پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 5710 تاریخ : 1391/04/17-00:00:00
,3,
ازدیاد شعب با سپرده‌های مردم

مدیر عامل مؤسسه اعتباری توسعه

ازدیاد شعب با سپرده‌های مردم

مدیر عامل مؤسسه اعتباری توسعه گفت: با سپرده‌های مردم شعبه زدن اشکال شرعی دارد.

 

 

مدیرعامل موسسه اعتباری توسعه با انتقاد از تعدد شعبه بانک‌ها و موسسات اعتباری، تصریح کرد: به جای اینکه با استفاده از سپرده‌های مردم گسترش شعبه آن هم دیوار به دیوار هم راه‌اندازی صورت گیرد که در کلان نیز موجب افزایش قیمت ملک در مناطق مختلف می گردد، توسعه الکترونیکی شعب را باید در دستورکار قرار داد.

وی تاکید کرد: با توجه به قوانین و مقررات بانک مرکزی و احکام شرعی مبنی بر حرمت استفاده از سپرده‌های مردم به نظر می آید که احداث شعبه با وجوه سپرده های مردم کاملاً دارای اشکال خواهد بود و مؤسسه سعی داشته که چنین اقدامی را انجام ندهد.

مستخدمین حسینی گفت: در این مدت تعداد واحدهایی که به شعب مؤسسه توسعه اضافه شده، اغلب اجاره‌ای است و حتی  درصد کمتری از سقف مجاز برای تبدیل سرمایه به شعبه، استفاده کرده‌ایم.

وی با تاکید بر اینکه افزایش کمّی شعب مورد توجه ما نیست، افزود: سعی می‌کنیم در مناطقی که فعالیت‌های تجاری و اداری به تازگی شکل گرفته و ساختمان‌های مسکونی جدید ایجاد می‌شود در صورت امکان برای احداث شعبه برنامه‌ریزی کنیم، اما برنامه پنج ساله ما افزایش تعداد شعب به 100 واحد است.

وی با اشاره به عدم ضرورت تعداد زیاد شعبه بیان ‌کرد: در صورتی که یک مطالعه میدانی در خصوص میزان کارکرد شعب بانک‌ها انجام دهید، متوجه می‌شوید که اغلب این شعب خلوت است، زیرا در گذشته بسیاری از مراجعات به دلیل پرداخت قبوض آب، برق، گاز و تلفن بوده است، اما امروز این امکان به صورت الکترونیکی و همچنین از طریق خودپردازها انجام می‌شود و اغلب افراد برای پرداخت قبوض خود به بانک مراجعه نمی‌کنند.

مدیرعامل مؤسسه اعتباری توسعه تصریح کرد: پرداخت اقساط و واریز وجه علت دیگری است که افراد به شعبه مراجعه می‌کنند که  آن هم با فراهم شدن امکان پرداخت الکترونیکی، دلیلی برای مراجعه حضوری به شعب را منتفی کرده است.

مستخدمین حسینی گفت: البته در هر زمان که ضرورت داشته باشد، می‌توان در برنامه توسعه شعب با اعمال اصلاحاتی، بیش از هدف برنامه‌ریزی شده تعداد شعب را افزایش داد.

 

** 50 درصد نقدینگی کشور در تهران است

 

وی در پاسخ به این سؤال که تعداد کم شعب تأثیری بر میزان جذب سپرده‌های مؤسسه نداشته است، نسبت به سایر بانک‌ها گفت: باید این واقعیت را بپذیریم که حدود 50 درصد نقدینگی کل کشور در تهران، 30 درصد در 4 کلان شهر کشور و حدود 20 درصد در سایر استان‌های کشور قرار دارد و اگر 5 استان غرب کشور را در نظر بگیریم، میزان نقدینگی موجود در آنها به اندازه یکی از کلان‌شهرها نیست.

مدیرعامل موسسه اعتباری توسعه افزود: بنابراین افزایش شعب باید نفعی برای مؤسسه داشته باشد، البته یکی از اهداف ایجاد شعب ارائه خدمات است که این خدمات توسط بانک‌های بزرگ کشور که شعب آنها حتی به روستاها هم رفته است، انجام می‌شود؛ بنابراین دلیلی برای توسعه شعب به اندازه بانک‌های بزرگ کشور وجود ندارد.

وی با بیان اینکه افزایش بی‌رویه شعب به غیر از ایجاد رقابت کاذب ثمره دیگری برای اقتصاد کشور نخواهد داشت، ادامه داد: بنده حتی زمانی که در وزارت اقتصاد و دارایی فعالیت می‌کردم در مصاحبه‌های مختلف بر این نکته تأکید کردم که باید مانع از گسترش بی‌رویه شعب بانک‌ها شد و سازوکار مشخصی برای آنان در نظر گرفت. 



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 144
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران