به گزارش بانک و صنعت، عیسی گلشاهی در حاشیه ششمین همایش ملی و نمایشگاه خاویار و صنایع وابسته با بیان اینکه بر اساس آخرین آمارهای رسمی تقریبا 45 درصد خاویار تولیدی در کشور صادر و 55 درصد نیز در بخش های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد، گفت: از این 55 درصد بخشی به عنوان مصرف داخلی و بخش دیگر نیز به عنوان خاویار درجه دو و سه به مصارف بهداشتی و آرایشی می رسد.
وی ادامه داد: سال گذشته حدود 12 تن خاویار در کشور تولید و 4.5 تن آن صادر شد. همچنین بخشی از خاویار تولیدی نیز در فروشگاه های آزاد فرودگاهی به فروش رسید و از کشور خارج شد که ارز آوری بخش تجاری و مسافری صادرات آن برای کشور حدود 6 میلیون دلار بود.
معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات اضافه کرد:سال گذشته هزار تن گوشت خاویاری صادر شد که 10 میلیون دلار ارز آوری برای کشور داشت.
وی در ادامه افزود: قیمت خاویار بلوگا(فیل ماهی) در مزارع متوسط 10 میلیون تومان به ازای هر کیلو است و متوسط قیمت صادراتی آن از حدود 700 دلار تا حدود 1050 دلار بسته به نوع و کیفیت آن متغییر است.
به گفته وی جمع کل صادرات خاویار و گوشت ماهیان خاویاری حدود 16 میلیون دلار بوده است.
این مقام مسئول در سازمان شیلات به کشورهای هدف صادراتی خاویار ایران اشاره کرد و گفت: خاویار ایران به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، خاور دور، ژاپن و اتحادیه اروپا صادر می شود. مقصد گوشت ماهیان خاویاری ایران نیز روسیه، آذربایجان و اخیرا ارمنستان است.
گلشاهی همچنین از تمدید ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری برای سال 2021 خبر داد و گفت: پنج کشور حاشیه خلیج فارس حدود 10 سال است که براساس توافق بین المللی برای حفظ ذخایر ماهیان خاویاری، صید تجاری این ماهی ها را ممنوع کرده اند و این ممنوعیت برای امسال نیز تمدید شده است.