این کارشناس بازار سرمایه افزود: با توجه به تجربه سوداگرانه ای که در بازارهای موازی طلا، سکه و ارز، مسکن و خوردو وجود دارد، این موضوع تاثیر مثبتی در جهت اصلاح معاملات آن بازارها خواهد بود. تفاوتی که میان کشور ما با سایر کشورها درباره اجرای مالیات بر عایدی سرمایه وجود دارد، ضعف زیر ساخت لازم در این خصوص است، در حال حاضر تنها بازار مسکن است که زیر ساخت مورد نیاز را در اختیار دارد و می تواند این لایحه را اجرا کند.
مدیرعامل سبدگردان فراز با انتقاد از اینکه معاملات در بازارها به منظور مصرف انجام نمی شود و معمولا جنبه کسب سرمایه دارد، گفت: روند بازارها به گونه ای رقم خورده است که بر مبنای چارچوب اصلی خود فعالیتی ندارند، به جرات می توان گفت بیش از 70 درصد از این معاملات جنبه مصرفی ندارد و در دست افراد تاثیر گذار است، بنابراین می توان گفت این لایحه عاملی برای کنترل رفتار هیجانی در بازارها عنوان شده است.
وی با تاکید بر اینکه اگر زیر ساخت های لازم ایجاد شود، قطعا تاثیر مثبتی در اقتصاد خواهد داشت، گفت: تجربه نشان داده که هر جا قوانین سختگیرانه برای مقابله با دلالان ایجاد شود نظم بر آن بازار حاکم می شود، بنابراین مالیات بر عایدی سرمایه نه تنها یک اهرم مقابله ای و منظم است، بلکه باعث می شود تا پول های سرگردان راهی بازارهای سرمایه و بانک شوند.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: مالیات بر عایدی سرمایه یعنی تقویت تولید و انتقال سرمایه به بازارهای مولد، بنابراین با اجرای آن نوسان قیمت هم به حد قابل توجهی کاهش می یابد. از آنجایی که بازار سرمایه بازاری شفاف است، بنابراین نقدینگی پارک شده سرمایه گذاران در سایر بازارها نیز به بازار سرمایه منتقل می شود که در نهایت به نفع اقتصاد است، چرا که این روند سبب کاهش تورم و توزیع عادلانه درآمد می شود.
اسماعیلی با اشاره به روند بازار سرمایه و تاثیر مصوبه اخیر بر آن، گفت: طی چند ماه اخیر بازار سرمایه با فراز و نشیب های زیادی مواجه بوده است که باعث شد مولفه های تاثیر گذار بر بازار تغییر کند و عملا محرک هایی که برای بازگشت آرامش و تعادل به بازار سرمایه به کار گرفته شدند بی تاثیر ماندند، اما در حال حاضر شاهد هستیم که ابهامات و مشکلات رو به پایان هستند، به طوریکه پیش بینی می شود بازار سهام به زودی روند رو به رشدی در پیش بگیرد.