به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابطعمومی و امور بینالملل سازمان برنامه و بودجه کشور، دکترسعید نمکی در جلسه روسای دانشگاهها و مراکز آموزشی علمی استان همدان با بیان اینکه کاستیهایی در بخش آموزش عالی کشور داریم، افزود: در این حوزه هنوز همافزایی نداریم و اولویت آموزشی و پژوهشی در دانشگاهها مشخص نیست.
وی با بیان اینکه دانشگاههای پیشرو جهان برای حل معضل منطقه خود تلاش میکنند، اظهار داشت: دانشگاه پیشرفته دانشگاهی است که مشکل منطقه خود را حل کند.
دکترنمکی گفت: ما نمیتوانیم از تهران برنامه توسعه به استان بدهیم، بلکه این وظیفه دانشگاه است و نباید جزیرهای کار کنیم.
وی با بیان اینکه پیشرفتهای کشور در عرصه فناوری تحسینبرانگیز است، افزود: اما از امکانات کشور در تحقیقات درست استفاده نکردهایم.
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه عرصه آموزش عالی از آموزش ابتدایی و آموزش و پرورش منفک نیست، افزود: سرمایه یک مملکت بچههایی است که روی نیمکتها نشستهاند.
وی اظهار داشت: سال گذشته 100 درصد بودجه دانشگاهها تخصیص یافت و امسال نیز با وجود همه مشکلات اصرار داریم 100 درصد بودجه دانشگاهها پرداخت شود.
دکتر نمکی اضافه کرد: سیاست رئیس جمهوری توسعه زیرساختهای آموزشی و انسانی از طریق آموزش است.
معاون سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار داشت: امروز اگر بخواهیم در برابر لجام گسیختگی رفتارهای ترامپ بایستیم، دانشگاه و شرکت های دانش بنیان بزرگترین نقش را می توانند داشته باشند.
وی با بیان اینکه اگر 6 ماه اساتید، معلمان و پژوهشگران در کنار مردم عمل کنند در عرصه بینالمللی خواهیم درخشید، افزود: یکی از اقدامات طلایی دولت تدبیر و امید کاهش هزینه کمرشکن از جیب خانوارها با اجرای طرح تحول نظام سلامت بود.
وی ادامه داد: امروز دولت درصدد است این طرح را با شدت و قدرت ادامه دهد و در همین ارتباط بازنگریهایی انجام میشود.
دکتر نمکی تصریح کرد: دولت مصمم است هیچ دارویی برای بیماران گرانتر از قبل نباشد و یارانه دارو کماکان پرداخت میشود.
معاون سازمان برنامه و بودجه اظهار کرد: ضرورت های نظام سلامت را باید جدی گرفت و در بیماریهای غیر واگیر دانشگاهها و آموزش عالی و ابتدایی بزرگترین نقش را دارند.
وی با بیان اینکه شادمان کردن مردم در کاهش اعتیاد، خشونت و رفتارهای خشونتآمیز نقش مهمی دارد، افزود: امروز سلامت مردان موضوع جدی است که به عنوان قشر نانآور خانوادهها فراموش شده است.
استفاده از تجربیات یزد برای رفع مشکل کمآبی همدان
دکتر نمکی همچنین در سفر به استان همدان ضمن بازدید از مناطق حفاظت شده خانگرمز تویسرکان و نشر این استان خواستار استفاده از تجربیات استان یزد با ساخت آب انبار برای رفع خشکسالی در همدان شد.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور افزود: برای رفع مشکل خشکسالی در مناطق حفاظت شده همدان میتوان همانند یزد در ساخت آب انبار برای مقابله با بحرانهای کمآبی تلاش کرد.
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور همچنین خواستار ارائه طرحهای پژوهشی در خصوص نحوه حفاظت از مناطق حفاظت شده، پیش از درخواست بودجه شد.
وی با بررسی وضعیت وحوش مناطق حفاظت شده همدان در گفت و گو با محیطبانان، افزود: هوشمندسازی منطقه حفاظت شده خانگرمز برای حفاظت از این منطقه ضروری است.