کسی بر عهده نگرفت اما این ارز دولتی در آن زمان با این عنوان تخصیص داده شد که قرار است از ایجاد التهاب و افزایش قیمت ها جلوگیری کند.