به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک وصنعت,محمد صادق مفتح در مراسم افتتاحیه اولین همایش بین المللی صنعت و صادرات فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه توجه به بحث فناوری اطلاعات آنچنان که باید مورد توجه قرارنگرفته تصریح کرد : صنعت IT میتواند به عنوان توانمندساز و کاهش دهندة فاصلهها بین تولید کننده و مصرف کننده در بخش صنعت، معدن و تجارت کشور مورد توجه قرار گیرد .
وی تاکید بر اهمیت این صنعت را از زوایای مختلف مورد اشاره قرار داد و افزود: در ابتدای دهه 60 تا سال 65 نرخ افزایش جمعیت بالغ بر 9/3 درصد بود و بعد از آن با توجه به سیاستهای اتخاذ شده این رقم کاهش پیدا کرد. در این بین همگام با نرخ افزایش جمعیت شاهد ایجاد مازاد ظرفیت در مقاطع مختلف نظام آموزشی و تحصیلاتی کشور شدیم.
وی ادامه داد: موج عظیمی که در نظام آموزشی پرورش یافت کم کم وارد مقطع آموزش عالی و دانشگاه شده که این امر موجب گردید توسعه دانشگاهها و توجه به تحصیلات عالیه بیش از پیش مورد اهمیت قرارگیرد. به گفته وی طبق آمار رسمی تعداد فارغ التحصیلان تحصیلات عالیه در سال 90 ، سیزده برابر سال 70 شده است که این آمار علاوه بر این مطلب که اقدامات خوبی در زمینه آموزش عالی و توسعه علم و دانش و دانشگاهها در کشور را نوید میدهد از سوی دیگر حاکی پیام نگران کنندهای در خصوص موج زیادی از جویندگان کار و افراد تحصیل کرده برای ورود به بازار کار است .
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این مطالب نکته حائز اهمیت در این راستا را موضوع ایجاد اشتغال و نقش صنعت فناوری اطلاعات دانست و گفت: در حال حاضر یکی از رئوس برنامهریزیهای دولت ایجاد اشتغال به عنوان محوریترین سیاست گذاریها بشمار میآید که نقش صنایع و بخش تولید با توجه به مدت زمان و میزان سرمایه گذاری مورد توجه است.
مفتح اضافه کرد: یکی از زودبازدهترین صنایعی که در زمان کوتاه منجر به اشتغالزایی بالا خواهد شد صنعت IT است از این رو توجه به این صنعت و توسعه آن باید بیش از پیش مورد تاکید قرار گیرد.
وی در ادامه سخنان خود به برخی گزارشات در زمینه جایگاه صنعت IT در کشورهای پیشرفته اشاره کرد و افزود: به عنوان مثال در کشور آمریکا برای ایجاد یک شغل در صنعت پتروشیمی باید حدود یک میلیون و هفتصدو هشتاد هزار دلار سرمایه گذاری صورت گیرد که این رقم در صنعت معدن و ساختمانی حدود یک میلیون دلار، در صنایع سنگین حدود 170 هزار دلار و در صنایع مصرفی حدود 300 هزار دلار است. این درحالی است که برای ایجاد یک شغل در صنعتی IT در این کشور با 270 هزار دلار سرمایه گذرای میتوان یک شغل ایجاد کرد.
وی با تاکید این مطلب که توجه به زیر ساختها و ارزش افزوده در صنعت فناوری اطلاعات نسبت 5 به 1 است اظهار کرد: مزیت صنعت IT از جنبههای مختلفی قابل تامل است بطوری که با سرمایهگذری بسیار کم میتوان اشتغالزایی بالایی ایجاد کرد.
معاون توسعه فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیک وزارت صنعت، معدن وتجارت با بیان اینکه سرمایه گذریهای خوبی برای توسعه سختافزار و زیرساختها در کشور انجام شده است گفت: این اقدامات حداقل میتواند تا 5 سال آینده کشور را تامین کند .
مفتح در ادامه ضمن تاکید دوباره این مطلب که سرمایهگذاری برای توسعه IT در زمینه اشتغالزایی از گسترهبالایی برخوردار است افزود: وزارتخانه در این خصوص برنامههای مناسبی را تدوین کرده است بطوری که طی 3 ماه سال جاری این همایش مذکور به عنوان سومین همایش بزرگ تخصصی در زمینه صنعت IT محسوب میشود .
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین توسعه خدمات IT را به عنوان یک ضرورت غیرقابل اجتناب ذکر کرد و گفت: براساس شاخص میزان آمادگی و گرایش کشورها برای استفاده از فرصتهای ایجاد شده توسط صنعت IT که در جهت افزایش رقابتپذیری و توسعه رفاه کشور مورد توجه قرارمیگیرد میتوان گفت که صنعت IT چراغ راهی است که ما را در توسعه اقتصادی کشور و جذب اشتغالزایی بیشتر کمک خواهد کرد.
وی در ادامه سخنان خود جایگاه ایران را در صنعت IT در سال 2013 در رتبه 101 عنوان کرد و گفت: این درحالی است که این رقم در سال 2012 رتبه 104 بوده است . اما با این وجود ارتقاع سه پله ای ایران نمیتوان تمام صنعت IT کشور را نشان دهد چراکه در این بین تواناییهای بلافعل و بلاقوهای در کشور وجود دارد که متناسب به پیش نرفته است .
وی در بخش دیگری از سخنان خود جایگاه صنعت فناوری اطلاعات کشور را از نظر کیفیت سیستمهای آموزشی در بین دیگر کشورها 94 دانست ضمن اینکه جایگاه کشورمان از نظر کیفیت ریاضیات و دانش در رتبه 32 و در زمینه ایجاد و توسعه دولت الکترونیک در رتبه 61 ذکر کرد .
مفتح در ادامه سطح جذب تکنولوژی توسط بنگاهها را در این صنعت مورد اشاره قرارداد و گفت: در این زمینه از جایگاه مناسب برخوردارد نیستیم به گونهای که رتبه کشور در این زمینه در مقام 119 قرار دارد.
وی بحث IT در صنعت و صنعت فناوری اطلاعات را یکی از مهمترین برنامههای وزارتخانه قلمداد کرد و گفت: در این راستا از عقب افتادگی جدی برخورداریم و با توجه به تمامی مزیتها و یژگیهای صنعت IT در کشور نیازمند توسعه جدی آن هستیم .
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با تاکید بر این مطلب که قابلیت بالایی در زمینه صادرات محصولات IT محور در کشور وجود دارد افزود: میتوان با رشد توسعه این صنعتی بیش از گذشته در افزایش سطح صادرات غیر نفتی کشور سهیم باشیم .
وی از همه تشکلها، صاحبنظران و صنعتگران خواست تا ضمن ارائه نقطه نظرات و دیدگاههای خود تعامل بیشتر را با وزارتخانه برقرار کنند تا بتوان به توسعه صنعتی فناوری اطلاعات در کشور کمک کنیم .