پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 591237 تاریخ : 1400/09/02-17:03:57
,10027,
ارائه تصویری از بازار بیمه اتکایی ایران

ارائه تصویری از بازار بیمه اتکایی ایران

هر مانعی بر سر راه توزیع ریسک در سراسر جهان، موجب کاهش رقابت، کاهش انتخاب مشتری، هزینه های بیشتر بیمه اتکایی و افزایش تمرکز داخلی ریسک در افق بلندمدت می شود. استفاده از پوشش بیمه اتکایی خارجی، در صورتی که مجموع توان بیمه گران داخلی برای تحمل خطر بیمه شده کافی نباشد(مانند ریسک های بزرگ و حوادث فاجعه آمیز) ضرورت دارد.

به گزارش بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی پژوهشکده بیمه، به کارگیری استراتژی بیمه اتکایی برای توزیع ریسک، یکی از مهمترین راهکارهای موجود در به دست آوردن سهم بازار و افزایش کارایی شرکت های بیمه در سطح جهانی است. عملکرد موفق و کارایی بالای صنعت بیمه، انگیزه و محرکی برای دیگر صنایع و توسعه اقتصاد کشورها ایجاد می کند. بنابراین ایجاد بستر لازم رقابت برای صنعت بیمه کشور مستلزم آن است که ساختار بازار بیمه های اتکایی نیز از کارایی لازم برخوردار باشد. اثر بیمه اتکایی بر صنعت بیمه را می توان منشاء کسب درآمد ارزی از طریق قبولی اتکایی از خارج و منشاء هزینه ارزی از طریق واگذاری اتکایی به خارج دانست.

بر این اساس، میز تخصصی بیمه های اتکایی پژوهشکده بیمه اقدام به ارائه گزارشِ تحلیلی با عنوان «ارائه تصویری از بازار بیمه اتکایی ایران» با رویکردی کاربردی نموده است. این مطالعه که با هدف ارائه تصویری از بازار بیمه اتکایی ایران از نظر عملکرد و توسط فاطمه عطاطلب راهبر میز تخصصی بیمه های اتکایی پژوهشکده بیمه انجام شده، تصویری از بازار بیمه اتکایی ایران از نظر اندازه، ظرفیت و نسبت های مالی کلیدی ارائه می دهد و ضمن بررسی آمار و عملکرد اتکایی بازار بیمه ایران، ساختار بازار بیمه اتکایی ایران و 31 کشور جهان از بُعد رقابت و انحصار و همچنین وضعیت اتکایی اجباری در ایران و 80 کشور جهان را مورد مطالعه قرار داده است.
از پارامترهای اساسی برای تعیین سطح کارآمدی ساختار بیمه های اتکایی در هر کشور، ظرفیت نگهداری و ظرفیت قبولی ریسک است و آمارها نشان می دهد که ظرفیت قبولی شرکت های بیمه غیردولتی از ظرفیت بازار بیمه اتکایی بسیار ناچیز است.
بر اساس یافته های این پژوهش، اندازه بازار بیمه اتکایی ایران در مقایسه با بازار بیمه بسیار کوچک است. اما هر دو بازار در ده سال گذشته رشد داشته اند. همچنین ساختار بازار بیمه اتکایی کشور به صورت انحصار موثر به شدت متمرکز است.
نتایج بررسی ساختار بازار بیمه اتکایی کشورهای منتخب نیز نشان دهنده آن است که اکثریت غالب کشورهای مورد مطالعه با ساختار انحصار کامل یا انحصار چندجانبه به شدت متمرکز مواجه هستند. از میان کشورهای مورد مطالعه، 13 کشور به دلیل وجود یک بیمه گر اتکایی، ساختار انحصار کامل دارند.
همچنین بررسی وضعیت اتکایی اجباری در 80 کشور مورد بررسی حاکی از آن است که 39 کشور از جمله ایران، در حال حاضر دارای اتکایی اجباری هستند که با هدف جلوگیری از خروج ارز و افزایش ظرفیت داخلی صنعت بیمه انجام می شود. البته تجربه سایر کشورها بیانگر حرکت تدریجی به سمت کاهش و حذف اتکایی اجباری است. حذف اتکایی اجباری در سایر کشورها به طور متوسط در یک دوره 4 تا 10 ساله انجام شده است. در برخی از کشورها اتکایی اجباری در اغلب رشته ها حذف شده و تنها در برخی از رشته ها به میزان کم وجود دارد.
برای مشاهده و دریافت متن کامل گزارش پژوهشی به وب سایت پژوهشکده بیمه و یا به نشانی https://www.irc.ac.ir/fa-IR/Irc/4946/Articles/view/14643/1529/ مراجعه نمایید.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 215
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران