پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 580346 تاریخ : 1400/02/25-13:26:30
,11,
ارزش خانه های خالی، برابر با نصف رقم تفاهم 25 ساله ایران و چین!

ارزش خانه های خالی، برابر با نصف رقم تفاهم 25 ساله ایران و چین!

ارزش خانه های خالی که علیرغم سرمایه گذاری سنگین حدود 200 میلیارد دلاری، خدمتی به اقتصاد کشور نمی کنند و راکد مانده اند به اندازه نصف تفاهم نامه 25 ساله ایران و چین است.

به گزارش خبرنگار بانک و صنعت، این روزها اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی با قدرت در حال پیشروی است و سازمان امور مالیاتی نیز اعلام کرده که از مرداد ماه امسال، برگه های مالیاتی برای مالکان خانه های خالی که در 4 ماهه نخست امسال اقدامی برای اجاره دادن یا فروش واحدهای خالی خود نکرده اند، صادر می کند.

گفته می شود نقش مالیات بر خانه های خالی، اصلاح وضعیت کنونی بازار مسکن و رهایی از اقدامات سوداگران با خالی نگه داشتن واحدهای مسکونی و احتکار آنها به امید افزایش قیمت مسکن و درنتیجه حفظ ارزش دارایی های مالکان این واحدهاست که به جای سرمایه گذاری در بخش های مولد اقتصادی، بخش هایی چون مسکن و املاک را برای سوداگری انتخاب می کنند که نتیجه آن، دامن زدن به نابسامانی های بازار مسکن است.

با این حال به گفته کارشناسان، در کنار اجرای مالیات بر خانه های خالی، پایه مالیاتی عایدی سرمایه نیز به کمک این پایه مالیاتی می آید و به تولید بها می دهد؛ نظریه ای که بعضاً با مخالفت هایی هم روبروست و مخالفان این نظریه معتقدند باید از همه بخش های اقتصاد غیر مولد که برای سرمایه گذاری و افزایش عایدی سرمایه گذاران در کشور فراهم شده، مالیات اخذ شود و به جای آن حجم مالیات از تولیدکننده کاهش یابد.

کارشناس اقتصادی: مالیات بر خانه های خالی به تنهایی کارآمد نیست

محمد یزدی زاده اقتصاددان مالیات بر خانه های خالی یک مالیات با ماهیت هدایتی در اقتصاد است و هزینه نگهداری خانه های خالی را به عنوان یکی از جنبه های سرمایه، افزایش می دهد و با تصویب اصلاحیه اخیر این قانون، این اتفاق در حال رخ دادن است.

وی افزود: مالیات عایدی بر سرمایه، مالیاتی است برای هدایت سرمایه ها به بخش های مولد؛ به این معنا که بخش هایی که غیر مولد هستند و اقتصاد ما بیشترین گرفتاری را از همین بخش ها دارد و سرمایه های کشور به شکل عجیبی در این بخش ها متورم شده و درصد کوچکی از آنها می تواند اقتصاد کشور را از خام فروشی راحت کند، با جرایم مالیاتی، به سمت بخش های مولد هدایت می شوند.

ارزش خانه های خالی چقدر است؟

عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه مالیات بر خانه های خالی، املاک بلااستفاده را فعال می کند و مالیات بر عایدی سرمایه، این سرمایه ها را هدایت می کند ادامه داد: مثلاً در آماری که درباره املاک بلااستفاده اعلام می شود، نزدیک به 200 میلیارد دلار برآورد می شود که صرفاً ارزش املاک خالی در کشور است.

وی تصریح کرد: امیدواریم با مالیات بر خانه های خالی، این 200 میلیارد دلار از راکد بودن به فعال بودن تغییر وضعیت دهد؛ اما نه بخش مولد؛ بلکه صرفاً از رکود خارج می شود. تبدیل وضعیت آن از فعال بودن به مولد بودن با استفاده از مالیات بر عایدی سرمایه امکان پذیر است.

این اقتصاددان تأکید کرد: 200 میلیارد دلار 5 برابر سرمایه ای است که کشور نیاز دارد تا از خام فروشی خلاص شود؛ این رقم، نصف تفاهم نامه ایران و چین برای 25 سال است.

یزدی زاده ارزش خودروهای لوکس را یک و نیم برابر سرمایه مورد نیاز برای اتمام خام فروشی در ایران دانست و گفت: ارزش این خودروها چیزی حدود 1,500 هزار میلیارد تومان برآورد می شود.

سیاست های کلان اقتصادی را اشتباه پایه ریزی کرده ایم

عضو سابق شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور با تأکید بر اینکه آمارها نشان می دهد سیاست های کلان اقتصادی کشور، اشتباه پایه ریزی شده، ابراز داشت: در اقتصاد ما، زمینه سرمایه گذاری برای بخش هایی که ذاتاً بدون ریسک بوده، سوددهی ذاتی دارند و همواره مورد اقبال عمومی بوده اند را فراهم کرده ایم و اتفاقاً از مالیات هم معافشان کرده ایم.

وی با بیان اینکه رشد قیمت املاک و خودرو از رشد طلا و ارز در کشور به مراتب بیشتر بوده، گفت: علت آن این است که هر از گاهی واردات خودرو ممنوع می شود و نوعی انحصار ایجاد می کند که این انحصار به رشد قیمت منجر می شود بنابراین پیشنهاد می شود مالیات بر عایدی سرمایه برای ملک و خودرو اعمال شود تا کسی که قصد سرمایه گذاری در این دو بازار را دارد، منصرف شده و به سمت تولید بیشتر تشویق شود.

4 بازار ملک، خودرو، ارز و طلا همزمان مالیات عایدی سرمایه دهند

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه اگر 4 بازار اصلی را مورد اصابت همزمان مالیات بر عایدی سرمایه قرار ندهیم، این اتفاق می افتد که یک بازار برای سایر بازارها تخریب شود افزود: 4 پایه ملک، خودرو، ارز و طلا باید همزمان مورد اصابت مالیات بر عایدی سرمایه باشند؛ در غیر این صورت اجرای ناقص آن به اقتصاد صدمه می زند.

ارقام عجیب و غریب از ذخایر خانگی ارز و طلا

یزدی زاده ادامه داد: 20 تا 25 میلیارد دلار ارز خانگی و معادل همین میزان، ذخیره خانگی شمش یا سکه طلا در کشور برآورد می شود بنابراین نمی توان گفت که بازار مسکن و املاک از بازارهای ارز و طلا قدرتمندتر، بزرگ تر و پُرنقدینگی تر است. ارز و طلا به عنوان شاخص بی ثباتی اقتصادی ما تبدیل شده اند و ابزار اقتصادی دشمن در جنگ اقتصادی هستند.

بازار مسکن تحت تأثیر ارز و طلاست

وی خاطرنشان کرد: این دو بازار چون شاخص تورم هستند، بر بازار مسکن هم اثرگذارند و متأسفانه به جایگزین پول ملی تبدیل شده اند؛ البته مسکن هم به محلی برای حفظ ارزش دارایی ها تبدیل شده است؛ اما فرق بازار مسکن با دو بازار ارز و طلا در این است که برای تبدیل مسکن به نقدینگی، ارقام بالایی نیاز است اما با هر میزان تقاضایی، می توان وارد دو بازار ارز و طلا شد بنابراین اجرای مالیات بر عایدی سرمایه باید در همه بازارها همه جانبه باشد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 199
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران