به گزارش بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی پژوهشکده بیمه، طرح پژوهشی"بررسی آثار تحریم بر صنعت بیمه کشور (با تمرکز بر بیمه های اتکایی)" با هدف بررسی آثار تحریم ها بر صنعت بیمه و حوزه های متاثر از آن در پژوهشکده بیمه انجام شده است. تحریم های اقتصادی پراستفاده ترین تحریم هاست و بیشترین اثر و ضربه را در کشور هدف ایجاد می کند. آثار زیانبار ممنوعیت دریافت ها و پرداخت های ارزی در دوران تحریم عمدتا در بیمه های اتکایی به عنوان مهمترین ابزار انتقال ریسک نمایان می شود، لذا حوزه اتکایی در این تحقیق مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
در این طرح ضمن اشاره به روند تاریخی تحریم های اعمال شده بر ایران توسط سازمان ملل متحد، ایالات متحده امریکا، اتحادیه اروپا و سایر مؤسسات فعال در زمینه طراحی تحریم ها علیه ایران، به اثرات مستقیم و غیرمستقیم تحریم بر صنعت بیمه پرداخته شده است و نقاط قوت و ضعف و فرصت ها و تهدیدهای ناشی از تحریم بیان شده است. همچنین ضمن پرداختن به تجربیات سایر کشورها در شرایط تحریم، راهکارهایی برای صنعت بیمه در جهت کاهش آثار تحریم ها بیان شده است.
بر پایه نتایج این طرح پژوهشی، شرکت های بیمه متأثر از متغیرهای جمعیتی، بازار کار، متغیرهای کلان اقتصادی، بودجه دولت و بازارهای مالی هستند و متقابلا بر آن ها نیز اثر می گذارند. توسعه بیمه زمینه ساز توسعه اقتصادی کشور بوده و به همین دلیل ارزیابی آثار متعدد تحریم بر صنعت بیمه و به کارگیری یافته های این تحقیق برای کاهش اثرات تحریم بر صنعت بیمه و بهبود عملکرد بخش های مختلف اقتصاد مفید خواهد بود.
بر پایه یافته های این تحقیق، مهم ترین راهکارهای صنعت بیمه در جهت کاهش آثار تحریم شامل ساماندهی ارتباطات متقابل صنعت بیمه با صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، تغییر قوانین و مقررات صنعت بیمه با توجه به تحریم ها، افزایش سرمایه شرکت های بیمه ای جهت بیمه گری، اوراق بهادارسازی بیمه، افزایش و تقویت ظرفیت بیمه و طیف پوشش های کلوپ های ایرانی P&I، تمرکز و توجه به آموزش مدیران و کارشناسان در سطح بین المللی به خصوص در زمینه قراردادهای اتکایی، تشکیل صندوق ها و کنسرسیوم های داخلی بیمه، ایجاد نظام رتبه بندی داخلی، استفاده از نمایندگی های مستقر در سایر کشورها و پیمان پولی دوجانبه جهت توسعه روابط بانکی است.
متن کامل این طرح پژوهشی در آدرس http://www.irc.ac.ir/fa-IR/Irc/4944/Articles/view/16040/1196 قابل دانلود است.